Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nakupujte chytře: Spotřebitelská soutěž s Klasáčkem je v plném proudu

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Připravte se, hrajeme! Do 7. ledna máte možnost zapojit se s Klasáčkem do velké soutěže „Stříhejte kolem dokola“.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

| foto: Akademie kvality

Vyrazte na nákup a hledejte produkty, které nesou značky kvality, jako jsou například Klasa, Bio nebo Regionální potravina, a vyhrajte mnoho atraktivních cen. Na tři hlavní vítěze čeká možnost zapůjčení osobního automobilu Karoq na rok.

Věděli jste, že i při běžných nákupech potravin můžete pomocí několika jednoduchých triků ušetřit několik tisíc korun ročně? Nakupování potravin je pro většinu z nás každodenní rutinou. Přesto existuje několik způsobů, jak nejen ušetřit čas a peníze, ale také zajistit nákup kvalitních potravin a vyhnout se plýtvání jídlem. Jak na to? Připravili jsme pro vás několik jednoduchých a efektivních tipů, jak toho dosáhnout.

1) Dělejte si seznamy nákupů

Víte přesně, co potřebujete, a zabráníte impulzivním nákupům.

2) Naučte se kombinovat suroviny

Díky tomu spotřebujete vše, co jste nakoupili.

3) Udělejte si pořádek v lednici i ve spižírně

Ať nemáte v zadních prostorách zapomenuté suroviny, které projdou.

4) Nenakupujte s prázdným žaludkem

Hladoví nakoupíte daleko více surovin, které poté nemusíte stihnout spotřebovat.

5) Lokální a sezonní potraviny

Jsou zárukou čerstvosti.

6) Skladujte potraviny správně

Vydrží déle.

7) Věnujte pozornost kvalitě a čtěte obaly

Z etiket se vždy dozvíte název, informace o výrobci, složení, trvanlivost nebo zemi původu. A nejen to! Kvalitu zaručují i loga kvality na obalu, a právě díky nim se můžete zapojit do velké spotřebitelské soutěže „Stříhejte kolem dokola“!

Soutěž potrvá až do 7. ledna 2024. A jak se do ní můžete zapojit?

I letos se budou moci zúčastnit jednotlivci, ale také týmy. Pravidla jsou jednoduchá – stačí nakoupit potraviny s výše vyjmenovanými logy kvality, vystřihnout loga z obalů kvalitních potravin, nalepit je do herních karet a zúčastnit se soutěže. Všechna pravidla o soutěži najdete na webu akademiekvality.cz. S orientací, jaké produkty a kde je najít, bude v prodejnách pomáhat již tradičně Klasáček.

Co můžete vyhrát?

I letos se můžete těšit na bohaté odměny. Každý týden můžete hrát o velké množství drobných a praktických výher. O výherci rozhodne los ze všech došlých platných karet zaslaných v daném herním týdnu.

Ze všech platných karet došlých v daném týdnu pak losujeme ještě jednoho výherce týdenní výhry, na kterého čekají odměny v hodnotě až tří tisíc korun v podobě kuchyňského náčiní, praktických potřeb do domácnosti a drobných dárků. Výherce týdenní výhry může ještě navíc očekávat návštěvu týmu kvalitních potravin a hodnotu navýšit s výrobky označenými některým z vybraných log kvality, která jsou uvedená v pravidlech.

Soutěžit můžete také v týmu a zvýšit tak šance na výhru. Zároveň jako tým můžete vyhrát balíček kvalitních potravin a nákupní poukázku. Vedoucí týmu zaregistruje unikátní název týmu, jehož členové budou soutěžit společně. Podmínkou týmové soutěže je, že v daném herním období musí být zapojeni minimálně 4 další členové týmu s alespoň jednou platnou herní kartou.

Nezapomeňte, že soutěže na vás čekají i v pravidelném newsletteru, ve kterém si budete moci otestovat své znalosti problematiky kvalitních surovin. Ze všech správných odpovědí budou za každou soutěžní otázku vylosováni tři výherci, kteří obdrží nákupní poukázku v hodnotě 500 Kč.

A zkuste své štěstí také na sociálních sítích Facebook a Instagram, kde rovněž pravidelně soutěžíme o poukázky na nákup.

Kde získáte herní kartu?

Herní karta je podmínkou pro účast v soutěži a najdete ji ve vybraných prodejnách obchodních řetězců, stáhnout si ji však v průběhu soutěže můžete i na webu, kde ji rovnou elektronicky předvyplníte.

