Cestování již nebude jako dřív, proč a kam vyrazit?

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Proč už nebudeme cestovat jako dříve? Kdo a co za to může? Plus 10 skvělých tipů na nej dovolenou.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Cestování je nejlepší životní investicí. Svědčí o tom nemalé částky peněz a čas, které vynakládáme, abychom na vlastní oči viděli „ta naše“ vysněná místa, navštívili přírodní a historické skvosty naší planety a užili si báječnou dovolenou. Doba je však proměnlivá, obzvláště po covidu. Kdo pak necestuje často, může být nemile překvapen. Pojďme se proto podívat, na co si při cestování dát pozor a s čím na zájezdu nebo při individuální dovolené počítat. Níže se navíc dozvíte tipy na 10 nejlepších destinací či dovolených světa od specialistů na cestování CK VIVA Travel.

Automatizace – na delších cestách za exotikou počítejte s přestupy na velkých mezinárodních letištích. Chytrý telefon s elektronickými dokumenty namísto papírových víz, vstupních formulářů, letenek nebo lístků na akce je dnes už naprostým standardem. Nenechte se na letišti zaskočit chybějící odbavovací přepážkou s personálem, kterou nahradil automatický odbavovací kiosek. Zde malá rada – vždy je lepší mít udělaný online check-in předem a odbavovat na místě u kiosku pouze zavazadlo!

Přelidněnost – na světově známých místech bude hodně lidí, obzvláště v sezoně. Je pak na zvážení každého, zda taková návštěva stojí za to. Nejatraktivnější a známá místa jsou dnes poměrně vytížená turisty a je dobré vědět, že vstupy či permity na atraktivní treky mohou být vyprodány dlouho dopředu. Lidé začali po covidu více cestovat a zajímavá místa si zkrátka nechtějí nechat ujít. Klidné místo bez davů lidí kolem se proto hledá těžko, nicméně věřte, že taková místa stále jsou. My jsme tady od toho, abychom vám tato místa odkryli. Víme, kde budete mít vodopád jen pro sebe, kde potkáte koalu či klokana v přírodě bez dalších lidí, a umožníme vám nasbírat i další skvělé cestovatelské zážitky.

Inspirace Baťou ve VIVA travel

Individuální dovolená nebo zájezd s průvodcem – trend poslední doby nahrává více zájezdům s průvodcem. Obzvláště starší lidé se po covidu více bojí a chtějí mít jistotu, že vše proběhne tak, jak má. Individuální cesty mají samozřejmě své kouzlo v podobě větší svobody, příležitostí k návštěvě méně vytížených míst, vlastních termínů apod. Věděli jste ale, že i tento druh cestování či dovolené si můžete zpestřit organizací a radami od specialistů cestovní kanceláře, kteří danou oblast znají a doporučí zážitky šité vám na míru? Dokonalá znalost oblasti, zajištění klíčových služeb, poradenství – to vše vám nabídne kvalitní specializovaná cestovka i pro individuální dovolenou.

Ceny – šly nahoru, to asi netřeba připomínat. V cestovním ruchu navíc zdražilo snad všechno: stravování, letenky a ubytování, služby, pronájmy aut a další. Letecké společnosti po covidu potřebovaly zdražit a „zahojit se“, a zároveň vzrostly ceny paliv. Stále však platí, že pokud koupíte letenky a další služby s předstihem, můžete ušetřit. Vyšším cenám už sice neunikneme, nicméně náš zákazník je náš pán, a proto u nás v CK VIVA Travel připravíme dovolenou každému klientovi a rozpočtu na míru.

Život je o emocích a prožitcích. Všichni si jej chceme zpestřit – zažívat nevšední věci a poznávat nová místa – proto milujeme cestování. V paměti nám vždy utkví hlavní cestovatelské destinace, ale každý si také musí najít své vlastní dojmy a zážitky, které pro něj mají osobní význam a které si s danou zemí spojuje. Níže nabízíme tipy na ty, na něž nejraději vzpomínají cestovatelé z naší CK VIVA Travel.

