Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hurá! Již podruhé stříbrná medaile M. D. Rettigové pro SOU Domažlice

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Střední odborné učiliště Domažlice získalo letos v březnu již podruhé stříbrnou medaili M. D. Rettigové od Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Tento velkolepý úspěch se jim podařilo zopakovat po dvanácti letech.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Za Asociaci kuchařů a cukrářů České republiky předává Miroslava Pítrová...

Za Asociaci kuchařů a cukrářů České republiky předává Miroslava Pítrová stříbrnou medaili M. D. Rettigové ředitelce školy za fungování výuky gastronomických oborů a mimoškolní aktivity. | foto: Střední odborné učiliště Domažlice, Prokopa Velikého 640

Medaili M. D. Rettigové udělila Asociace kuchařů a cukrářů České republiky domažlické škole za skvělé fungování výuky gastronomických oborů a mimoškolní aktivity. Z rukou Miroslavy Pítrové ji letos na jaře převzala ředitelka školy Zdeňka Buršíková. „Pro naši školu je to již 2. stříbrná medaile M. D. Rettigové. Velmi si tohoto ocenění vážíme,“ neskrývala paní ředitelka své nadšení.

Hurá! Již podruhé stříbrná medaile M. D. Rettigové pro SOU Domažlice

SOU Domažlice neustále usiluje o modernizaci vzdělávání oborů gastronomie a kuchař – číšník. Škola pořádá rovněž i soutěže odborných dovedností, workshopy, semináře, spolupracuje s významnými gastronomickými a restauračními zařízeními, umožňuje žákům konat část odborného výcviku přímo u zaměstnavatelů. Pro žáky základních škol pořádají banketní obsluhu, kdy v jejím v rámci servírují žáci gastronomických oborů pokrmy pro větší počet hostů specifickým způsobem. Pro veřejnost připravují rauty, produkty studené kuchyně a další dobroty dle aktuálního přání zákazníka.

Své znalosti, dovednosti a pracovní návyky si žáci mohou zvýšit také odbornými kurzy. Mezi oblíbené patří například kurz studené kuchyně, barmanský a baristický kurz nebo carving – kurz vyřezávání ovoce a zeleniny. „Neustále se snažíme o profesní růst a kredit našich žáků,“ doplňuje paní ředitelka.

Ukázka z připravovaného závěrečného rautu kurzu studené kuchyně.

Na závěr kurzu studené kuchyně, která bezesporu patří mezi nejmodernější a nejprestižnější obory kuchařského umění, se konal na jaře finálový raut. Rodiče, kteří na něj byli pozváni, obdivovali nejen eleganci a kreativitu jednotlivých výrobků, ale také jejich jedinečnou chuť. Odcházeli plni dojmů s nevšedním prožitkem zážitkové gastronomie. Mezinárodně platný certifikát kurzu studené kuchyně získalo celkem 17 absolventů oborů vzdělání Gastronomie a Kuchař – číšník. Během čtyř dnů připravili na 80 druhů výrobků včetně upečeného chleba a dalšího pečiva.

V březnu pořádali na Středním odborném učilišti v Domažlicích již 18. ročník náročné kreativní kuchařské soutěže „Hrnečku vař!“ pro Plzeňský a Karlovarský kraj. Každý soutěžní tým vyrobil ze surovin, které obdržel a nutno podotknout, že předem neznal, tříchodové soutěžní menu podle zadání. To se žáci dozvěděli až v samotný den soutěže při úvodní rozpravě se členy poroty. Soutěžícím byla k dispozici školní cvičná kuchyně vybavená kompletním zařízením potřebným k účasti v soutěži a všemi potřebnými surovinami na výrobu zadaného menu. Soutěžící vyrobili čtyři porce menu, z toho tři porce byly vystaveny na výstavní ploše a jedna porce byla určena k ochutnání členům komise. Na výrobu předkrmu nebo polévky, hlavního chodu a dezertu měli soutěžící dohromady 120 minut. Porota hodnotila jak chuť, vzhled a servis pokrmu, nápaditost, kreativitu, organizaci práce, hygienu, tak i celkový přístup k zadanému tématu. „Za naši školu soutěžili Veronika Hofmanová a Marek Drdáček, žáci 2. ročníku oboru Kuchař – číšník, a vyvařili si nádherné 4. místo,“ gratuluje paní Buršíková.

  • Nejčtenější

Důchody po reformě dál porostou

24. května 2024

Komerční sdělení Husákovy děti už brzy vezmou důchody útokem. Kolik budou v penzi brát? Jak to ustojí státní...

Za překopnutí plynovodu milionové pokuty. Maléru zabráníte vytyčením

29. května 2024

Komerční sdělení V loňském roce zaznamenala skupina GasNet, největší český distributor plynu, 444 případů vnějšího...

Dotace fotovoltaika – jak fundovaně vybrat správné solární panely?

23. května 2024

Komerční sdělení Investice do fotovoltaického systému je minimálně na 30 let. Proto je důležité vše pořádně...

Lepidlo a pěna DEKFOAM TURBO 100

28. května 2024

Komerční sdělení V důsledku tlaku na termín při dokončování zakázek prakticky každá realizační firma nebo hobby...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Do města vína za vodními radovánkami

28. května 2024

Komerční sdělení Město na úpatí Národního parku Podyjí je neodmyslitelně spojené s historií a vínem. Návštěvníci...

Champagne Deutz sbírá v novém Průvodci champagne skvělá hodnocení

30. května 2024

Komerční sdělení V nejnovějším vydání prestižního průvodce světem šampaňského od renomovaného kritika vín Tysona...

Jsme na prahu nové éry anti-agingu

30. května 2024

Komerční sdělení O zázračných exozomech, které mají doslova schopnost zvrátit tok času, v poslední době napsala...

Zvažujete prodej zemědělského pozemku? Jak na nejlepší odhad ceny?

30. května 2024  14:10

Komerční sdělení Prodej zemědělského pozemku se může zdát komplikovaný. Obzvlášť, pokud s ním nemáte zkušenosti. A...

5 důvodů, proč je koloběžka skvělý parťák nejen pro vaše děti

30. května 2024

Komerční sdělení V dnešním hektickém světě hledáme způsoby, jak skloubit efektivitu, zábavu a zdravý životní styl....

Žádná tajná bokovka. S manželkou jsme rozvedeni, překvapil Petr Nedvěd

Generální manažer české hokejové reprezentace Petr Nedvěd (52) byl po divoké oslavě zlaté medaile z mistrovství světa...

Milan Hein odhalil neshody mezi Simonou Postlerovou a její matkou

Smrt herečky Simony Postlerové (†59) byla ranou pro celou její rodinu. Na parte ale chybělo jméno hereččiny matky Jany...

Hoši, nádhera, děkují celebrity za hokejové zlato. Pokáč baví vítěze písničkou

Česká hokejová reprezentace získala po čtrnácti letech zlato na mistrovství světa. Obrovský úspěch nadchl nejen...

Někteří mě mají za zlatokopku. Nenesu to lehce, říká manželka Ondřeje Kepky

Seznámili se na vysoké škole, kde on byl pedagog a ona studentka. Jsou spolu přes devět let a v budoucnu plánují i...

Zemřel herec a režisér Jan Kačer, legenda nové vlny i Činoherního klubu

V pátek dopoledne zemřel herec a režisér Jan Kačer, bylo mu 87 let. Patřil k hvězdám nové vlny českého filmu a byl i...