Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chytré a moderní investování? S novou platformou BWM je to možné

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Na bezstarostný důchod, na studia pro děti, na nový dům, na dovolenou, na budoucnost. Důvody ke spoření a investování máme každý jiné. Co je ale společné, je touha nechat peníze růst efektivně a bezpečně. S novou digitální investiční platformou Broker Wealth Management (BWM) je to možné.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Češi a spoření je nerozlučná dvojka, zatímco Češi a investování k sobě stále hledají cestu. Velkou část úspor má mnoho z nás stále na běžných bankovních účtech nebo uložených v konzervativních spořicích produktech či stavebním spoření. S investováním totiž máme obecně malé zkušenosti. Další komplikací je také nedostatek kvalitních informací a obavy z možných rizik a podvodných investic. Na druhou stranu se Češi nebojí vložit své prostředky do často velmi rizikových nebo rovnou podvodných schémat.

„Jen za poslední dva roky klienti v medializovaných a odhalených kauzách přišli o prostředky v hodnotě okolo 30 miliard korun. Základem dlouhodobého a úspěšného zhodnocování majetku a investování je diverzifikace a používání selského rozumu. U investic funguje tzv. investiční trojúhelník, který má na vrcholech dobu, za jakou mohu očekávat výnos, rizikovost dané investice a očekávaný výnos. Pokud někdo nabízí vysoký výnos s malým rizikem nebo rizika vůbec nezmiňuje či se zaštiťuje například schválením ČNB a peníze jsou na počkání, je na této „příležitosti“ něco minimálně podezřelého,“ říká hlavní analytik Broker Consulting Martin Novák.

Mít finance pod palcem

Dobré dispozice k investování do dlouhodobých cílů přitom Češi jednoznačně mají. To ukázal průzkum společnosti Broker Consulting. 62 procent respondentů uvedlo, že v rámci domácnosti mají finanční prostředky, díky kterým by mohli investovat do své budoucnosti. Aktuálně do oblasti investic silně proniká trend digitalizace, který otevírá dveře k investování širšímu spektru klientů. Důkazem toho je zcela nová digitální investiční platforma Broker Wealth Management z dílny MONECO investiční společnosti a společnosti Broker Consulting.

„BWM otevíráme doslova nový investiční svět. Ten umožní klientům efektivní a bezpečné investování, a to i díky tomu, že je design platformy postaven na důležité roli finančního konzultanta, na kterého se klient může kdykoli obrátit a řešit s ním své investiční kroky,“ říká Jiří Šindelář, generální ředitel a předseda představenstva MONECO investiční společnosti.

Jiří Šindelář dodává, že zejména mladší generace investorů ocení, že při vývoji BWM byl kladen důraz na unikátní mobilní aplikaci nabízející možnosti, které rozhodně u obdobných investičních platforem nejsou běžné. Díky mobilní aplikaci budou moct lidé své investice sledovat a ovládat odkudkoli a kdykoli – z domova, z dovolené, ráno nebo večer.

Investovat může každý

Platforma BWM je určena pro všechny kategorie investorů. „Investovat lze jak jednorázově, tak pravidelně. Minimální měsíční vklad je tisíc korun. Menší a pravidelné úložky v rámci budování renty nebo spoření pro děti tak nejsou žádný problém, a to ani pro ty, kteří s investicemi nemají žádné zkušenosti. Stejně tak ale BWM dokáže uspokojit i velké investory s portfoliem přesně na míru,“ popisuje Petr Hrubý, zakladatel a předseda dozorčí rady společnosti Broker Consulting.

Zkušenosti a přístup k riziku u každého z investorů odhalí v prvním kroku při registraci nového klienta investiční dotazník. Na základě toho pak klient uvidí možnosti, které pro své investování bude mít. V dalším kroku je pro klienty připravena zmíněná podpora finančního konzultanta, lidé tak nemusí mít obavu z neznáma či špatných investičních kroků.

K dalším výhodám, které BWM nabízí, patří možnost založit si v podstatě neomezené množství portfolií a strategií, pohodlné zadání vkladu i výběru peněžních prostředků, snadné ovládání a přehlednost. To vše navíc s podporou v českém jazyce.

Nový pohled na rodinný rozpočet

Češi se v posledních letech začínají více zajímat o své finanční zdraví a zabezpečení. I přes tento pozitivní trend si ale mnoho z nás myslí, že na investování nemá, protože je potřeba větší obnos peněz, aby to mělo smysl. Tak to ale není. Investování je pro každého a dá se měsíčně realizovat i s relativně malým množstvím peněz.

