Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hurá! Již podruhé stříbrná medaile M. D. Rettigové pro SOU Domažlice

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Střední odborné učiliště Domažlice získalo letos v březnu již podruhé stříbrnou medaili M. D. Rettigové od Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Tento velkolepý úspěch se jim podařilo zopakovat po dvanácti letech.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Za Asociaci kuchařů a cukrářů České republiky předává Miroslava Pítrová...

Za Asociaci kuchařů a cukrářů České republiky předává Miroslava Pítrová stříbrnou medaili M. D. Rettigové ředitelce školy za fungování výuky gastronomických oborů a mimoškolní aktivity. | foto: Střední odborné učiliště Domažlice, Prokopa Velikého 640

Medaili M. D. Rettigové udělila Asociace kuchařů a cukrářů České republiky domažlické škole za skvělé fungování výuky gastronomických oborů a mimoškolní aktivity. Z rukou Miroslavy Pítrové ji letos na jaře převzala ředitelka školy Zdeňka Buršíková. „Pro naši školu je to již 2. stříbrná medaile M. D. Rettigové. Velmi si tohoto ocenění vážíme,“ neskrývala paní ředitelka své nadšení.

Hurá! Již podruhé stříbrná medaile M. D. Rettigové pro SOU Domažlice

SOU Domažlice neustále usiluje o modernizaci vzdělávání oborů gastronomie a kuchař – číšník. Škola pořádá rovněž i soutěže odborných dovedností, workshopy, semináře, spolupracuje s významnými gastronomickými a restauračními zařízeními, umožňuje žákům konat část odborného výcviku přímo u zaměstnavatelů. Pro žáky základních škol pořádají banketní obsluhu, kdy v jejím v rámci servírují žáci gastronomických oborů pokrmy pro větší počet hostů specifickým způsobem. Pro veřejnost připravují rauty, produkty studené kuchyně a další dobroty dle aktuálního přání zákazníka.

Své znalosti, dovednosti a pracovní návyky si žáci mohou zvýšit také odbornými kurzy. Mezi oblíbené patří například kurz studené kuchyně, barmanský a baristický kurz nebo carving – kurz vyřezávání ovoce a zeleniny. „Neustále se snažíme o profesní růst a kredit našich žáků,“ doplňuje paní ředitelka.

Ukázka z připravovaného závěrečného rautu kurzu studené kuchyně.

Na závěr kurzu studené kuchyně, která bezesporu patří mezi nejmodernější a nejprestižnější obory kuchařského umění, se konal na jaře finálový raut. Rodiče, kteří na něj byli pozváni, obdivovali nejen eleganci a kreativitu jednotlivých výrobků, ale také jejich jedinečnou chuť. Odcházeli plni dojmů s nevšedním prožitkem zážitkové gastronomie. Mezinárodně platný certifikát kurzu studené kuchyně získalo celkem 17 absolventů oborů vzdělání Gastronomie a Kuchař – číšník. Během čtyř dnů připravili na 80 druhů výrobků včetně upečeného chleba a dalšího pečiva.

V březnu pořádali na Středním odborném učilišti v Domažlicích již 18. ročník náročné kreativní kuchařské soutěže „Hrnečku vař!“ pro Plzeňský a Karlovarský kraj. Každý soutěžní tým vyrobil ze surovin, které obdržel a nutno podotknout, že předem neznal, tříchodové soutěžní menu podle zadání. To se žáci dozvěděli až v samotný den soutěže při úvodní rozpravě se členy poroty. Soutěžícím byla k dispozici školní cvičná kuchyně vybavená kompletním zařízením potřebným k účasti v soutěži a všemi potřebnými surovinami na výrobu zadaného menu. Soutěžící vyrobili čtyři porce menu, z toho tři porce byly vystaveny na výstavní ploše a jedna porce byla určena k ochutnání členům komise. Na výrobu předkrmu nebo polévky, hlavního chodu a dezertu měli soutěžící dohromady 120 minut. Porota hodnotila jak chuť, vzhled a servis pokrmu, nápaditost, kreativitu, organizaci práce, hygienu, tak i celkový přístup k zadanému tématu. „Za naši školu soutěžili Veronika Hofmanová a Marek Drdáček, žáci 2. ročníku oboru Kuchař – číšník, a vyvařili si nádherné 4. místo,“ gratuluje paní Buršíková.

  • Nejčtenější

Vsadil 400 korun a vyhrál téměř 130 milionů. Teď si bude plnit své sny

7. června 2024

Komerční sdělení Manželce řekl, že vyhráli v loterii. O tom, že to je téměř 130 milionů korun ale nejprve mlčel a...

Lakovaná dlažba je trvale krásná a dokonale odolná

6. června 2024

Komerční sdělení V následujících měsících si většina z nás bude užívat krásné letní počasí a grilování s přáteli. A...

Místo moře letos na hory. Tady se o vaše děti postarají 12 hodin denně

10. června 2024

Komerční sdělení Jedno je jisté. Vašim dětem se domů chtít nebude. Místní maskot Mamutík i nadšený tým animátorů...

Venkovní pokoje aneb Přestěhujte se na léto ven

10. června 2024

Komerční sdělení Máte zahradu, velkorysou terasu nebo alespoň malý balkon? Užijte si je během hezkých dnů na...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Unese krov střešní krytinu?

10. června 2024

Komerční sdělení Důvodů k rekonstrukci může být mnoho. Zatékání do konstrukce, připravovaná instalace...

Dvě blondýny dobyly velký svět eventů, protože chtěly dělat věci jinak

13. června 2024

Komerční sdělení Chcete uspořádat největší Cyber security konferenci pro 1000 lidí? Přivézt nejlepší piloty světa do...

EDF posiluje svůj závazek spolupráce s českým jaderným průmyslem

13. června 2024

Komerční sdělení Společnost EDF uspořádala v Paříži Dny evropských jaderných dodavatelů za účasti více než 300...

Ústecký kraj se mění na filmařský region

12. června 2024

Komerční sdělení Ústecký kraj nabízí filmařům možnost získat prostředky k tvorbě z nového dotačního programu s...

Zažijte kulturní léto v Rakousku

12. června 2024

Komerční sdělení Letní Rakousko máme spojené především s horami a jezery. Co takhle pro změnu vyrazit v létě k našim...

Nová Miss Alabama je morbidně obézní. Vítězka váží 150 kilo, lidé se bouří

Vítězkou v soutěži National American Miss je Sara Millikenová. Třiadvacetiletá žena byla zvolena královnou krásy i...

RECENZE: To už není film, ale úkaz. Čistá nula pro Lásku na zakázku

Premium Svým způsobem je to dvojitý zázrak. Spočívá jednak v daru natočit film tak skrznaskrz špatný, jakým je Láska na...

Koupil byt i s nájemníkem a zdražil o sedm tisíc. Chce výnos 4,5 procenta

Seriál Našel jsem si nájemní byt, ve kterém bydlím několik měsíců. Platím 17 tisíc korun za nájem a k tomu měsíční poplatky za...

V paneláku vyřízli kus stropu a propojili dva byty. Vznikl mezonet

Všechno je jednou poprvé, někdy to však bývá hodně náročné. Jako třeba vyjmout jeden podlahový panel a propojit...

Čekám na transplantaci, ale dám přednost mladým, říká herec Zdeněk Žák

Herec Zdeněk Žák (71) si nikdy moc nepřipouštěl své zdravotní problémy. Nemoci přecházel a k doktoru se nehnal, až...