Jak zavěsit WC?

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Pryč je doba nevzhledných kombinovaných záchodů, z jejichž nádržek a připojovacích hadiček se tak obtížně stíral prach a nečistoty. Dnes se klozety zavěšují na tzv. předstěnové instalační systémy, které jsou z větší části skryté za obkladem ve zdi.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Jak zavěsit WC? | foto: Stavebniny DEK a.s.

V interiéru je tak patrná pouze mísa a ovládací tlačítko, jejichž údržba je mnohem snazší. Z čeho se tyto instalační systémy skládají a čím je lze vybavit?

Předstěnový instalační systém tvoří ocelový rám s výsuvnými nohami, který se kotví do podlahy a do zadní (případně boční) stěny. V rámu je umístěna nádržka na splachovací vodu s připojením na vodovodní rozvod, s napouštěcím a vypouštěcím ventilem. Nádrž je opatřena izolací z expandovaného polystyrenu proti rosení a proti přenosu hluku. Pod nádrží je umístěna odpadní trubka a závitové tyče pro instalaci klozetu. Závěsné klozety mohou být klasické (s přiznaným uchycením) či kapotované (se skrytým uchycením).

Vyberte vhodné tlačítko

Každá koupelna je speciální a radost z jejího užívání kromě dobře zvolené mísy znásobí i dobře zvolené ovládací tlačítko. Vybírat lze z téměř nekonečné řady tvarů, tlouštěk a materiálů tlačítek. K dispozici jsou plastová, kovová nebo třeba skleněná v různé škále barev od bílé přes zlatou po černou. Tlačítka mohou být podsvícená nebo bezdotyková. Tlačítka jsou kompatibilní pouze s produkty daného výrobce a nelze je kombinovat.

Tlačítkem se ovládá splachování, nejčastěji bývá dvojčinné, tedy pro malé a velké spláchnutí. Objem splachovací vody se nastavuje na vypouštěcím ventilu. U starších WC byl objem velkého spláchnutí až 9 l, u moderní mísy je to obvykle do 6 l, ale může to být i méně, pokud to tvar klozetu dovoluje. Tímto je možné dosáhnout značné úspory na spotřebě pitné vody.

Napouštěcí ventily umožňují rychlé a tiché napouštění nádržky. Do nádržky lze umístit také zásobník ke vložení čisticí tablety. Tableta se postupně rozpouští a kromě šíření příjemné vůně udržuje nádržku a vypouštěcí ventil bez usazenin a prodlužuje tím jejich životnost. Potrubí pod nádržkou umožňuje připojení větracího potrubí pro odsávání zápachu z mísy. Ventilátor lze zapínat např. stisknutím tlačítka osvětlení a dobu jeho chodu upravit časovačem. Ke klozetům s vestavěnou bidetovou sprškou se ze zadní strany připojuje přívod vody flexibilní hadicí. V případě elektronického bezdotykového tlačítka nebo tlačítka s podsvícením se systém doplní o napájení elektřinou.

Podezdění a obezdění systému je v současnosti na ústupu, protože je pracnější a tím i dražší. Instalační systém je samonosný a stačí jej zaklopit dvěma sádrokartonovými deskami a obložit keramickým obkladem. Mezi obklad a keramickou mísu se vkládá izolační deska nebo vyrovnávací páska. Podle dispozice toalety lze volit systém s různou výškou, pro menší stavební hloubku s užší nádržkou nebo nádržku s ovládáním shora. Pokud jej nelze kotvit do stěny, lze využít samostatně stojící rám kotvený pouze do podlahy.

Vyrovnejte systém do roviny

Při instalaci je nutné předstěnový systém vyrovnat do roviny. Špatné vyrovnání může mít za následek protékání vypouštěcího ventilu. Systém se obvykle umisťuje do takové výšky, aby horní hrana sedátka byla 410 mm od povrchu finální podlahy. Tato hodnota je však individuální a záleží na přání investora, zejména s ohledem na výšku osob, které budou toaletu používat. Rozteč závitových tyčí je obvykle 180 nebo 230 mm.

Záruka na předstěnový instalační systém může být až 15 let. Kompletní vybavení koupelen naleznete ve Stavebninách DEK, kde vám s výběrem rádi poradí.


  • Nejčtenější

Hypotéka 2,99 % od Central Group se splátkami stejnými jako nájemné

15. května 2024

Komerční sdělení Při úrokových sazbách hypoték okolo 3 % ročně se měsíční splátky hypotéky zhruba vyrovnají...

Vojtko, Geislerová, vztahy a duševní zdraví na VŠEM

13. května 2024

Komerční sdělení “Pro Vysokou školu ekonomie a managementu (VŠEM) je zdraví, i to duševní, prioritou. Proto pořádáme...

Český rekordman Sky Bridge 721 je i v roce 2024 světovou jedničkou

13. května 2024

Komerční sdělení Světovým rekordem se tentokrát může pochlubit Česko. V malé horské obci Dolní Morava v Pardubickém...

Jak vyladit domov ve stylu boho. Zn. Snadno a rychle

10. května 2024

Komerční sdělení Přírodní materiály, etno motivy a bohaté textilie, to jsou základní znaky typické pro boho bydlení....

OC Lužiny – včera, dnes a zítra

13. května 2024

Komerční sdělení Původní experimentální stavba věhlasných architektů – dnešní Obchodí centrum Lužiny. Před deseti...

Vydejte se vstříc zážitkům dokonale připraveni a bez stresu

16. května 2024

Komerční sdělení Letní sezóna a s ní i období cestování letadlem se blíží. Ať už se chystáte na exotickou dovolenou...

Jachta na dovolenou? Kdo jednou zkusil, už nechce na pláž

16. května 2024

Komerční sdělení Jachta nebo katamarán? Loď si pro svou dovolenou namísto tradičního ubytování vybírá stále více...

Autocentrum Olomouc: Tradice, profesionalita a spokojení zákazníci

16. května 2024

Komerční sdělení Autocentrum Olomouc už 25 let poskytuje komplexní služby pro značky Volkswagen, Škoda, SEAT a...

Jak žít moderně

16. května 2024

Komerční sdělení V dnešní době se stále více lidí zaměřuje na zdravý životní styl, udržitelnost a ekologii. To se...

Bohužel nám to nevyšlo, oznámili manželé Pagáčovi rozchod po šesti letech

Herečka Patricie Pagáčová (35) a dramaturg Tibor Pagáč (32) se rozešli po pěti letech manželství. Žádost o rozvod zatím...

Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar Nemo. Nizozemce vyloučili za „výhružný pohyb“

Ve švédském Malmö rozhodli o vítězi letošní Eurovize. Stal se jím švýcarský nebinární zpěvák Nemo. Soutěž doprovázely...

Moderátorka Petra Křivková-Svoboda přišla při tragické nehodě o manžela

Moderátorka poledních zpráv televize Nova Petra Křivková-Svoboda (41) v neděli ztratila svého manžela Ondřeje Křivku...

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr Národního divadla i českých filmů

Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. Dlouhá léta byl sólistou baletu Národního divadla. Zahrál si...

Miss Czech Republic 2024 se stala studentka Adéla Štroffeková z Prahy

Vítězkou 15. ročníku Miss Czech Republic se stala studentka Adéla Štroffeková (21). Českou republiku bude reprezentovat...