tibiQ GO posiluje navzdory nepříznivým okolnostem

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Společnost tibiQ GO zveřejnila hospodářské výsledky za rok 2022, které potvrzují upevnění její pozice na trhu operativního leasingu a pronájmu vozidel.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

tibiQ GO, tuzemská společnost specializující se na operativní leasing, dlouhodobý a krátkodobý pronájem vozidel, setrvale posiluje. Dokonce i v loňském, mimořádně obtížném roce, kdy se celý obor automotive potýkal se zásadními problémy, tibiQ GO téměř dosáhl plánovaných hospodářských výsledků. Bezprecedentní zvyšování pořizovacích cen vozidel a všech doprovodných služeb, nedostatek nových vozů a prodlužování dodacích lhůt o více než dvanáct měsíců, růst úrokových sazeb, dramatické změny v dodavatelsko-odběratelských řetězcích, omezení mobility a další dozvuky krize okolo pandemie covid-19 – s tím vším se tibiQ GO dokázal úspěšně vypořádat.

Rychle se přizpůsobit měnícím se podmínkám

Celkový obrat společnosti za období 2022 činil 511 055 000 Kč, z toho čistý zisk 6 555 000 Kč a EDITBA 31 298 000 Kč. „Jsme velmi hrdí na všechno, co jsme v loňském roce dokázali. Úspěch dosažený navzdory velmi nepříznivým okolnostem připisujeme tvrdé práci všech zaměstnanců, schopnosti rychle se přizpůsobit měnícím se podmínkám, nákladové kázni a samozřejmě také věrnosti našich zákazníků,“ říká výkonný ředitel tibiQ GO Jiří Hruška. Mezi další významné faktory patří inovativní přístup, adaptivní plánování a synergie v rámci holdingu, které zjednodušily a zefektivnily řadu procesů.

Osobní přístup

V segmentu operativního leasingu i pronájmu vozidel panuje velká konkurence, přičemž platí, že navzdory různým online srovnávačům vůbec není snadné zorientovat se v jednotlivých nabídkách. O to těžší pozici mají noví hráči, avšak společnost tibiQ GO založená v roce 2015 si velmi rychle našla klientelu. Zákazníkům totiž nabídla to, co velké leasingové společnosti a půjčovny s tisícovkami vozidel (a tisícovkami klientů) nedokážou: osobní přístup spojený s maximální flexibilitou. Každý zákazník dostane nabídku ušitou přesně na míru. „Snažíme se neustále rozšiřovat služby a reagovat na různé potřeby a požadavky našich klientů,“ přibližuje strategii Jiří Hruška.

Modernizace flotily

Navzdory v úvodu zmíněným problémům se firma v uplynulém roce zaměřila na rozšíření portfolia vozidel a investovala do modernizace své flotily, aby mohla zákazníkům nabídnout ještě širší a kvalitnější výběr. V současnosti mají klienti k dispozici vozy celkem osmnácti značek od dostupných až po prémiové modely. Ve vozovém parku jsou například i vozidla BMW 540i xDrive Touring s přeplňovaným třílitrovým zážehovým šestiválcem o výkonu 333 koní (245 kW), právě v těchto vozech od loňského roku Policie ČR stíhá dálniční piráty. Společnost tibiQ GO se chová maximálně zodpovědně k životnímu prostředí, snaží se minimalizovat emise CO2 a podporovat udržitelný rozvoj, a proto je součástí flotily také více než stovka hybridních a elektrických vozů. V blízké budoucnosti společnost plánuje podíl aut s ekologickým pohonem ještě zvýšit.

V rámci operativního leasingu tibiQ GO nabízí nejen nové, ale také zánovní vozy (staré do šesti měsíců s maximálně 6 000 najetými kilometry), a to za velmi atraktivní ceny. „Je evidentní, že převážná většina tuzemských firem krizi překonala. V současnosti však velmi pečlivě hlídají výdajovou stránku a v tom jim mohou aktivně pomáhat naše leasingové produkty,“ říká Jiří Hruška.

Od jednoho dne do 48 měsíců

Operativní leasing je současný i budoucí trend pořizování vozů. Podle údajů České leasingové a finanční asociace zájem o OL setrvale roste a k financování ho stále častěji volí nejen korporátní klienti, ale také domácnosti, pro které představuje jakýsi „leasing s přidanou hodnotou“. Pro malé a flexibilní leasingové firmy se v této oblasti otevírá velký prostor pro inovace. Společnost tibiQ GO přišla s variabilní délkou pronájmu od jednoho dne až do 48 měsíců, aby vyhověla skutečně každému zákazníkovi. „V současné nejisté době, kdy se lidé nechtějí upisovat dlouhodobým závazkům, je nejžádanějším produktem dvanáctiměsíční leasing,“ říká Jiří Hruška. Kromě toho tibiQ GO nabízí bleskurychlé objednání vozidla a proces schválení do 24 hodin bez zápisu do registru dlužníků, přičemž celý proces včetně schválení a podpisu smlouvy i předávacího protokolu probíhá online. Samozřejmostí pak je možnost předčasného ukončení leasingu a různá škála služeb od základu až po „full service“.

wheego

Společnost tibiQ GO byla v loňském roce aktivní také na poli pronájmu vozidel a dokončila akvizici nové franšízy známé německé autopůjčovny wheego. Tímto krokem společnost cílí na zahraniční návštěvníky přijíždějící do České republiky, protože incomingový cestovní ruch se vrací na předkrizovou úroveň a v segmentu je významný růstový potenciál.

  • Nejčtenější

Když stres ochromuje naše zdraví, pomoci může magnézium

25. dubna 2024

Komerční sdělení Magnézium je minerál, který je mimořádně důležitý pro správné fungování našeho organismu v různých...

5 tipů, jak zútulnit obývací pokoj s minimálními náklady

22. dubna 2024

Komerční sdělení Pod pojmem útulný domov si každý z nás představí něco trochu jiného. Někdo má rád perfektně...

Zaostřeno na Karvinsko. Z čeho bude v budoucnosti těžit?

25. dubna 2024

Komerční sdělení Území pohornického Karvinska se po ukončení těžby uhlí připravuje na nové projekty. A nebude jich...

Sjednáním pojištění práce poradce nekončí, ale teprve začíná

24. dubna 2024

Komerční sdělení Kvalitní pojišťovací poradci se svými klienty mnohdy vytvářejí partnerství na celý život. Jejich...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dopřejte svým očím pohodlí s biometrickými brýlovými čočkami

22. dubna 2024

Komerční sdělení Nosíte brýle a znáte podobné situace? Neustálé čištění, které snad nikdy není dokonalé, dešťové...

Otevření nových Silent Villas v Therme Laa

27. dubna 2024

Komerční sdělení Exkluzivní rozšíření termálních lázní Laa, resortu VAMED Vitality World: 2. srpna 2024 se na ploše...

„Záleží mi na spokojenosti mých kolegů,“ říká vedoucí fyzioterapeutka

26. dubna 2024

Komerční sdělení Už pět let pracuje Martina Kořínková v Chrudimské nemocnici. Proč si vybrala profesi...

Zažijte jaro všemi smysly v Libereckém kraji

26. dubna 2024

Komerční sdělení Chcete si odpočinout od shonu všedních dní? Přijeďte do Libereckého kraje. Spojení jarní přírody a...

Když peníze ztrácejí hodnotu

26. dubna 2024

Komerční sdělení Článků o vysoké inflaci bylo možné číst v uplynulých 2 letech poměrně mnoho. Pravdou je, že inflaci...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...