Doporučujeme

Foto: Miloš Šálek

Foto: Miloš Šálek

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Cirk-UFF nabídne skvělé show, hvězdami budou Australané i Maďaři

Špičková vystoupení zahraničních umělců, světové premiéry, to nejlepší, co vzniklo na domácí scéně. Pět dní plných zábavy, adrenalinu a úžasných akrobatických výkonů, to je 14. ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu Cirk-UFF. Koná se od 29. května do 2. června ve východočeském Trutnově.

Jedna z nejočekávanějších inscenací The Veil je výsledkem kooperace South Australian Circus Centre a trutnovského Uffa a spojuje v sobě hned několik prvků. Velkolepost a intimitu, klasickou hudbu s novým cirkusem a ty nejsilnější stránky australského a českého (potažmo evropského) umění. „Život a smrt jsou na jednu stranu úplné protiklady, zároveň je mezi nimi velmi tenká hranice. Virtuozita nejlepších australských akrobatů se v tomto novém komorním cirkusovém díle spojuje s majestátností Faurého Requiem,“ říká režisér Joshua Hoare, jenž je zároveň i garantem trutnovské cirkusové školy CZirkidz.

Více podrobností nejen o tomto představení a prodeji vstupenek najdete na webových stránkách www.cirkuff.cz a www.uffo.cz.

Na festivalu v Trutnově se pobaví celá rodina

Z Austrálie jsou rovněž Dummies Corp. Králové popelářů rozjedou popelnicový balet se spoustou nečekaných nálezů a hromadou vtípků eskalujících ve skvěle praštěnou akrobacii s názvem Trash Test Dummies. Společenské centrum UFFO zažije velkou zábavu a divoké dobrodružství, sportovní hry - od kriketu po baseball, honičku s policií, sirény, sanitky… A hlavně euforické finále.

Foto: Miloš Šálek

Freak Fusion Cabaret představí mystický svět kočovných cirkusů minulého století, okořeněný peprným černým humorem, velkolepým žonglováním, vzdušnou akrobacií i burleskou. To vše zažijí diváci v podání smetánky maďarské undergroundové cirkusové scény. „Freak Fusion Cabaret je nevšední, a přitom úspěšný novocirkusový experiment, při kterém se zaručeně pobaví celá rodina,“ zve Libor Kasík, ředitel Uffa a principál festivalu.

Asphalt Theater z Izraele je parta jedinečná především tím, že členové jsou komici a muzikanti zároveň. Prostě lidé ovládající takzvaný multitasking. Součástí jejich hudebního vystoupení jsou také minimálně stejně poutavé akrobatické prvky a komická interakce s diváky. Originální show vidělo publikum již v pětadvaceti zemích.

Foto: Miloš Šálek

To nejlepší z domácí novocirkusové scény

Festival nabídne rovněž české novinky a špičková představení. Okouzlující tanec, působivá akrobacie a originální živá hudba se spojují v inscenaci Runners, v níž Cirk La Putyka zkoumá čas ve světě, který vyžaduje, aby se vše dělalo ve spěchu. Unikátní scénografii tvoří obrovský běžecký pás, který byl vyroben na míru ve Velké Británii.

Tuzemský elitní ansámbl po letech zopakuje i dnes již legendární kus La Putyka. Tento cirkus v oroseném půllitru přiblíží momentky z (ne)obyčejné české hospody, kde se odehrává milostný příběh, rvačka, potácení štamgastů, to vše pod dohledem svérázného hostinského.

Avšak tentokrát se show odehraje venku a pro všechny zdarma!

Foto: Miloš Šálek

K trutnovskému novocirkusovému setkání neodmyslitelně patří též Bratři v tricku. I oni mají v rukávu hned dvě esa. Kabinet žonglérských kuriozit je exkurz do hlubin a tajů zručné manipulace s objekty, performance stírající hranice mezi divadlem, novým cirkusem, stand-up comedy a vědeckou přednáškou. Nejde jen o glorifikaci jedné cirkusové disciplíny, ale rovněž o promyšlenu advokacii žonglérství.

Pošťáci pak obecenstvo zavedou do světa, kde tempo razítek je vražedné a nedoručitelná zásilka neexistuje. V obálce Bratrů v tricku je zábava pro celou rodinu v podobě situačního humoru, improvizace a prvků nového cirkusu.

Foto: Miloš Šálek

Večerní koncerty i cirkusová škola CZirkidz Trutnov

Program toho nabízí ale mnohem víc. Pět dní je vrchovatě naplněných adrenalinem a euforií, pojítkem je rovněž kvalita či atraktivita. Venkovní produkce před Uffem či v ulicích města lze dokonce zhlédnout zcela zdarma, a to nejen chůdařskou show v režii Sacra Circus, ale i koncerty skupin Fast Food Orchestra či Mr. Loco.

Závěr letošního ročníku bude patřit premiéře Heart v podání CZirkidz Dance Company. „Tanečně-akrobatické vystoupení vzniklo v rámci nově založené cirkusové školy CZirkidz, což je zcela unikátní projekt, v němž UFFO Trutnov spojilo síly s australskou cirkusovou školou Cirkidz. Výsledkem je australsko-česká cirkusová škola určená primárně dětem a mládeži od 4 do 19 let, odmítnuti však nejsou ani starší zájemci. První blok odstartoval v lednu 2024, další vypukne v září 2024. V plánu jsou i víkendové workshopy pro zájemce z celého Česka i Evropy. Byť ve škole vyučují akrobaté z Austrálie, kteří jsou světovou špičkou, není nutné bát se jazykové bariéry,“ připomíná Libor Kasík. Více informací zájemci najdou na www.uffo.cz.

Generálním partnerem 14. ročníku festivalu Cirk-UFF je firma Hitachi Energy Czech Republic s.r.o., partnerem společnost Pepperl + Fuchs Manufacturing s.r.o. Projekt se uskutečňuje za finanční podpory města Trutnova, Ministerstva kultury ČR a Královéhradeckého kraje.