Doporučujeme

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Perfektní lesk a skvělé jídlo

  • 0
Posezení s přáteli u domácího jídla je vždy pohlazením na duši. Ovšem ne všechny části bujarých večírků jsou příjemné. Špinavé skleničky, zamaštěné talíře a připálené hrnce jsou strašákem každého hostitele. Naštěstí to revoluční kapsle Somat Excellence 4v1 vyřeší za Vás. Kapsle Somat Excellence pomohly umýt nádobí i influencerům a hlavně milovníkům jídla Tomášovi, Romaně a Gabriele, kteří vám přinášejí tyto tři recepty. A vy se na ně můžete podívat na dalších stránkách!

Pozvání blízkých na večeři nikdy nebylo jednodušší. Hravě a v poklidu uvařte oblíbená jídla, pohosťte přátele a nestarejte se o žádné negativní důsledky v podobě ponocování u špinavého nádobí. Vše stačí jen naskládat do myčky a tím práce končí. Vy si můžete nadále užívat dobré společnosti nebo si dopřát zasloužený odpočinek. Více než 50 let představuje Somat inovativní výrobky pro vaši myčku a teď přichází s novinkou, která rozhodně stojí za povšimnutí. Kapsle do myčky Somat Excellence 4 v 1 obsahují prémiový multifunkční prostředek vyrobený z prášku v kombinaci se třemi jedinečnými gelovými komorami, které zajistí vše potřebné pro perfektní výsledek. Účinné složení odstraňuje odolné připáleniny, zaschlé zbytky jídla a mastnotu. Proto jsou kapsle vhodné pro mytí všech talířů, sklenic, hrnců, lahví, plastů a pánví vhodných do myčky. Vaše nádobí bude nejen dokonale čisté, ale také nablýskané díky revoluční technologii, která nezanechává žádné zaschlé skvrny od vody. Somat Excellence 4 v 1 je také šetrný k životnímu prostředí. Účinné látky kapsle jsou odděleny biologicky odbouratelnou folií, která je zcela rozpustná ve vodě. Somat Excellence 4 v 1 je vhodný k mytí delikátního nádobí. Toto zajišťuje specializovaná vyvážená receptura s octem zinečnatým, který dokonce předchází tvorbě škodlivé rzi. Tímto nejen pečuje o vaše kuchyňské náčiní, ale také preventivně chrání myčku před častými příčinami poruch. Při používání stačí jen vložit jednu kapsli do dávkovače a zapnout myčku na běžný program. Výsledkem je dokonale čisté a lesklé nádobí, které už jen stačí správně rozdělit do kuchyňských fochů a šuplíků, kde bude netrpělivě čekat na další použití.

Somat Excellence

Tomáš Plíšek @klukvzastere

Somat Excellence

Tomáš o sobě skromně tvrdí, že je normální kluk a někdy i takový „amatérský patlálek“, který rád vaří a peče. Jeho Instagram Kluk v Zástěře ovšem vypovídají o něčem jiném. Pro vás si připravil jeho milované lívanečky.

SNÍDANĚ: Lívanečky (12 malých kousků)

Somat Excellence

SUROVINY

1 vejce, 100 g bílého skyru, 25 g zákysu, 25 g mletých ovesných vloček, 10 g vanilkového sirupu, špetka skořice, špetka soli, 1/4 lžičky kypřicího prášku, 1 lžička ghí

POSTUP

Oddělíme žloutek od bílku, který si zatím dáme stranou, ke žloutku přidáme skyr, zákys, sirup, zamícháme, vmícháme vločky, protein, špetku skořice, soli a kypřicího prášku a vyšleháme do hladkého těsta. Na závěr do těsta zlehka vmícháme sníh ze zbývajícího bílku. Na rozpálené pánvičce na lžičce ghí opečeme lívanečky dozlatova z obou stran. Jeden lívanec se rovná zhruba jedné polévkové lžíci připraveného těsta. Ozdobíme lžičkou bílého skyru, fíky a kakaovými boby.