Top 10 zážitků a dovolených světa

1/ Velká migrace (Keňa a Tanzanie) - příroda mnohdy ukazuje až neuvěřitelnou fantazii a neskutečnou energii. Mnohé ze zázraků přírody opravdu berou dech a mohou být důvodem celé cesty do dané země. Každoročně se statisíce zvířat – především pakoňů, zeber, gazel, ale i predátorů, pro které tato událost představuje bohatě prostřený stůl, vydávají na tah mezi Keňou a Tanzanií. Stáda zvěře vyrážejí z míst, kde porodila svá mláďata, do míst s bohatší pastvou. Cestou na ně čeká množství nástrah – vedle predátorů i zrádný terén a vlastně i prosté vyčerpání z dlouhé cesty. Přesto se každoročně tento zázrak přírody opakuje a uzavírá tak koloběh přírody, který na zdejších pláních probíhá od nepaměti.

Velkou migraci můžete zažít například na zájezdu – ZDE.

2/ Horské gorily (Uganda a Rwanda) – do Afriky se jezdí především na safari a Uganda a Rwanda nejsou v tomto směru výjimkou. Tyto země jsou ale také jedněmi z mála míst na světě, kde vzácné horské gorily můžete spatřit. Navzdory přísné ochraně žije na světě asi jen 1000 goril horských. Zejména Rwanda si je tohoto faktu vědoma a ceny permitů dosahují závratných výšek. Přesto setkání s těmito mohutnými lidoopy rozhodně patří k životním zážitkům. Pozorovat gorilí rodinu z bezprostřední blízkosti po delším či kratším putování zdejší džunglí je opravdu něčím, na co jen tak nezapomenete.

S horskými gorilami se můžete setkat třeba na našem zájezdu s českým průvodcem do Ugandy – ZDE.

3/ Parky západu USA – Yellowstone, Yosemite, Grand Canyon, nebo třeba Death Valley – na západě USA je jich spousta a vyznačují se ohromnou rozmanitostí – od malebných horských masivů přes pobřežní lesy a ledovcové oblasti až po vyprahlé pouště a hluboké rozeklané kaňony. Každý milovník přírody si zde najde ten svůj. Americké národní parky jsou navíc oproti evropským mnohdy opravdovou divočinou…ovšem zároveň poskytují perfektní návštěvnickou infrastrukturu a kompletní vybavenost. I přes velké vzdálenosti mezi parky uvidíte díky kvalitním silnicím během krátké doby mnoho. Parky západu patří mezi to nejzajímavější, co lze v USA zažít.

Vyrazte autem po krásách amerického západu – ZDE

4/ Tádž Mahal, Indie – málo světových památek má takovou pověst a věhlas, jako právě „památník pravé lásky“, indický Tádž Mahal. Při pohledu na něj se opravdu tají dech…podobný pocit má člověk i v kambodžském Angkoru nebo u peruánského Machu Picchu. Jedná se o monumenty, jejichž význam a věhlas přežil staletí. Na stavbě tohoto finančně náročného skvostu, původně daru císaře Šahdžahána své milované manželce Mumtáz Mahal, pracovalo přibližně 20 000 pracovníků z Indie a Střední Asie, ale také specialisté z Evropy. Navzdory mnoha fotografiím „Tádž“ není ve skutečnosti bílý, ale kvůli působení počasí a smogu nažloutlý. To této monumentální stavbě ale nijak neubírá na kráse.

