Doporučujeme

Wilomenna

Wilomenna | foto: Archiv Wilomenna

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Víno a grilování: Jak dosáhnout té správné kombinace chutí?

  • 0
Jak je obecně známo, s letním počasím přichází čas na grilování. Ale než se letos do této, v Čechách hojně oblíbené, gurmánské kratochvíle pustíte, měli byste vědět s jakým vínem jaké jídlo chytře kombinovat tak, abyste dosáhli dokonale vyvážené chuti i spokojených hostů. Doporučuje a radí vinařka Kateřina Mikulíková z vinařství WILLOMENNA.

Představte si horký letní večer, krásnou terasu nebo zahradu a nádherně prostřené stoly s hosty, kteří se těší, co skvělého jim (nejen) z grilu naservírujete. Menu na večer už máte jistě nachystané, ale co vína? Máte je nachystaná? V jaké teplotě? „Nezapomeňte mít bílé i růžové víno dobře vychlazené. U rozpáleného grilu se správná teplota cení dvojnásob,“ doporučuje vinařka a spolumajitelka vinařství Wilomenna, Kateřina Mikulíková, která stojí za těmi nejlepšími vulkanickými víny z Blšanského Chlumu. Zároveň také doporučuje si dávat pozor na teplotu i u vín červených: „I červené víno, obzvláště takové, které má menší obsah tříslovin, si zaslouží lehce nachladit,“ doplňuje vinařka.

Wilomenna

Snoubení chutí na prvním místě

Jaká vína se tedy hodí k masu, která skvěle doplní chuť dezertu a jaká lahev se doporučuje otevřít na zahájení večera? Kateřina Mikulíková zná své favority a nebojí se o ně podělit. „Růžovým vínem nic nezkazíte, protože jak dobře víme, klasikou letních grilovaček a bazénových setkání je právě růžovka,“ vysvětluje Kateřina Mikulíková. „Růžové s nižším obsahem cukru kombinujte s grilovaným kuřecím, grilovanou zeleninou, mořské plody. Obecně se k pokrmům toho typu hodí ovocnější a svěžejší vína.

Wilomenna

Co se týče červených, tučnějších mas, jako třeba třeba vyzrálá krkovice, zde Kateřina Mikulíková doporučuje párovat s plnějšími červenými víny s vyšším obsahem třísloviny. Toto platí i pro grilovaný hovězí steak nebo burger. „Jemné sýry z grilu párujeme s jemnějšími a méně aromatickými víny. Doporučuji opět bílé nebo růžové,“říká. Ovšem pokud budete servírovat sýry vyzrálejší nebo plísňové, je vhodné hostům nabídnout lehké červené nebo zakulacené bílé víno. „Sladší verze růžovky se hodí třeba ke grilovanému ananasu,“ nabízí svůj tip na sladkou tečku vinařka.

Wilomenna

Na přivítanou nebo na rozloučení

Wilomenna

A to nejlepší nakonec. Anebo na začátek? Kateřina Mikulíková radí abychom v tomto období nezapomínali na šumivá vína, sekty. Standardně se doporučují jako přípitek, ale perfektně budou ladit i s grilovanými krevetami. „Obecně se řiďte ale hlavně tím, co chutná vám, jedině tak neuděláte chybu,“ uzavírá doporučení vinařka.

Wilomenna