Doporučujeme

Starostky a starostové budou letos opět diskutovat s politiky a analytiky o...

Starostky a starostové budou letos opět diskutovat s politiky a analytiky o financování samospráv, stane se 30. listopadu a 1. prosince v Praze. Na snímku XXV. celostátní konference z roku 2022. | foto: SMO ČR

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

SMO ČR pořádá celostátní finanční konferenci. Už pošestadvacáté

Největší svazová akce, která se věnuje financování samospráv, se uskuteční od 30. listopadu do 1. prosince v pražském hotelu Clarion. Hlavní téma této výroční akce zní „Jak může stát pomoci obcím a obce státu“.

Na konferenci zve Svaz města obcí ČR (SMO ČR) pravidelně ty nejpovolanější, kteří otázku financí ovlivňují, tedy zástupce vlády a představitele Parlamentu. Prezentovat se mohou i přední čeští ekonomové. „S dopady vládního daňového balíčku přijde delegáty seznámit ministr financí Zbyněk Staňura, přijde i expremiér a podnikatel v energetice Mirek Topolánek. Těšit se můžete i na celou řadu dalších pozvaných expertů,“ vypočítává výkonná ředitelka SMO ČR Radka Vladyková.

SMO ČR pořádá celostátní finanční konferenci. Už po 26.!
SMO ČR pořádá celostátní finanční konferenci. Už po 26.!

Dvoudenní program se mimo jiné zaměří na tyto okruhy:

  • Blok I – Stát obcím, obce státu – představitelé svazu a samospráv budou diskutovat s nejvyššími státními představiteli a předními odborníky o tom, kam směřují veřejné finance v kontextu vzájemné provázanosti obcí a státu.
  • Blok II – Budoucnost veřejných investic – v první části tohoto bloku se bude jednat o veřejných financích a jejich výhledu v nejisté době, v druhé části o dostupném bydlení.
  • Blok III – Ekonomický potenciál obce – první část nese název Tajemná hra čísel a je zaměřena především na finanční rezervy obcí, optimalizaci jejich příjmů, finanční ukazatele atd. V druhé části se chtějí přítomní věnovat finančním zdrojům obcí.

Nouze by neměla být o diskusní příspěvky či dotazy. I letos se účastníci mohou těšit na oblíbený společenský večer, který nabízí neformální prostor pro navazování nejen pracovních, ale i přátelských kontaktů. Dvoudenní konferenci bude předcházet setkání starostek 29. listopadu, pořádané druhým rokem v Praze.

Autor: SMO ČR