Dechberoucí krásu indického Tádž Mahalu můžete obdivovat na této cestě – ZDE

5/ Japonsko – ač to může znít jako klišé, Země vycházejícího slunce je opravdu světem sama pro sebe. Návštěvníka totiž obvykle neudiví zdejší historické a supermoderní stavby, ale fungování země jako takové. V naprosto perfektně fungující infrastruktuře, skvělých službách…, ale třeba i v drobnostech, jako jsou vyhřívaná prkýnka na WC, nebo v prodejních automatech zcela na vše. Včetně pyžamových sad pro byznysmeny, kteří nocují po příliš dlouhém pracovním dni v kapslových hotelech velikosti rakve. Nebo ve všudypřítomné slušnosti, která v Japonsku panuje na každém kroku – ve spořádaném čekání ve frontách, odmítání spropitných za jakékoliv služby. Také místní čistota je neuvěřitelná – a to se ve veřejném prostoru prakticky nevyskytují koše. Evropanům trvá trochu déle, než si na tyto „drobnosti“ zvyknou, podobně jako na vteřinovou přesnost rychlovlaků šinkansen. Mimochodem, chování, které lidé ze Západu považují za asertivní, Japonci vidí spíše jako agresivní a neslušné. Ta se ale v Japonsku týká třeba i smrkání do kapesníků. Inu, opravdu jiný svět…

Poznávat krásy Japonska, jeho kultury a přírody můžete s českým průvodcem například – ZDE

6/ Antarktida – poslední neobydlený kontinent…zima, sníh. Proč jet zrovna tam? Protože tato destinace je opravdu perlička a něco zcela výjimečného i pro ty, kteří mají hodně nacestováno. Sám jsem nevěděl, co čekat. Ale bylo to skvělé – všude ticho, žádní lidé, žádné silnice, žádná auta, jen majestátní klid, příroda a zvířata. A že jich bylo! Velryby pár metrů od našeho člunu, kosatky o kousek dále, hejno tučňáků na lovu, kteří si to namířili houfně na náš člun jako zvedající se vlna, procházka mezi stovkami tučňáků v jejich kolonii a půltunoví rypouši sloní jen pár metrů ode mě. Odměnou za odvahu přenocovat místo na lodi na zasněžené pevnině mi pak byl kouzelný půlnoční západ slunce předtím, než se za 20 minut zase objevilo svítání, a pak ranní probuzení vedle lachtanů. Na takový výlet zkrátka jen tak nezapomenete!

Poslední neobydlený kontinent můžete navštívit mimo jiné během tohoto zájezdu – ZDE

7/ Galapágy, Ekvádor – když interakce se zvířaty a nablízko, tak Galapágy. Jedna z nejlepších destinací Jižní Ameriky (byť jistě zároveň také jedna z nejdražších), která určitě stojí za to. Pobyt můžete strávit na lodi, nebo vyrážet na výlety z pohodlí hotelu na pevnině. Na dosah ruky se setkáte s obřími suchozemskými želvami (jsou fakt obrovské!), nebo třeba posedíte mezi desítkami leguánů – ještěrů různých barev, kteří sice vypadají nepřátelsky, ale jsou neškodní a skvěle se vyjímají na fotkách. Při sledování oslavného tanečku samečka tereje modronohého pak budete mít pocit, že jste se ocitli v dokumentu od National Geographic. Perličkou je pak plávání s hravými lachtany, potápění se žraloky, a při troše štěstí snadno narazíte i na zdejší delfíny.

Nádheru Galapág a pevninského Ekvádoru můžete poznávat mimo jiné na tomto zájezdu – ZDE

8/ Inca Trail na Machu Picchu (Peru) – legendární Machu Picchu rozhodně stojí za návštěvu samo o sobě, ale pokud si cestu okořeníte čtyřdenním trekem po stezce Inků, budete přímo nadšeni. Jde o poměrně komfortní trekking, kdy jídlo i stany nesou vámi najatí nosiči. Počet lidí na treku je limitován, a vy si tak můžete v klidu užívat majestátní krásy And. Právě pro tuto krásu i proto, že jste 3 dny šli přes hory a doly po svých, vám bude pohled na toto magické místo za východu slunce opravdovou odměnou. A to nejlepší je, že zde budete v daný den mezi prvními!

