Doporučujeme

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Nové IPO: Výrobce městského mobiliáře mmcité míří na pražskou burzu

Městský mobiliář mmcité zná celý svět. Najdete jej na letišti Charlese de Gaulla v Paříži i v olympijském parku v Rio de Janeiro. Společnost nyní vstupuje na trh START pražské burzy a v období 12. - 26. července lze nakoupit její akcie. Proč se o IPO zajímat?

Dlouhodobě zisková společnost

V roce 2022 vzrostly konsolidované tržby skupiny mmcité o 40,75 % a přesáhly tak 1,16 miliardy korun při provozním zisku EBITDA 61 milionů korun a čistém zisku 32 milionů korun. V roce 2023 čeká skupina mmcité růst tržeb o dalších 13,21 % na 1,31 miliardy korun při EBITDA 85 milionů korun (meziročně +39 %) a čistém zisku 49 milionů korun (meziročně +53 %).

Anticyklický sektor a globální byznys

mmcité a.s. se zaměřuje na výrobu městského mobiliáře, kam patří např. lavičky, různé přístřešky, autobusové zastávky, odpadkové koše a další. Ze 70 % tak jsou koncovými odběrateli municipality, jejichž rozpočty nejsou tolik náchylné na ekonomický cyklus. mmcité také působí na více než 30 trzích a její tržby jsou značně diverzifikované, a to při průměrné výši zakázky mezi 100 až 200 tisíci korunami. Skupina tak není závislá na konkrétním regionu či zákazníkovi.

Atraktivní ocenění akcií během IPO

IPO by na spodní stanovené ceně akcie 160 korun ohodnotilo společnost mmcité a.s. na 480 milionů korun. Akcie se tak nabízejí při násobku 9,75x očekávaného čistého zisku za rok 2023 či při násobku 5,63x očekávaného provozního zisku EBITDA. Aktuální ocenění akcií proto při naplnění růstových plánů mmcité skýtá solidní šance na zhodnocení.

IPO z dílny STARTEEPO přinášejí nadstandardní zisky

Důkazem, že se dá na trhu START dosahovat dlouhodobě atraktivních výnosů, jsou emise z dílny finanční skupiny STARTEEPO, která připravila i IPO mmcité. Ta od roku 2018 přivedla na trh START již 6 emisí, jejichž průměrný výnos dosahuje k 7. 7. 2023 téměř 75 %. Obdobné výkonnosti dosahuje i CZEGG VENTURES, podfond STARTEEPO Invest, který se specializuje na akcie z trhu START. Ten v červnu letošního roku oslavil 3leté výročí výnosem od založení 80,84 %, tj. při průměrném ročním výnosu 21,83 % p.a.

Webinář o IPO mmcité s analytikem

Přihlaste se na online analytický webinář, kde se dozvíte veškeré informace o IPO mmcité i fondu CZEGG VENTURES a jeho investiční strategii, která přináší dlouhodobý výnos téměř 22 % ročně.

Termín konání webináře je čtvrtek 20. 7. 2023 od 18 hodin. Webináře se můžete zúčastnit zdarma na počítači i mobilním zařízení. Registrovat se můžete zde.

UPOZORNĚNÍ: Toto oznámení nepředstavuje nabídku ani výzvu ke koupi jakýchkoliv akcií společnosti mmcité a.s. Veškeré informace včetně rizik naleznete na starteepo.com/mmcite.