Do vyznačených míst na kartě nalepujte různá loga značek kvality. Až bude karta zaplněná, pošlete ji poštou na adresu organizátora. Ale pozor, loga musí držet. Doporučujeme tak využít proužek lepicí pásky, kterým můžete přilepit celý řádek log najednou, nebo připevnění log pomocí sešívačky.

To a mnohem více o kvalitních potravinách, včetně receptů nebo tipů, jak chytře zabavit ty nejmenší, najdete na akademiekvality.cz.

O značce „Klasa“

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Spravuje ji Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu pro rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku u 936 produktů od 262 výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou na stránkách eklasa.cz.

O značce „Regionální potravina“

Již čtrnáct let uděluje Ministerstvo zemědělství značku Regionální potravina nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Projekt má za cíl podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání v obchodech, na farmářských trzích či přímo u výrobců. Spotřebitelé si mohou vybírat z 527 výrobků od 378 výrobců. Značka Regionální potravina oceňuje ty nejlepší výrobky z každého kraje. Více informací je k dispozici na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

O značce „BIO Produkt ekologického zemědělství“

Zelenobílý grafický znak BIO nazývaný díky proužkům „biozebra“ je doplněný nápisem „Produkt ekologického zemědělství“. V naší zemi slouží jako ochranná známka pro biopotraviny. Aby mohly produkty toto označení získat, musí být prověřeny některými kontrolními organizacemi, které pověřuje Ministerstvo zemědělství. Bio výrobky označují produkty z rostlin a živočichů z ekologických farem, které nebyly ošetřeny zakázanými pesticidy, minerálními dusíkatými hnojivy a zároveň se při jejich pěstování nebo chovu zohledňuje dopad na životní prostředí a potřeby chovaných hospodářských zvířat. Více informací se dozvíte na webu myjsmebio.cz.

O značce „Ekologická produkce“

„Ekologická produkce“ je na rozdíl od předchozí „biozebry“ značením nadnárodním (ve tvaru zelenobílého lístku) upraveným předpisem Evropské unie. Musí ho mít na svém obale každý produkt, který splňuje v rámci EU požadavky na biopotraviny. Jejich definice je zmíněna v textu výše – u značky „BIO Produkt ekologického zemědělství“. Pro úplnost ještě dodejme, že u biopotravin s původem mimo naši zemi není označení „biozebra“ povinné, i když na obalu být může.

O značce „Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP)“

Jedná se o značení Evropské unie. Funguje už téměř 25 let. Důvodem vzniku byla mj. i ochrana produktů před jejich paděláním. Týká se to následujících značek:

• Zaručené tradiční speciality (ZTS)

• Chráněné označení původu (CHOP)

• Chráněné zeměpisné označení (CHZO)

  • Nejčtenější

Když stres ochromuje naše zdraví, pomoci může magnézium

25. dubna 2024

Komerční sdělení Magnézium je minerál, který je mimořádně důležitý pro správné fungování našeho organismu v různých...

Tisíce úspěšných Čechů znají tajemství spoření bez háčků a hvězdiček

29. dubna 2024

Komerční sdělení Objevili efektivní způsob, jak mít své úspory kdykoli k dispozici, bezpečně je zhodnocovat každý...

Zaostřeno na Karvinsko. Z čeho bude v budoucnosti těžit?

25. dubna 2024

Komerční sdělení Území pohornického Karvinska se po ukončení těžby uhlí připravuje na nové projekty. A nebude jich...

Jak zavěsit WC?

30. dubna 2024

Komerční sdělení Pryč je doba nevzhledných kombinovaných záchodů, z jejichž nádržek a připojovacích hadiček se tak...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Když peníze ztrácejí hodnotu

26. dubna 2024

Komerční sdělení Článků o vysoké inflaci bylo možné číst v uplynulých 2 letech poměrně mnoho. Pravdou je, že inflaci...

Myslíte, že byste se nenachytali? Že by se vám nic takového nestalo?

2. května 2024

Komerční sdělení Začátek dne v kanceláři... Představte si typické ranní rituály. První káva a otevření e-mailové...

Vytvořte si oázu klidu na terase či na balkóně

2. května 2024

Komerční sdělení Jaro je v plném rozkvětu a konečně si můžeme užívat sluníčko a teplo. Není přece nic lepšího, než...

Ryze česká firma s globálním dosahem slaví 30 let úspěšného podnikání

2. května 2024

Komerční sdělení TN TRADE z Hradce Králové slaví 30 let fungování. Z malé firmy se vypracovala na renomovanou...

Oživte svůj interiér dekorativní stěrkou

2. května 2024

Komerční sdělení Nenadchla vás představa klasické výmalby? Toužíte po něčem originálním a elegantním? Pak je pro vás...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do zahraničí odešla...