Po Inca Trailu můžete vyrazit například v rámci prodloužení této cesty – ZDE

9/ Uluru, Austrálie (tip Karla Topiče) – tento kontinent je má srdcovka a vypíchnout jedno místo je tak těžké. Váhal jsem mezi NP Karijini, který nikdo nezná a je hodně zastrčený, nebo známým místem přímo ve středu Austrálie. Pro tentokrát vyhrálo Uluru, kde jsem byl už šestkrát a pořád jsem z něj nadšený. A proč vůbec? Při výstupu z letadla na vás dýchne suché horko a všudypřítomná oranžová poušť…prostě úplně jiná atmosféra. Už poušť sama o sobě je kouzelná, ale jak přijedete k Uluru, uf, to prostě nečekáte. Největší monolit světa, krásný, majestátní, při západu slunce měnící barvu. Kousek dál můžete podniknout krásný trek v Údolí větrů NP Kata Tjuta, nebo si vychutnat steak a sklenku vína přímo v poušti. To jinde nezažijete.

Uluru uvidíte mimo jiné na tomto našem zájezdu – ZDE

10/ Milford Sound, Nový Zéland – tato země je známá svými přírodními krásami, ale které konkrétní místo mě chytlo za srdce? Národní park fjordů, krásný a fotogenický Milford Sound. Majestátní fjordy, četné vodopády, nedotčená příroda, lachtani, krásné treky i vyhlídky v okolí – zkrátka Zéland v celé své parádě. Celý zážitek si umocněte vyhlídkovým letem přes krásné místní hory a krátkou plavbou lodí mezi fjordy. Vyhlídkové lety nad dramatickou místní krajinou jsou totiž vyhlášené a považované za nejhezčí na celém Zélandu!

Na Milford Sound můžete vyrazit například během našeho zájezdu na Zéland a do Austrálie s českým průvodcem – ZDE

Tipy výše jsou jen malá ochutnávka našich zážitků a oblíbených míst zasvěcenců z VIVA Travel a lidí, kteří cesty do daných míst připravují. Mohli bychom psát a povídat hodiny, vyzdvihnout hromadu dalších míst a zážitků. O další tipy a cestovatelské střípky se s vámi však rádi podělíme osobně. Vaši specialisté na exotickou dovolenou z CK VIVA Travel se těší na vás i vaše zvídavé dotazy. A ať už cestujete sami nebo se specialisty, přejeme vám kupu nevšedních zážitků!

  • Nejčtenější

Když stres ochromuje naše zdraví, pomoci může magnézium

25. dubna 2024

Komerční sdělení Magnézium je minerál, který je mimořádně důležitý pro správné fungování našeho organismu v různých...

5 tipů, jak zútulnit obývací pokoj s minimálními náklady

22. dubna 2024

Komerční sdělení Pod pojmem útulný domov si každý z nás představí něco trochu jiného. Někdo má rád perfektně...

Zaostřeno na Karvinsko. Z čeho bude v budoucnosti těžit?

25. dubna 2024

Komerční sdělení Území pohornického Karvinska se po ukončení těžby uhlí připravuje na nové projekty. A nebude jich...

Sjednáním pojištění práce poradce nekončí, ale teprve začíná

24. dubna 2024

Komerční sdělení Kvalitní pojišťovací poradci se svými klienty mnohdy vytvářejí partnerství na celý život. Jejich...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Když peníze ztrácejí hodnotu

26. dubna 2024

Komerční sdělení Článků o vysoké inflaci bylo možné číst v uplynulých 2 letech poměrně mnoho. Pravdou je, že inflaci...

„Záleží mi na spokojenosti mých kolegů,“ říká vedoucí fyzioterapeutka

26. dubna 2024

Komerční sdělení Už pět let pracuje Martina Kořínková v Chrudimské nemocnici. Proč si vybrala profesi...

Zažijte jaro všemi smysly v Libereckém kraji

26. dubna 2024

Komerční sdělení Chcete si odpočinout od shonu všedních dní? Přijeďte do Libereckého kraje. Spojení jarní přírody a...

Když peníze ztrácejí hodnotu

26. dubna 2024

Komerční sdělení Článků o vysoké inflaci bylo možné číst v uplynulých 2 letech poměrně mnoho. Pravdou je, že inflaci...

Swissco: transparentní CFD broker

26. dubna 2024

Komerční sdělení Swissco, spolehlivý a inovativní CFD broker, který nabízí širokou škálu výhod pro začínající i...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...