Změnit se, ale nezbláznit. Psycholog radí, jak se motivovat ke změnám

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Změna je život a ten je třeba vzít do vlastních rukou. 85 % Čechů podle průzkumu vody Natura změnu vnímá jako nevyhnutelnou součást svého vývoje. Nové začátky jsou však často náročné, a proto se Natura spojila s psychoterapeutem Adamem Táborským, který radí, jak se z nich nezbláznit.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Adama Táborského: Psychoterapeut Adam Táborský se spojil s Naturou, aby lidem pomohl se motivovat ke změně. | foto: Archiv Adama Táborského

Lidé si nejvíce cení změn, které vyhází z jejich vlastní aktivity, jako je třeba založení rodiny, pořízení zvířete nebo nové zaměstnání. Naopak nespokojení jsme nejčastěji se svým vzhledem a způsobem trávení volného času. Jak se ale motivovat, abychom skutečně začali něco dělat jinak a vydrželi u toho déle než měsíc?

„Pozitivní změny přinášejí své ovoce, jelikož většina Čechů se shodne, že jim změna prospěla, a i přes úvodní ostych a obavy jsou rádi, že dané změny podstoupili. Je totiž důležité si uvědomit, že se ze starých a nefunkčních myšlenkových vzorců se můžeme vymanit, i když se to na první pohled nemusí zdát možné, nebo jednoduché. Strach ze změny je pouze jeden z obranných mechanismů, které nás chrání před situacemi, které ve skutečnosti nemusí být zdaleka tak ohrožující, jak se nám v danou chvíli zdá,“ říká zakladatel Terapie mezi stromy Adam Táborský, který ve spolupráci s Naturou vytvořil tipy na změny, které opravdu fungují. Pokud po změně toužíte i vy, určitě čtěte dál.

Život je změna: Natura oslavuje pozitivní změny v životě reálných lidí.

1. Ujasněte si svoji motivaci a cíle

Nejčastější motivací účastníků průzkumu byla chuť udělat změnu pro sebe, aby se cítili lépe – ať už šlo o touhu se více hýbat, méně stresovat nebo trávit čas v přírodě. Naopak obavy respondentů nejčastěji plynou z toho, že neví, jak změna dopadne. Proto je klíčové si jasně stanovit, jaké máme cíle a co od změny čekáme. Tak si ujasníme, proč se změnou vůbec začínáme a kam chceme dojít, abychom si to mohli v náročnějších chvílích opakovat.

2. Postupujte po malých krocích

Nečekejte, že se vám podaří ze dne na den vyklouznout ze staré rutiny a jednoduše se probudíte jako lepší verze svého já. Pokud sami sebe uvězníte v mindsetu, kde je možné buď všechno, nebo nic, pravděpodobně u svých pokusů o extrémní změnu životního stylu nevydržíte. Někomu může pomáhat, když si vytvoří plán vedoucí ke změně a plán, jak se s ní bude vypořádávat. Adam Táborský také doporučuje stanovit si milníky, ze kterých se můžeme náležitě těšit, a průběžně reflektovat svoji cestu.

3. Ujistěte se, že máte oporu

„Klienti se mi často svěřují, že jim pomáhá jistota, že se mají o koho opřít. Uvědomují si však také, že nakonec ono důležité rozhodnutí musí učinit sami,“ popisuje Táborský. Podpora blízkých pomáhá se vyrovnat s novými situacemi skoro polovině respondentů dotazníku Natura.

4. Najděte si čas na odreagování

Druhá polovina Čechů v průzkumu prohlásila, že nejlépe si během náročnějších životních období vyčistí hlavu při relaxaci nebo sportu. Důležitá je také péče o sebe. Začít můžete třeba u pitného režimu. Množství vody, které vypijeme, totiž naši náladu ovlivňuje daleko víc, než si myslíme. Začněte s sebou nosit lahev vody Natura, abyste měli přírodní zdroj osvěžení stále po ruce. Když budete více pít, bude vám to navíc lépe myslet, přestane vás bolet hlava a vaše tělo nebude vodu tolik zadržovat, takže kila půjdou dolů sama. Naturu navíc díky nízkému obsahu minerálů můžete bez obav pít každý den.

Blahodárné účinky mají také procházky v přírodě. Zkuste objevovat krásná místa české krajiny, jako jsou Adršpašsko-teplické skály, v jejichž srdci Natura pramení. Místní voda patří mezi nejčistší a nejkvalitnější vody ve střední Evropě a pod značkou Natura putuje v nezměněné podobě až k vám jako kousek přírody sbalený na cesty.

Voda pramenící v Adršpašsko-teplických skalách patří mezi nejčistší ve střední Evropě.

5. Zachovejte klid

Když vás přepadne pocit, že vám změna přerůstá přes hlavu, uvědomte si, že, jak říká Natura, změna je život. Nechte věci plynout s proudem. „Ke změnám můžeme přistupovat pozitivně skrze uvědomění, že procházíme vývojovými stádii, že každý den zažíváme nepřeberné množství změn, jejichž dopady jsou někdy silnější, někdy slabší, ale v konečném důsledku všechny pominou,“ uzavírá Adam Táborský. Záleží tedy pouze na nás, co si z procesu změny odneseme.

  • Nejčtenější

Když stres ochromuje naše zdraví, pomoci může magnézium

25. dubna 2024

Komerční sdělení Magnézium je minerál, který je mimořádně důležitý pro správné fungování našeho organismu v různých...

5 tipů, jak zútulnit obývací pokoj s minimálními náklady

22. dubna 2024

Komerční sdělení Pod pojmem útulný domov si každý z nás představí něco trochu jiného. Někdo má rád perfektně...

Zaostřeno na Karvinsko. Z čeho bude v budoucnosti těžit?

25. dubna 2024

Komerční sdělení Území pohornického Karvinska se po ukončení těžby uhlí připravuje na nové projekty. A nebude jich...

Dopřejte svým očím pohodlí s biometrickými brýlovými čočkami

22. dubna 2024

Komerční sdělení Nosíte brýle a znáte podobné situace? Neustálé čištění, které snad nikdy není dokonalé, dešťové...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sjednáním pojištění práce poradce nekončí, ale teprve začíná

24. dubna 2024

Komerční sdělení Kvalitní pojišťovací poradci se svými klienty mnohdy vytvářejí partnerství na celý život. Jejich...

Otevření nových Silent Villas v Therme Laa

27. dubna 2024

Komerční sdělení Exkluzivní rozšíření termálních lázní Laa, resortu VAMED Vitality World: 2. srpna 2024 se na ploše...

„Záleží mi na spokojenosti mých kolegů,“ říká vedoucí fyzioterapeutka

26. dubna 2024

Komerční sdělení Už pět let pracuje Martina Kořínková v Chrudimské nemocnici. Proč si vybrala profesi...

Zažijte jaro všemi smysly v Libereckém kraji

26. dubna 2024

Komerční sdělení Chcete si odpočinout od shonu všedních dní? Přijeďte do Libereckého kraje. Spojení jarní přírody a...

Když peníze ztrácejí hodnotu

26. dubna 2024

Komerční sdělení Článků o vysoké inflaci bylo možné číst v uplynulých 2 letech poměrně mnoho. Pravdou je, že inflaci...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...