Doporučujeme

Konečně jaro! Je čas probudit bazén ze zimního spánku

Konečně jaro! Je čas probudit bazén ze zimního spánku | foto: PROXIM s.r.o.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Konečně jaro! Je čas probudit bazén ze zimního spánku

Po dlouhé zimě se konečně blíží teplé letní dny, které lákají k osvěžení v bazénu. Než ale začnete nafukovat matračku a kruh na plavání, je potřeba váš bazén po zimě správně ošetřit. Skvělým pomocníkem je bazénová chemie od české rodinné firmy PROXIM.

Vyčistěte stěny a dno bazénu

Nejprve odkryjte plachtu z hladiny bazénu a zkontrolujte čirost vody. Odstraňte nečistoty, které se na hladině během zimy nahromadily, zkontrolujte barvu a průhlednost vody. Někdy stačí jen upravit stávající vodu, jindy je zapotřebí ji úplně vyměnit. Mastnou linku na stěnách nad hladinou vody v bazénu hravě vyčistí Gelový čistič. Pokud je povrch bazénu drsný, použijte Gelový odstraňovač usazenin na odstranění vodního kamene.

Konečně jaro! Je čas probudit bazén ze zimního spánku

Věnujte péči filtrační jednotce

Jakmile vyčistíte samotný bazén, pusťte se do filtrační jednotky. Jednou za dva roky je zapotřebí vyměnit filtrační písek. Nebo doporučujeme alternativu v podobě filtračních kuliček STEINBACH, které jsou oproti písku lehčí a účinnější. Mají vysokou životnost a schopnost absorbovat nečistoty. Pomohou vám také šetřit energii, jsou nezávadné a 100% recyklovatelné.

Následně k bazénu připojte veškeré hadice a čerpadla. Dbejte na těsnost spojů a bezpečné zapojení elektrických zařízení. Všechny matice a pojistné šrouby důkladně dotáhněte.

Upravte vodu, aby byla po celou sezónu průzračná

Napusťte čistou vodu a změřte aktuální hodnotu pH pomocí tabletkového nebo kapkového testeru. Správná hodnota je 7,0-7,4. V případě odchylky pH vody ve vašem bazénu ji upravte pomocí přípravku pH MINUS nebo pH PLUS. Pokud je vaše voda příliš tvrdá nebo železitá, aplikujte Stabilizátor tvrdosti.

Konečně jaro! Je čas probudit bazén ze zimního spánku

Začněte také s chlorovou dezinfekcí. Doporučujeme Chlor start pro rychlé nachlorování vody a pro udržování Multi tablety 5v1. Bazénová chemie je tak důležitá od začátku sezóny až do jejího ukončení.

Česká kvalita, kterou si váš bazén zaslouží

Tradiční ryze česká společnost PROXIM je jedním z předních tuzemských výrobců a dodavatelů chemických přípravků a bioenzymatických produktů. Zároveň je specialistou v oblasti péče o vodu, spolupracuje s veřejnými bazény a aquaparky a své výrobky pro úpravu vody v bazénech exportuje do 12 zemí Evropy.

Konečně jaro! Je čas probudit bazén ze zimního spánku

Více informací a přípravky na odzimování bazénu i jeho pravidelnou údržbu od výrobce PROXIM najdete na www.probazen.com.