Doporučujeme

Garantka studijního programu doc. Ing. Stanislava Mildeová, CSc.

Garantka studijního programu doc. Ing. Stanislava Mildeová, CSc. | foto: VŠFS a.s.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Studenti vidí potenciál informačních technologií

O bakalářské studium studijního programu Aplikovaná informatika je na naší univerzitě v posledních letech velký zájem. Proč tomu tak je, jsme se zeptali garantky studijního programu doc. Ing. Stanislavy Mildeové, CSc.

Určitě to není jen proto, že absolventi patří dlouhodobě mezi absolventy s nejvyššími nástupními platy. Motivační roli platové podmínky nicméně hrají, to si musíme přiznat. Hlavní důvod výběru studijního programu je zájem o informační technologie a touha je poznat nejen jako uživatel. Motto našeho studijního programu „Chceš jen pařit, nebo tvořit?“ odpovídá tomu, že studenti chtějí i sami něco vyvinout.

Aplikovaná informatika je prakticky zaměřené studium informatiky, které směřuje zejména do ekonomické praxe a byznysu. Pokrývá především oblasti informačních a komunikačních technologií a systémů, které se uplatňují v současné firemní praxi a veřejné sféře. Patří sem i moderní „networking“, spojený primárně s výměnou informací a s efektivnějším podnikáním. Tato aplikační rovina studenty oslovuje.

Výhodou také je, že bakalářský studijní program Aplikovaná informatika se každý rok vyučuje v prezenční i kombinované formě studia. Studenti si tak formu výuky mohou vybrat podle svých potřeb.

ČÍM SE LIŠÍ OD OSTATNÍCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ NABÍZENÝCH JINÝMI VŠ?

Studijní programy zaměřené na aplikovanou informatiku jsou – vzhledem k její potřebě v praxi – na mnoha vysokých školách. Nás moc těší, že na trhu práce jsou naši absolventi zcela konkurenceschopní v porovnání s absolventy veřejných a státních vysokých škol. Navíc máme specifické předměty orientované na nejmodernější technologické trendy, které na žádných jiných školách nejsou. Stačí se podívat na naše studijní plány. Snažíme se o oborovou univerzálnost a současně i o určitou originalitu.

To, že studiem získají studenti opravdu kvalitní informatické vzdělání, dokazují i výjimečné úspěchy našich studentů a absolventů. Pro vaši představu, náš student byl ve finále evropské soutěže European Cyber Security Challenge. A absolventi se nám hlásí z vlastní praxe třeba s tím, že vyvíjejí chatbot pro Úřad pro ochranu osobních údajů nebo software pro kontrolu cookies pro úřady EU. Z toho máme velkou radost.

Kromě toho, oproti veřejným a státním vysokým školám, pro VŠFS jako soukromou vysokou školu je typický klientský přístup ke studentům. To, že se můžeme individuálně věnovat každému studentovi, je velká výhoda, protože studium informatiky patří k náročnějším oborům. Naši studenti oceňují, že jim s řešením studijních problémů pomáhají zkušení pedagogové, a to včetně odborníků s informatickou praxí. Například na výuku kurzů projektování informačních systémů a jejich bezpečnosti máme dva mladé experty z praxe.

CO JE PODLE VÁS VE STUDIU SKUTEČNĚ DŮLEŽITÉ PRO PRAXI?

Studijní program Aplikovaná informatika vychovává profesionály schopné okamžitě úspěšně působit v informatické praxi. Díky získaným znalostem a IT skills jsou absolventi připraveni na rozličné kariérní role. Bakalářské studium Aplikovaná informatika je zároveň základem navazujícího magisterského studia, ať už na naší univerzitě, nebo na jiných vysokých školách. Naší prioritou je, aby studenti ve studiu pokračovali.

Více informací i o dalších studijních programech naleznete zde: www.vsfs.cz.