Doporučujeme

Posuvné automatické dveře od SPEDOSu tvoří hlavní vstup do nové Kliniky...

Posuvné automatické dveře od SPEDOSu tvoří hlavní vstup do nové Kliniky psychiatrie ve FN Plzeň. | foto: SPEDOS Servis s.r.o.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Kdo dělá nemocnice dostupné a bezpečné pro všechny?

Lidé na vozíčcích, pacienti o holích, nemocní s pohybovou indispozicí nebo matky s dětmi. Ti všichni ocení bezbariérové vstupy. Automatické dveře v nemocnicích jim i zdravotníkům zajišťují bezpečný a pohodlný průchod. Jak takové zařízení funguje, aby byli pacienti i drahé přístroje v bezpečí?

Nenápadné automatické dveře: udržují hygienické prostředí a šetří energii

Jako v mnoha nemocnicích, i ve Fakultní nemocnici v Plzni už léta budují bezbariérové vstupy v celém areálu s výrobky společnosti SPEDOS. Ve starších i nových budovách potkáte stovky automatických dveří, které se na vzdálenost pár kroků rozestoupí nebo za vás otočí křídlem.

Dveře pomáhají udržovat maximální čistotu, rychlý chod nemocnice a šetří energii, aby zbylo ve zdravotnictví více peněz na to podstatné. Na péči. Když nemocnice zatopí nebo v létě chladí, zbytečně nevětrají.

Automatické dveře proto potkáte téměř všude. Jako hlavní vstupy, na operačních sálech, v laboratořích, na ambulancích i ve specializovaných vyšetřovnách či infekčních odděleních.

Dobře střežené oddělení jistí intuitivní i cílené ovládání

Automatické dveře s klasickým nastavením pouští do nemocničních budov pacienty bez omezení. Díky senzoru zaznamenají příchod osoby, otevřou křídla a jakmile pacient opustí snímané pole, samy se uzavřou. Lidé už tyto automatické pohyby skoro nevnímají.

Nemocniční personál ale využívá speciálně nastavené přístupové systémy. Abyste mohli vstoupit vy na uzavřené oddělení, zazvoníte a personál vás dovnitř pustí. Zaměstnanci ale dveřmi procházejí pomocí zabezpečovacího systému. U dveří zadají kód, přiloží magnetickou kartu, čip nebo si nechají oskenovat biometrické údaje jako prst, celou dlaň nebo rohovku.

Takto se na oddělení dostanou jen zaměstnanci nemocnice. A pacienti, personál i přístroje jsou v bezpečí. Uvnitř oddělení personál prochází méně zabezpečenými dveřmi pomocí senzorů nebo tlačítek. Výjimkou nejsou ani loketní nebo nášlapné spínače, které pomáhají udržovat maximální hygienické standardy.

Automatické dveře ve dvoukřídlém teleskopickém provedení mohou být vybavené magnetickou čtečkou, kódovacím systémem i čtečkou biometriky a bez autorizace jimi neprojdete.

Po toaletě už na kliku nesaháte, aby mikrobi i viry neměli šanci

S příchodem virových epidemií se z nemocnic stávají místa, kde se nákaza šíří velmi snadno. Proto je otevírání dveří klikou či madlem nežádoucí. A na toaletách to platí dvojnásob. Proto nemocnice začínají i tam uvažovat o chytrých automatických dveřích, na které po použití WC a umytí rukou už nesaháte a odcházíte desinfikovaní ven. Bonusem je i bezbariérový přístup pro méně pohyblivé návštěvníky a vozíčkáře.

SPEDOS doplnil kvalitní materiály dveří o pohon nové generace

Ve zdravotnických zařízeních se dveře nezastaví. Proto SPEDOS vyvinul nejmodernější elektrický pohon SP808PAL, který:

● je elegantnější a hodí se tak ke všem typům vstupů,

spoří energii, pokud jsou nastavené chytré funkce a režimy otevírání,

● je tichý a vydrží i nápor ambulancí, kde se dveře neustále otevírají,

● připojíte ho k různým systémům ochrany budov, a tedy i k různým spínačům signálu,

● a necháte si ho seřídit za kratší čas díky bezdrátové diagnostice a servisní aplikaci.

Nejnovějším vylepšením k pohonu je i mobilní aplikace, se kterou si mobilním telefonem zvolíte vhodný provozní režim dveří.

S pohonem SP808PAL získáte řadu speciálních funkcí včetně možnosti mobilního ovládání a monitoringu.

SPEDOS: spolehlivý partner pro nemocnice a jejich zaměstnance

Česká firma SPEDOS ADS a.s. z Valašského Meziříčí vyrábí dveřní a vratové systémy pro český i slovenský trh už 30 let. Spolupracuje s řadou nemocnic, které mají i více než 4 000 zaměstnanců a denně obslouží tisíce pacientů. Čtvrtinu celkové produkce firmy tvoří zařízení právě pro ně. Není tedy divu, že z cca 170 českých zdravotnických zařízení s lůžkovou péčí najdete dveře SPEDOS v 90 % z nich.

Ve výrobě vstupních systémů SPEDOS klade velký důraz na kvalitu svých výrobků a jejich profesionální instalaci vlastními montážními skupinami.

Firma pečuje o zákazníka i výrobek po celou dobu jeho životnosti. Poskytuje totiž různé typy servisu a technici na dispečinku jsou k dispozici 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Zejména pro nemocnice je velmi důležitý rychlý servis včetně trvalého a systematického dohledu nad instalovanými výrobky. Díky tomu se zaměstnanci klinik věnují svému poslání místo toho, aby ztráceli energii nad provozními záležitostmi.