Vychutnat si jej mohou všichni, kteří chtějí prožít okamžiky „s čistou hlavou“.
Pivovarská tradice se v Holbě dědí z generace na generaci bezmála 150 let a pivovar si zakládá na regionálních surovinách a inspiraci divokými Jeseníky. Horská voda z hlubinného vrtu dává Holbě Nealko jiskru a živelnost hor, vyhlášený slad z hanáckých ječmenů plnou chuť a chmel z Tršicka charakteristickou nezaměnitelnou hořkost.
Vychlazená Holba Nealko je ideální parťák
Sportujete, řídíte, nebo zkrátka nechcete zrovna osvěžení s alkoholem. Pak je Holba Nealko správná volba. Nealkoholické světlé pivo vám dopřeje maximální osvěžení s jemnou hořkostí a nechybí ji charakteristická chuť hanušovického piva odrážející jesenické hory a nejlepší moravské suroviny. „U nás v pivovaru myslíme na všechny, kteří pivo milují, a nechtějí mít žádné limity. Nealkoholické pivo je toho dokladem. Pivní fajnšmekři si díky naší Holbě Nealko mohou vychutnat chuť piva, jeho říz a vůni, a přitom nemusí řešit žádná omezení,“ říká sládek pivovaru Holba Luděk Reichl a s úsměvem dodává: „Ne nadarmo Holba Nealko letos získala bronzovou medaili v kategorii nealkoholických piv v soutěži o Zlatý pohár Pivex 2023. Odborná ocenění a spokojení zákazníci jsou pro nás vždy důkazem, že pivo u nás vaříme zkrátka dobře.“
Holba Horské byliny nealko
Seznamte se s další specialitou pivovaru Holba. Míchaný nápoj z piva Holba Horské byliny se skvěle vyváženou kombinací horských bylin a poctivého základu piva Holba potěší nejen řidiče. Osvěžující nápoj s příchutí máty, heřmánku, řebříčku, šalvěje, tomky vonné a mateřídoušky je zcela bez umělých sladidel, barviv či konzervantů.
Přijďte se podívat, jak se vaří pivo
Nenechte si ujít zajímavou exkurzi do pivovaru Holba, kde se seznámíte s tradiční i moderní výrobou piva. Uvidíte prostory varny i otevřené spilky. Prohlídka trvá cca 1 hodinu a garantujeme vám, že to bude zážitek pro oko, duši I vaše chuťové pohárky. Zajistěte si svoji pivovarskou exkurzi již dnes: https://holba.cz/cs/exkurze-a-muzeum.
Navštivte Muzeum pivovarnictví v Hanušovicích
Zkušenosti sládků se v pivovaru Holba předávají z generace na generaci od roku 1874 a muzeum je ideální místo, jak nahlédnout do tajů pivovarského řemesla. Kromě vlastní výroby piva vás expozice seznámí se surovinami, pro výrobu zlatého moku nezbytnými, a připomene i jejich složitou dopravu v době koňských povozů. Sladkou tečkou na závěr expozice je stylová Pivovarská restaurace s nádechem starých časů, v které vám načepují Holbu zkušení výčepní a vy si můžete vychutnat živelnost a jiskrnost jesenických hor v každém doušku.
Jako poděkování Jeseníkům sází Holba stromy
Ekologický projekt Holba Jeseníkům pivovar odstartoval v roce 2005. Každý rok vysazují jeho zaměstnanci ve spolupráci s lesními správci několik stovek mladých stromků. V rámci projektu se úspěšně daří obnovovat lesní oblasti Jesenicka, které přicházejí o své lesy v důsledku překotné těžby, silného větru nebo napadení kůrovcem zapotřebí.