OBĚD: Kuřecí Poke

Somat Excellence

SUROVINY NA DVĚ PORCE

2 kuřecí prsa, 1 střední cibule, 2 rajčata, 1/2 papriky, 1 menší mrkev, 2 stroužky česneku, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, chilli dle chuti, 1 lžíce ghí

Na dochucení směsi na maso

1 lžíce balsamica, šťáva z 1/2 limetky, 1 lžíce čekankového sirupu, špetka soli, špetka pepře

Na sestavení poke pro dva

1 zralé avokádo, 4 hrsti vařené quinoy (mix bílá a červená), ½ salátové okurky, ½ většího manga

POSTUP

Nakrájíme si cibuli najemno, orestujeme na lžíci ghí, jakmile nám začne cibulka zlátnout, přidáme najemno pokrájený česnek, necháme rozvonět a přidáme na kostičky nakrájené zeleninu (rajčata, mrkev, paprika), minutku restujeme. Do takto připravené směsi položíme očištěná kuřecí prsa vcelku a zalijeme 200 ml vody, dusíme zhruba 50 minut na mírný stupeň. Jakmile je maso hotové, vyndáme ho a pomocí dvou vidliček natrháme. Mezitím si v hrnci doděláme směs na maso, kterou dochutíme lžící balsamica, čekankového sirupu, solí, pepřem a šťávou z limety. Rozmixujeme dohladka, aby se nám chutě hezky propojily. Jakmile máme hotovou omáčku. Na obalení nám bude stačit jen polovina připravené směsi, zbytek můžeme použít třeba do těstovin. Omáčku promícháme s již natrhaným masem a můžeme začít skládat poke. Nakrájíme si mango, okurku, rajčata, avokádo na oblíbené tvary ideálně na kostičky a poskládáme spolu s masem, quinoou a edamame fazolkami do misky, dozdobíme koriandrem, smaženou cibulkou, a zalijeme teriyaki omáčkou cca 2 až 3 lžícemi.

VEČEŘE: Obložený chleba

Somat Excellence

SUROVINY NA DVĚ PORCE

1 lžíce balsamica, šťáva z 1/2 limetky, 1 lžíce čekankového sirupu, špetka soli, špetka pepře

Řepový humus

150 g naložené řepy ve vlastní šťávě, 150 g konzervované cizrny (bez šťávy), 1 stroužek česneku, 1 jarní cibulka, 20 g piniových oříšků, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce tahini, špetka soli, špetka pepře, chilli dle chuti, šťáva z 1/2 limetky

Na poskládání chleba

2 krajíce kváskového chleba, hrst klíčků a semínek, 1 lžíce domácí majonézy

POSTUP

Všechny ingredience na marinádu smícháme a necháme v něm maso v ledničce ideálně přes noc (ale postačí i 30 minut). Mezitím si připravíme hummus a to úplně jednoduše. Všechny ingredience dáme do food procesoru a rozmixujeme dohladka, dochutíme solí, pepřem a chilli podle chuti. Orestujeme si kuřecí prso, namažeme si chleba humusem, přidáme lžičku majonézy, klíčky, nakrájené kuřecí prso na plátky, posypeme semínky a zakápneme kapkou balsamica.

ROMANA BÖHMOVÁ @naskokvkuchyni

Somat Excellence

Romanu jídlo provází celým životem a řídí se mottem „láska prochází žaludkem“. Dlouho neváhala a založila blog Na skok v kuchyni. Najdete zde nejen nespočet výtečných receptů, ale také mnoho cenných rad, tipů a inspiraci z cest. Vzhledem k tomu, že je podzim, tak si pro vás Romana vybrala žemlovku, která je na podzim její oblíbená.

