Náročná soutěž prověřuje odbornou zdatnost žáků reprezentujících gastronomické školy i hotelové společnosti zvučného jména z celé České republiky. Soutěžící prezentují nejen svoje hotové výrobky, ale současně na pódiu před publikem připravují pokrmy a snaží se přesvědčit komisaře i přítomnou veřejnost o svých dovednostech a kreativitě. Hodnoceni jsou našimi špičkovými odborníky v čele s prezidentem asociace panem Miroslavem Kubcem. K 24. ročníku soutěže přijelo letos do prostor Grandhotelu Pupp 15 soutěžících v oboru kuchař a 7 soutěžících v oboru cukrář. Soutěžní klání probíhalo ve skvělé atmosféře plné soutěživosti a napětí, ale i sdílení radosti z možnosti setkání, vzájemné inspirace a nabývání zkušeností. Soutěž také letos navštívila řada žáků z posledních ročníků základních škol, kteří uvažují o dalším vzdělávání v oblasti gastronomie. Úžasné výkony a výrobky soutěžících v nich vyvolávaly nadšení a v mnohých případech ztvrdily rozhodnutí o volbě středoškolského studia právě v některém z gastronomických oborů.
V soutěži opět jako v minulém roce dominovaly dívky. První místo v kategorii kuchař získala Kristýna Zajícová ze střední školy v Jihlavě, v kategorii cukrář Rozálie Michlová z SOŠ v Roudnici nad Labem. Pro karlovarskou Střední školu stravování a služeb vybojoval druhé místo v kategorii kuchař Jonáš Chorvat, který se na soutěž připravoval na svém pracovišti v SPV Grandhotelu Pupp.
Učte se s námi chutě s chutí - vzdělávací nabídka Střední školy stravování a služeb Karlovy Vary
Čtyřletý obor ukončený maturitní zkouškou
- 65-41-L/01 Gastronomie a hotelnictví
Tříleté obory ukončené výučním listem
- 65-51-H/01 Kuchař, kuchařka
- 65-51-H/01 Číšník, servírka
- 65-51-H/01 Číšník, barman, barista
- 29-54-H/01 Cukrář
- 69-51-H/01 Kadeřník
- 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby