Doporučujeme

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Multifunkční tiskárny jako klíč k vašim datům: Jste v bezpečí?

Jak chráníte své zařízení a data? Věděli jste, že i vaše multifunkční tiskárna může být cílem kybernetického útoku? Multifunkční tiskárny Sharp nabízejí řešení. Zjistěte, jaké možnosti zabezpečení můžete zvolit.

V dnešní rychle se vyvíjející digitální éře je zabezpečení informací a dat stěžejním tématem pro mnohé firmy a organizace. S neustálým pokrokem v technologii roste i riziko kybernetických útoků, zejména skrze různá síťová zařízení připojená k internetu. Překvapivě však mnohé společnosti opomíjejí tiskárny a multifunkční tiskárny jako možné slabé články v řetězci kybernetické obrany. Jak je to možné?

Mnoho lidí vnímá tiskárny a multifunkční tiskárny jen jako zařízení pro tisk a skenování dokumentů. Nicméně vzhledem k jejich konektivitě se stávají atraktivním cílem pro hackery.

Je třeba si uvědomit, že multifunkční tiskárny nejsou pouze o tisku. Jedná se v podstatě o počítače, které mohou přijímat, ukládat a sdílet soubory. A to včetně připojení k síti, e-mailům a cloudovým službám. Tato konektivita přináší nespočet výhod, ale zároveň také výzvy v oblasti bezpečnosti.

Proč je zabezpečení multifunkčních tiskáren důležité?

Kromě potenciálně vyšší zranitelnosti prostřednictvím cloudových a e-mailových služeb není ani samotné umístění multifunkčního zařízení za firemní bránu firewall samo o sobě zárukou zabezpečení. Existuje mnoho dalších způsobů, jak se data a dokumenty mohou dostat do nesprávných rukou.

Měly by být také zabezpečeny všechny přístupové body multifunkčního zařízení - jako je obrazovka displeje, pevný disk, komunikační a síťové porty. Představují totiž příležitosti k získání přístupu do sítě.

Je také jasné, že multifunkční tiskárny pracují s informacemi v papírové i digitální podobě, proto je třeba vnímat oba formáty jako potenciální bezpečnostní riziko. Elektronicky přenášené dokumenty (skeny, ale i faxy) mohou být odposlechnuty a použity, pokud nejsou zabezpečeny šifrováním.

Kde jste zranitelní?

Máte ve firmě volný přístup k multifunkčním zařízením a tiskárnám? Může kdokoliv přijít a používat tiskárnu neomezeně? Dostane se uživatel k funkcím a vlastnostem zařízení, např. k datům uloženým na HDD tiskárny nebo k paměti předchozích tiskových úloh? Má kdokoliv přístup k vytištěným dokumentům, ponechaným v tiskárně?

Zabezpečení multifunkčních tiskáren Sharp

Multifunkční tiskárny Sharp nejnovější generace jsou navrženy tak, aby chránily informace a dokumenty před mnoha fyzickými a kybernetickými bezpečnostními hrozbami, včetně těch nejtrvalejších a nejodhodlanějších útoků. Pomáhají také zákazníkům plnit stále přísnější právní a regulační požadavky, jako je například obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR).

  • Zabezpečení firmwaru systému BIOS - Při spouštění kontroluje multifunkční tiskárna případné anomálie ve firmwaru systému BIOS. Při zjištění problému přeruší spuštění. Pokud se vyskytnou jiné problémy související s firmwarem, pokusí se multifunkční tiskárna o jeho obnovu, aby systém ochránilo.
  • Ověření uživatele před použitím zařízení - Vynucené přihlášení uživatelů k multifunkční tiskárně pomocí karty nebo PINu. Pokud aplikujete funkci autentizace k tiskárně, ovládací panel multifunkční tiskárny zůstává pro neautorizované uživatele uzamčený, a nemohou tak bez přihlášení tisknout, skenovat ani kopírovat.
  • Autentizace serveru - Multifunkční tiskárna podporuje funkce ověřování externích serverů, například LDAP a Active Directory. Díky centralizované správě více uživatelských pověření mohou správci systému sledovat používání více multifunkčních tiskáren.
  • Active Directory - Díky propojení multifunkčního zařízení se službou Active Directory mohou uživatelé po přihlášení pomocí svých ověřovacích údajů prostřednictvím multifunkčního zařízení přistupovat i ke cloudovým službám a síťovým složkám. Kromě pohodlí, které toto jednotné přihlášení uživatelům přináší, mohou správci systému udržovat vysokou úroveň zabezpečení.
  • Trusted Platform Module (TPM 2.0) - Poskytuje další vrstvu ochrany pro zabezpečení vašich dat. Jedná se o čip na základní desce tiskárny, v kterém se mohou generovat, ukládat a spravovat kryptografické klíče. Ty jsou tak chráněny a izolovány od ostatních částí systému.
  • Správa důvěryhodných aplikací - Tato funkce chrání multifunkční tiskárnu před podvodnými programy, které se snaží získat přístup k souborovému systému a získat informace.
  • Bitdefender Antivirus - Bitdefender doplňuje nativní bezpečnostní funkce multifunkčního zařízení a chrání je před známými i neznámými hrozbami malwaru tiskárny tím, že provádí pečlivé antivirové kontroly všech dat, která do tiskárny vstupují a vystupují z ní prostřednictvím síťového rozhraní, bezdrátového rozhraní nebo portu USB.
  • S/MIME – Multifunkční tiskárna podporuje šifrování e-mailů a digitální podpis. Odesílání e-mailů v zašifrovaném formátu zabraňuje úniku dat. Funkce také zabraňuje tomu, aby se někdo vydával za odesílatele nebo měnil obsah e-mailu.
  • Šifrování a automatické odstranění dat - Data úloh jsou před uložením do interního úložiště multifunkční tiskárny zašifrována. Po výstupu nebo odeslání se data automaticky odstraní.
  • Kontrola dokumentů - Tato funkce zabraňuje neoprávněnému kopírování důvěrných dokumentů díky vložení specifických dat. Při tisku dokumentů můžete také zvolit jako pozadí vlastní vzorek pozadí ve kterém mohou být uloženy skryté údaje (volitelný text, datum apod.), které se po vytvoření kopie zviditelní a jsou zřetelné.
  • Odstranění osobních údajů - Uchované osobní údaje a další data lze vymazat, když nastane čas pro výměnu multifunkční tiskárny, a zabránit tak úniku důvěrných informací.
  • Kontrolka LED po ukončení skenování a kopírování - Blikající kontrolka LED připomene uživatelům, že mají po skenování vyzvednout dokumenty.

Proč by měla mít multifunkční tiskárna vlastní antivirovou ochranu?

Pokud je multifunkční zařízení připojeno k síťovému prostředí, může být vystaveno virům a dalším útokům zvenčí. Je také možné, že bude infikováno virem prostřednictvím paměťového zařízení USB. A je samozřejmě důvod se obávat, že virus infikující zařízení se může rozšířit do dalších zařízení.

Sharp nabízí pro své multifunkční tiskárny volitelnou sadu Bitdefender - Virus Detection Kit, která poskytuje komplexní ochranu před útoky škodlivého softwaru. Viry lze tedy odhalit a řešit v rané fázi, aby se zabránilo šíření virové infekce.

Bitdefender je oceňovaný antimalwarový engine, který pomáhá chránit uživatele před celou řadou kybernetických hrozeb. Implementuje více technologií a detekčních metod, aby zajistil špičkovou přesnost detekce. Bitdefender doplňuje nativní bezpečnostní funkce multifunkčního zařízení a chrání je před známými i neznámými hrozbami malwaru, jako jsou např: viry, Trojské koně, Ransomware, Spyware a další.

Funkce detekce virů je zabudována ve firmwaru zařízení a po zakoupení ji musí autorizovaný servis Sharp jednoduše aktivovat. Antivirová kontrola je ve výchozím nastavení naplánována na každý den.

Kontrola na přítomnost virů se neprovádí pouze podle plánu, ale také v reálném čase, kdykoli jsou odesílána nebo přijímána data. Například během tiskové úlohy z cloudu, aktualizace vestavěné aplikace, spuštění aktualizace firmwaru atd. Uživatelé mohou také spustit antivirovou kontrolu na vyžádání z ovládacího panelu tiskárny.

Multifunkční tiskárny Sharp – Future Workplace

Společnost Sharp oslavila v minulém roce 50. výročí vývoje a výroby kopírovacích a multifunkčních zařízení. Zároveň společnost Sharp uvedla nejnovější generaci multifunkčních tiskáren „Future Workplace“.

Bezproblémová konektivita pro hybridní kancelář

Nová řada multifunkčních tiskáren Sharp nabízí podnikům nebývalou úroveň flexibilní konektivity vhodné pro potřeby dnešního i budoucího pracoviště. Jako první na světě jsou nové modely vybaveny nativním konektorem pro Microsoft Teams, což umožňuje uživatelům snadno tisknout a skenovat dokumenty ze svých kanálů a složek MS Teams. Pro ještě větší flexibilitu mohou uživatelé bezdrátově tisknout z jakéhokoli notebooku, tabletu nebo chytrého telefonu s podporou Wi-Fi, a to bez nutnosti složitého nastavování. Stačí naskenovat QR kód z panelu tiskárny nebo přiblížit k tiskárně mobilní zařízení s NFC. Prostřednictvím NFC tak dojde k automatickému propojení a následné možnosti tisku nebo skenování.

Chytré funkce navržené pro budoucnost

Kromě stylového a moderního vzhledu nabízejí multifunkční tiskárny Sharp také řadu funkcí pro úsporu času a intuitivní ovládání.
Přizpůsobitelný 10,1 palcový dotykový ovládací LCD panel se sklopnou obrazovkou nabízí konzistentní uživatelské rozhraní společné pro celou současnou řadu zařízení Sharp, což zvyšuje uživatelský komfort a umožňuje těm, kteří již zařízení Sharp znají, být ihned připraveni k práci.
Nové multifunkční tiskárny jsou vysoce odolné a umožňují vzdálený monitoring a správu z jakéhokoliv místa. Pro nejnovější řadu multifunkčních tiskáren Sharp je k dispozici cloudový Portál aplikací Sharp, který poskytuje administrátorům možnosti o rozšíření cloudových konektorů a aktualizací. Multifunkční tiskárny jsou tak vždy aktuální a poskytují uživatelům nejnovější funkce a zabezpečení.

Podpora vašich ekologických cílů.

Ochrana životního prostředí je nyní pro mnoho podniků klíčovým hlediskem. Nové multifunkční tiskárny Sharp přinášejí významné ekologické výhody a ve srovnání s předchozími generacemi přinášejí až o 27% vyšší úsporu energie. Nové možnosti vzdálené správy navíc pomáhají výrazně snížit emise oxidu uhličitého spojené s údržbou na místě.

Nejnovější barevné i monochromatické laserové multifunkční tiskárny Sharp řady BP-50Cxx/55Cxx/60Cxx/70Cxx v dostupných rychlostech 26-65 str. za minutu jsou důkazem půlstoletí zkušeností a inovací společnosti Sharp.

Více informací naleznete na stránkách společnosti Sharp.