SNÍDANĚ: Jogurtová miska s domácí skořicovou granolou

Somat Excellence

SUROVINY NA JOGURTOVOU MISKU:

140 g řeckého jogurtu, 20 g vanilkového proteinu, 3 lžíce domácí skořicové granoly, 1 lžička nasekaných pistácií, 1 lžíce lyofilizovaných malin, čerstvé ovoce na ozdobu

NA DOMÁCÍ SKOŘICOVOU GRANOLU:

300 g ovesných vloček, 200 g oříšků (např. lískových, pekanových, para, mandlí), 1/2 lžičky sušené citrónové kůry, 100 g másla, 100 g medu špetka soli, 1 lžička mleté skořice

POSTUP

Ovesné vločky smícháme s nahrubo nasekanými ořechy a citrónovou kůrou. Troubu předehřejeme na 160 stupňů. V rendlíku rozpustíme máslo s medem, špetkou soli a mletou skořicí. Tekutou směs důkladně smícháme se směsí ořechů a vloček. Granolu rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme přibližně 15 minut, jemně ji promícháme lžicí a pečeme dalších 15 minut. V misce smícháme protein s jogurtem. Jogurt posypeme domácí granolou, nasekanými pistáciemi, lyofilizovanými malinami a čerstvým ovocem.

OBĚD: Žemlovka se zkaramelizovanými jablky

Somat Excellence

SUROVINY

8 – 10 housek, rohlíků nebo bílých baget, 700 g jablek, 4 vejce, 750 g tučného tvarohu, 40 g krupicového cukru, 60 g třtinového cukru + 2 lžíce na posypání, 2 lžičky skořice, 500 ml polotučného mléka, 200 ml smetany 33 %, 100 g rozinek, 100 g sekaných vlašských ořechů, 1 lžíce citronové kůry, 6 lžic rumu, 30 g másla + na vymazání, pár kapek vanilkového extraktu, špetka soli

POSTUP

Housky, rohlíky nebo bagety nakrájíme na 1 cm široké plátky. Rozinky dáme do misky a zalijeme 4 lžícemi rumu. Necháme je marinovat. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Do pánve vložíme máslo a jablka na něm zlehka restujeme. Když začnou zlátnout, přidáme třtinový cukr smíchaný se skořicí a necháme vše zkaramelizovat. Poté je odstavíme z plotny a necháme je vychladnout. Bílky oddělíme od žloutků. Do bílků přidáme špetku soli a za stálého šlehání pomalu přidáváme 20 g krupicového cukru. Šleháme do tuhého sněhu. Mezitím v misce smícháme 2 žloutky, tvaroh, 20 g krupicového cukru, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Hotový sníh opatrně smícháme s tvarohem. Do další misky dáme mléko, smetanu, zbylé 2 žloutky a 2 lžíce rumu. Vše dobře promícháme. Máslem vymažeme zapékací misku nebo hrnec. Dno pokryjeme vrstvou plátků pečiva, které namáčíme v mléčné směsi. Poté dáme vrstvu jablek (polovinu), posypeme rozinkami a ořechy. Vše zalijeme vrstvou tvarohové směsi (polovinou). Vrstvení ještě jednou opakujeme. Nakonec poklademe jednou vrstvou pečiva a posypeme dvěma lžícemi cukru, aby povrch hezky zkaramelizoval. Pečeme v troubě na 160 stupňů přibližně 45 minut.

VEČEŘE: Losos s parmazánovou krustou a rozbitými bramborami

Somat Excellence

SUROVINY NA DVĚ PORCE

300 - 400 g lososa, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce nastrouhaného parmazánu, 1 lžička nasekaných bylinek, špetka soli, špetka pepře

Na rozbité brambory

400 - 500 g malých brambor, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balsamica, 1 lžička nasekaných bylinek, špetka soli, špetka pepře

POSTUP

Brambory dáme do hrnce vroucí osolené vody a uvaříme (nemusí být úplně do měkka). Poté slijeme vodu a necháme je v hrnci. Plátky lososa osolíme, opepříme a přemístíme na plech vyložený pečicím papírem kůží dolů. V misce smícháme strouhanku, nastrouhaný parmazán a bylinky. Hotovou směs dáme na plátky lososa a pečeme v troubě na gril 190 stupňů. Pečeme, dokud losos nedosáhne vnitřní teploty 68-70 stupňů (v měření pomůže kuchyňský teploměr nebo sonda). Brambory vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pomocí malé je trochu rozmáčkneme. Poté je osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej, balsamico a bylinky. Zálivkou polijeme brambory a dáme péct do trouby k lososu. Vše pečeme dozlatova.