Finance na určené dlouhodobé cíle lze naspořit i cestou menších částek. Začít se dá i tak, že člověk „odloží bokem“ jedno procento ze svého měsíčního platu. Pokud rodina začne s plánováním včas, může si postupně, a to i s průměrným příjmem, vybudovat dostatečný finanční polštář, ale také uspořit peníze pro zajištění dětí, vlastní nezávislost a větší stabilitu ve stáří.

Po správném nastavení finančního plánu, který s sebou mimo jiné nese optimalizaci výdajů, získají většinou rodinné finance nový rozměr. I se stejnými příjmy mohou najednou zbývat volné prostředky k investování a rodinné finance tak mohou dlouhodobě růst. Naspořit si na rentu, na vzdělání dětí nebo na to, aby mohl člověk přestat pracovat ještě dřív, než půjde do státního důchodu, tak najednou není vůbec nemožné.

Mít správně nastavený finanční plán a jasně dané cíle a horizonty jejich naplnění je jedna věc. Aby se ale těchto cílů skutečně podařilo dosáhnout, je dobré se po celou dobu držet ověřených pravidel, která k optimálnímu hospodaření s penězi vedou. Těchto sedm zlatých pravidel finančního plánování je souborem základních doporučení, jak se k rodinným penězům chovat, aby majetek rodiny nejen rostl, ale byl také zabezpečen proti jakýmkoli budoucím karambolům.

Sedm zlatých pravidel finančního plánování

  1. Zbavte se drahých dluhů
  2. Vytvořte si provozní rezervu
  3. Dobře a levně pojistěte rodinu a majetek
  4. Vyřešte si vlastní bydlení
  5. Pravidelně investujte do výnosových strategií a nespekulujte
  6. Nedržte volné prostředky na běžných účtech a termínovaných vkladech
  7. Optimalizujte drahé produkty

O platformě BWM

S investiční platformou BWM mohou klienti ve spolupráci s jejich finančním konzultantem investovat do modelových, široce diverzifikovaných portfolií, případně mohou vybírat ze široké škály tematických portfolií, jako jsou například inovace, cirkulární ekonomika, energetika či technologie. S ohledem na své investiční zkušenosti a rizikový profil si mohou někteří klienti složit z nabízených aktiv (ETF a podílových fondů) jedinečnou vlastní strategii.

V rámci investiční filozofie uplatňuje BWM pasivní přístup k investování pomocí indexů a tam, kde je to efektivní, pomocí vybraných fondů. Klienti mohou pro naplnění svých cílů investovat do modelových portfolií, sestavovat si vlastní strategie s využitím nabídky více než 60 pečlivě vybraných burzovně obchodovatelných fondů (ETF) a podílových fondů. Platforma BWM poskytuje přehledné rozhraní ve webovém prohlížeči i mobilní aplikaci.

  • Nejčtenější

Když stres ochromuje naše zdraví, pomoci může magnézium

25. dubna 2024

Komerční sdělení Magnézium je minerál, který je mimořádně důležitý pro správné fungování našeho organismu v různých...

5 tipů, jak zútulnit obývací pokoj s minimálními náklady

22. dubna 2024

Komerční sdělení Pod pojmem útulný domov si každý z nás představí něco trochu jiného. Někdo má rád perfektně...

Zaostřeno na Karvinsko. Z čeho bude v budoucnosti těžit?

25. dubna 2024

Komerční sdělení Území pohornického Karvinska se po ukončení těžby uhlí připravuje na nové projekty. A nebude jich...

Dopřejte svým očím pohodlí s biometrickými brýlovými čočkami

22. dubna 2024

Komerční sdělení Nosíte brýle a znáte podobné situace? Neustálé čištění, které snad nikdy není dokonalé, dešťové...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sjednáním pojištění práce poradce nekončí, ale teprve začíná

24. dubna 2024

Komerční sdělení Kvalitní pojišťovací poradci se svými klienty mnohdy vytvářejí partnerství na celý život. Jejich...

Otevření nových Silent Villas v Therme Laa

27. dubna 2024

Komerční sdělení Exkluzivní rozšíření termálních lázní Laa, resortu VAMED Vitality World: 2. srpna 2024 se na ploše...

„Záleží mi na spokojenosti mých kolegů,“ říká vedoucí fyzioterapeutka

26. dubna 2024

Komerční sdělení Už pět let pracuje Martina Kořínková v Chrudimské nemocnici. Proč si vybrala profesi...

Zažijte jaro všemi smysly v Libereckém kraji

26. dubna 2024

Komerční sdělení Chcete si odpočinout od shonu všedních dní? Přijeďte do Libereckého kraje. Spojení jarní přírody a...

Když peníze ztrácejí hodnotu

26. dubna 2024

Komerční sdělení Článků o vysoké inflaci bylo možné číst v uplynulých 2 letech poměrně mnoho. Pravdou je, že inflaci...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...