Vlastníte lesní pozemek a chcete za své dřevo dostat nejlepší cenu?

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Zhodnocení dřeva z vašeho lesa může být náročný proces, který často vyžaduje znalosti a odbornost v oblasti lesnictví. Jak poznáte, jestli jsou stromy vhodné k těžbě? Kde najít kupujícího? Jak získat tu nejlepší cenu? Jak zrealizovat samotnou těžbu lesa?

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Tyto a mnoho dalších otázek musí každý vlastník lesního pozemku dříve nebo později řešit a často chybějící odpovědi na tyto otázky brání majitelům získat maximum z hodnoty jejich majetku.

Pro majitele lesů, kteří nemají dostatek zkušeností, může být stanovení optimálního okamžiku pro těžbu a výběr stromů, které jsou vhodné pro prodej, náročným úkolem. Navíc, najít seriózního kupce, který bude nabízet v daném čase nejlepší cenu za dřevo, může být obtížné, zejména pokud vlastník lesa nemá přístup k dostatečným informacím nebo kontaktům v odvětví. To může způsobit, že majitel prodá své dřevo, aniž by dostal nejlepší nabídku.

Další výzvou může být samotný proces těžby a zpracování dřeva. Bez zkušeností v tomto odvětví mohou majitelé lesů riskovat škody na lesním majetku nebo nedostatečné zhodnocení jejich dřeva.

Na trhu však existuje ověřené řešení. S platformou Forestrade.cz mají majitelé lesů možnost získat podporu a prostředky, které potřebují k úspěšnému a výdělečnému prodeji svého dřeva. Tato inovativní platforma jim pomáhá najít odpovědi na otázky, usnadňuje proces prodeje a umožňuje dosáhnout v daném čase a místě nejlepších cen za dřevo. Tak majitelé lesů mohou skutečně získat maximum z hodnoty svého majetku bez stresu a komplikací spojenými s tradičním prodejem dřeva.

Co je Forestrade.cz

Forestrade.cz je inovativní online aukční platforma, která byla vytvořena s jediným cílem: propojit majitele lesů s potenciálními kupci dřeva a zjednodušit celý proces prodeje. Tato platforma byla navržena tak, aby byla přístupná pro každého, bez ohledu na úroveň znalostí v oblasti lesnictví. Můžete si představit Forestrade.cz jako most mezi vámi a těmi, kteří chtějí koupit dřevo z vašeho lesa.

Jak to funguje

Prodej dřeva na Forestrade.cz je jednoduchý a přístupný i pro ty, kteří nemají zkušenosti v oblasti lesnictví. Vlastník lesního pozemku, který má zájem nabídnout dřevo k prodeji na aukčním portálu forestrade.cz uzavírá s provozovatelem aukčního portálu Forestrade smlouvu o poskytnutí příležitosti, díky které získá podporu týmu Forestrade, který ho celým procesem aukčního prodeje provede. Vlastník lesa dostává osobní podporu od odborníků, kteří mu pomohou posoudit vhodnost dřeva pro umístění do aukce, a společně s vlastníkem lesa zpracují veškerou potřebnou dokumentaci a informace o nabízeném dřevu. Tyto informace jsou zásadní pro potenciální kupce a jejich odborná příprava je klíčovým faktorem k dosažení co nejlepší ceny. Co je na tomto procesu skvělé, je to, že nemusíte být odborníkem na lesnictví. Každý majitel lesa, bez ohledu na úroveň znalostí, může tento systém využít s podporou odborníků, kteří jsou připraveni pomoci s každým krokem aukčního prodeje.

Výhody pro prodejce

Proč by měl vlastník lesa využít Forestrade.cz? Jedním z důležitých důvodů je to, že pro prodávající je veškerá služba v případě úspěšného prodeje na této platformě zdarma. Všechny náklady spojené s dokončeným prodejem hradí kupující, což znamená, že majitelé lesů mohou dosáhnout výhodného prodeje bez jakýchkoliv poplatků. To mezi prodávajícími zvyšuje atraktivitu této inovativní platformy a dává majitelům lesů možnost dosáhnout co nejlepší ceny za své dřevo bez nutnosti vynaložit finanční prostředky.