GABRIELA POSPÍŠILOVÁ @gabivkuchyni

Somat Excellence

Gabriela je milovnice kaváren, bister a výletů se svým manželem a synem. Blog Gábi v kuchyni je důkazem toho, že zdravé neznamená bez chuti, a to ocení i ti náročnější. K večeři nejraději volí rychlou variantu, a to tortilly, které pro vás vybrala, splňují.

SNÍDANĚ: Ztracená vejce na chlebu

Somat Excellence

SUROVINY

2 vejce, 2 lžíce vinného octa, 1 l vody, 2 plátky chleba, 40 g másla, 150 g šunky, 1/2 avokáda, máslo nebo žervé na potření, holandská omáčka na přelití, hrst rukoly, trocha klíčků nebo bylinek, špetka soli, špetka pepře

POSTUP

Nejprve si připravíme ztracené vejce. V kastrůlku smícháme vodu se špetkou soli a octem. Přivedeme těsně pod bod varu a stáhneme na minimum. Pomocí lžíce vytvoříme mírný vír. Vejce rozklepneme nejlépe do malého cedníku nebo děrované naběračky. Poté z naběračky či cedníku přendáme vejce opatrně doprostřed víru. Necháme vejce 4 minuty být a poté ho vyndáme naběračkou a přendáme do misky se studenou vodou. Pokračujeme s dalším vejcem. Na másle opečeme plátky chleba, potřeme máslem nebo žervé. Poklademe plátky šunky, připravená vejce, pokrájené avokádo. Posypeme solí, pepřem. Ozdobíme rukolou, klíčky nebo bylinky.

OBĚD: Špagety s rajčatovou omáčkou a tuňákem

Somat Excellence

SUROVINY

200 g špaget, 1 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 30 g másla, 2 stroužky česneku, 200 g rajčat, 200 g rajčat v plechovce, 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, 60 g mozzarelly, bazalka, špetka soli, špetka pepře

POSTUP

Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím si do misky vložíme čerstvá rajčata. Každé z nich maličko nařízneme do kříže a zalijeme vroucí vodou. Po chvilce vodu slijeme a rajčata nám tak půjdou krásně oloupat. Nakrájíme si je na kostičky a necháme stranou. Ve větší pánvi si rozehřejeme olej, máslo a přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Opékáme dokud cibule nezměkne. Poté přidáme nakrájená, oloupaná rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme bazalku. Necháme rajčata změknout, to bude trvat asi 10 minut. Poté přidáme rajčata z plechovky a ještě alespoň 5 minut povaříme. Omáčku rozmixujeme a dochutíme. Těstoviny scedíme a servírujeme na talíř. Přidáme rajčatovou omáčku, tuňáka, zasypeme mozzarellou a zasypeme bylinkami.

VEČEŘE: Zapečené tortily

Somat Excellence

SUROVINY

2 kuřecí prsa, olivový olej, 4 velké tortilly, 1/2 plechovky drcených rajčat, 80 g žervé, 4 plátky čedaru, 2 hrsti rukoly, 1 malá plechovka kukuřice, 200 g zakysané smetany, 1 stroužek česneku, šťáva z 1/2 limetky, provensálské koření, špetka soli, špetka pepře

POSTUP

Maso potřeme olivovým olejem, provensálským kořením, solí a pepřem. Opečeme v pánvi z obou stran dozlatova. Necháme ho odpočinout a maso natrháme. Poté si vezmeme tortillu a nařízneme ji do poloviny nožem. Bude se nám lépe balit. Potřeme žervé a lžící drcených rajčat. Poklademe trhané kuřecí maso, nastrouhaný čedar, rukolu a kukuřici. Poté tortillu zabalíme překlopením na čtvrtiny a zapečeme v kontaktním grilu. K hotovým tortillám podáváme dip ze zakysané smetany, česneku, dochucený limetovou šťávou, solí a pepřem.