Proč dále zvážit Forestrade.cz jako platformu pro prodej dřeva? Zde je několik dalších klíčových výhod:

  • Rychlý prodej: Tradiční prodej dřeva může trvat měsíce a často vyžaduje odborná jednání s potenciálními kupci. S Forestrade.cz můžete prodat své dřevo rychleji a snadněji.
  • Lepší ceny: Díky aukčnímu systému můžete dosáhnout lepší ceny za své dřevo, protože více různých zájemců bude soutěžit o vaše nabídky.
  • Snadná správa: Celý proces přípravy prodeje i samotné aukce lze snadno sledovat přímo na aukčním portálu.
  • Široká nabídka: na aukčním portálu forestrade.cz je možno nabídnout jak dříví na stojato (stojící dříví) - tedy les připravený k těžbě; tak vyrobené dříví – tedy výřezy, které jsou připraveny na odvozním místě nebo i těžební zbytky – klest, větve, které najdou uplatnění v teplárenství i energetice.
  • Širší okruh kupců: Díky platformě můžete oslovit větší počet potenciálních kupců než při tradičním prodeji, což znamená více příležitostí pro výhodné obchody. S ForestTrade oslovíte přes 600 potenciálních kupujících.
  • Transparentnost: Aukční portál forestrade.cz si zakládá na transparentnosti jak ve vztahu k prodejcům, tak i kupujícím. Proto je možné prohlédnout si kompletní historii nabízeného dříví včetně výsledků soutěží.

Příklad úspěchu

Pan Mackovík, drobný soukromý vlastník lesního pozemku, sdílí svou zkušenost s ForesTrade.cz: „Když jsem poprvé přemýšlel o prodeji dřeva z mého lesa, měl jsem plno otázek. Jak najdu kupce? Jak zajistím, abych dostal férovou cenu? A hlavně, jak to udělám s minimem rizik? Forestrade.cz bylo pro mě zjištěním, které mi změnilo pohled na celý proces. Registrace na platformě byla rychlá a jednoduchá a co je důležité, odborníci mi nejen pomohli získat transparentním způsobem nejlepší nabídky za mé dřevo, ale také mě ujistili, že budu mít kontrolu nad celým procesem prodeje. Díky ForesTrade.cz jsem dosáhl vyšší ceny za své dřevo, než jsem kdy doufal, a zároveň jsem se vyhnul pro mě složitým postupům tradičního prodeje. Toto je řešení, které doporučuji každému majiteli lesa.“

Mnoho měst a obcí využívá aukční portál forestrade.cz k prodeji dřeva. Městské lesy Vsetín, spravující městský lesní majetek o výměře téměř 850 ha, prodávají dlouhodobě a pravidelně veškeré dříví přes aukce. Vedení společnosti hodnotí prodej dříví následovně: „Pro nás jako správce veřejného majetku je důležité prodávat dříví průhledně a za prokazatelně nejvyšší dosažitelnou cenu. Oba požadavky splňuje prodej systémem Forestrade, který dále zabezpečuje, že se o dříví mohou ucházet jen kupující, kteří se chovají poctivě. Žádný prodej nečiníme dohodou, ale otevřenou soutěží, a to jak při prodejích dříví na stojato, tak i při prodeji výřezů, především z nahodilých těžeb. Je pro nás dobré i to, že si od nás přes Forestrade zvykli kupovat dříví místní důvěryhodní kupující, kteří vědí, že dříví k prodeji připravujeme s největší péčí a že jsme otevřeni prodat dříví kterémukoli z nich, když nám dá dobrou nabídku.“

Aukční portál forestrade.cz kromě online aukcí uskutečňuje i prezenční aukce. Jedna taková se konala 14. 12. 2023 v Aši, kde proběhla veřejná soutěž Prodej stojících stromů a dříví o nejvýhodnější návrh na uzavření smlouvy VOS 169 Aš. V nabídce bylo 8 prodejních jednotek Ašských lesů s.r.o. a 3 prodejní jednotky soukromé firmy o celkovém předpokládaném objemu 4813 m3 hroubí b.k. Prodáno bylo všech 8 jehličnatých prodejních jednotek ve vlastnictví města Aše. U prodejních jednotek s mýtní úmyslnou těžbou bylo dosaženo prodejních cen přesahujících 2000 Kč bez DPH / m3 stojícího dříví. Smrkové probírky byly vysoutěženy za ceny 1496 a 1676 Kč bez DPH / m3 výřezů dle DP.

Další prezenční aukce se uskutečnila 11. ledna 2024 ve Vsetíně. Nabízeno bylo celkem 14 prodejních jednotek, z toho 8 ve vlastnictví Městských lesů Vsetín s.r.o. a 6 prodejních jednotek vlastněných soukromou právnickou osobou o celkovém objemu 5 684 m3. Všechny nabízené prodejní jednotky Městských lesů Vsetín byly úspěšně prodány. V aukcích uspěli celkem 4 regionální zájemci.

Veškeré informace o připravované prezenční aukci, ale i o připravovaných nebo probíhajících online aukcích jsou spolu s historií aukcí zveřejněny na webu forestrade.cz.

Forestrade.cz je revoluční nástroj, který umožňuje majitelům lesů, bez ohledu na úroveň jejich odbornosti v oboru lesnictví, prodat dřevo z jejich lesů efektivně, transparentně a za výhodnějších podmínek. Je to jednoduchý, přístupný a rychlý způsob, jak dosáhnout lepší ceny za vaše dřevo a usnadnit celý proces prodeje. Pokud vás tato platforma zaujala, neváhejte navštívit [Forestrade.cz](http://www.forestrade.cz) pro více informací a registraci.

Pokud máte jakékoliv otázky nebo potřebujete další informace, tým Forestrade.cz je zde, aby vám pomohl s rozhodováním při prodeji dřeva z vašeho lesa.

  • Nejčtenější

Když stres ochromuje naše zdraví, pomoci může magnézium

25. dubna 2024

Komerční sdělení Magnézium je minerál, který je mimořádně důležitý pro správné fungování našeho organismu v různých...

5 tipů, jak zútulnit obývací pokoj s minimálními náklady

22. dubna 2024

Komerční sdělení Pod pojmem útulný domov si každý z nás představí něco trochu jiného. Někdo má rád perfektně...

Zaostřeno na Karvinsko. Z čeho bude v budoucnosti těžit?

25. dubna 2024

Komerční sdělení Území pohornického Karvinska se po ukončení těžby uhlí připravuje na nové projekty. A nebude jich...

Sjednáním pojištění práce poradce nekončí, ale teprve začíná

24. dubna 2024

Komerční sdělení Kvalitní pojišťovací poradci se svými klienty mnohdy vytvářejí partnerství na celý život. Jejich...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dopřejte svým očím pohodlí s biometrickými brýlovými čočkami

22. dubna 2024

Komerční sdělení Nosíte brýle a znáte podobné situace? Neustálé čištění, které snad nikdy není dokonalé, dešťové...

Otevření nových Silent Villas v Therme Laa

27. dubna 2024

Komerční sdělení Exkluzivní rozšíření termálních lázní Laa, resortu VAMED Vitality World: 2. srpna 2024 se na ploše...

„Záleží mi na spokojenosti mých kolegů,“ říká vedoucí fyzioterapeutka

26. dubna 2024

Komerční sdělení Už pět let pracuje Martina Kořínková v Chrudimské nemocnici. Proč si vybrala profesi...

Zažijte jaro všemi smysly v Libereckém kraji

26. dubna 2024

Komerční sdělení Chcete si odpočinout od shonu všedních dní? Přijeďte do Libereckého kraje. Spojení jarní přírody a...

Když peníze ztrácejí hodnotu

26. dubna 2024

Komerční sdělení Článků o vysoké inflaci bylo možné číst v uplynulých 2 letech poměrně mnoho. Pravdou je, že inflaci...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...