V čem nám pomůže lékárna u našich domácích mazlíčků?

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Při problémech s očima, ušima a srstí nemusíte vždy okamžitě k veterináři. Staňte se „nanoveterináři“ a zjistěte, s čím si můžete pomoci sami. Vzdělejte se a pomozte si, kde to jde!

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Péče o domácí mazlíčky v lékárnách

Že se lékárník stará o přípravu a vydávání léčivých přípravků, je známé. Víme i to, že se stará o vydávání zdravotnických prostředků, kosmetiky a doplňků stravy. Co ale mnozí z nás nevědí, nebo vědí, ale s čím do lékárny nechodí, je to, že mnohé lékárny nabízejí také veterinární přípravky pro pomoc našim mazlíčkům. Sortiment veterinárních přípravků v lékárně může být široký, omezený, ale vždy individuální, a proto je potřeba komunikovat s vašim lékárníkem. Běžně jsou dnes v lékárnách k dostání přípravky na odčervení, odblešení, ale i na péči o uši, oči, srst a další.

Mezi přípravky, které ničí nepřátelské patogeny v těle tím, že rozkládají enzymy choroboplodných bakterií, virů, kvasinek a plísní, patří veterinární řada TraumaPet® Ag, která obsahuje originální látku Nanocomplex® s nanočásticemi stříbra. Produkty této řady se zaměřují na péči o oči, uši, poraněnou kůži, srst, zuby a dutinu ústní.

Problémy s očima?

K pravidelné péči o domácí zvíře patří kontrola a správná hygiena očí, které jsou neustále vystavovány působení zevního prostředí, jako je vítr, slunce, prach a nečistoty. Zdraví oka ohrožují často i infekční původci (viry, bakterie, houby aj.). I oči zvířat mohou trpět nedostatkem slzného filmu (syndromem suchého oka). Nejčastějším důvodem, který se pojí ke zdraví očí a zraku, jsou ale záněty spojivek (konjunktivitida). Ty mohou mít infekční nebo neinfekční původ.

U zánětlivých onemocnění oči našich mazlíčků není vhodné bez indikace a veterinárního dozoru používat lidské masti a kapky, které mohou obsahovat antibiotika nebo kortikoidy. Oko je velmi citlivý orgán. Proto se vyplatí používat kvalitní VETERINÁRNÍ OČNÍ KAPKY.

TraumaPet® ophtal Ag jsou oční kapky které zvlhčují a čistí podrážděné oko a vnitřní stranu víčka. Koloidní stříbro v kompozici NanoComplex® je rozptýlené v Ringerově roztoku, který je podobný složení slz. Tato kombinace poskytuje antibakteriální a protizánětlivý účinek, čistí a jemně hydratuje.

Aplikace očních kapek

Problémy s ušima?

Ať chováte psa nebo kočku u domu, nebo s vámi sdílí domácnost, číhá na mazlíčky mnoho nástrah, které ohrožují jejich zdraví včetně smyslových orgánů. Kontrola a správná hygiena uší by měla být pro chovatele samozřejmostí. Ovšem pozor, čisté a zdravé ucho zbytečně nečistěte, mohli byste zvukovod mechanicky podráždit! Na druhou stranu, i zanedbaná péče o uši může mít pro zvíře nepříjemné následky. Případný neléčený zánět (otitida) by mohl vést ke chronickým změnám ve zvukovodu s rizikem úplného ohluchnutí. Prvním příznakem, že s ušima kočky nebo psa není něco v pořádku, je potřepávání hlavou, drbání packou na vnějším zvukovodu nebo tření hlavy o podložku. Ušní boltce mají různé tvary a držení podle plemena. Nejlepší sluch mají boltce velké a vztyčené, záněty a kvasinkové infekce pak převážně hrozí mazlíčkům s převislýma ušima. Chlupatější plemena (nebo s chloupky v uších) trpí například na časté zapaření, v důsledku čehož dochází k pomnožení kvasinek a bakterií. Také vytrhávání ušních chloupků může způsobit poranění a následnou infekci. Příčin, které vedou k onemocnění zevního zvukovodu, je ale celá řada: cizí těleso, svrab, roztoči, prachové části aj. Zánět vnějšího zvukovodu (otitis externa) může být ale i samostatným problémem.

Zapomeňte na tyčinky

I když je díky anatomii ušní bubínek koček i psů dostatečně chráněn, nepoužívejte vatové tyčinky k čištění hlubších míst, mohli byste nečistoty zasunout dál. Ušní maz, který je přirozenou ochranou, by překážku obalil a zvukovod zneprůchodnil. Navíc by se místním podrážděním mohl rozvinout zánět. Na hlubší místa uší používejte pouze a jen výplachy a VETERINÁRNÍ UŠNÍ KAPKY.

TraumaPet® Oto Ag (ušní kapky) je veterinární přípravek obsahující koloidní stříbro v kompozici NanoComplex®, který napomáhá čištění vnějšího zvukovodu rozpouštěním a uvolňováním ušního mazu. Podporuje hojení zánětlivých onemocnění vnějšího zvukovodu bakteriálního a kvasinkového původu. U zánětů smíšeného nebo nebakteriálního původu je účinek přípravku omezen.

Aplikace ušních kapek

Problémy se srstí a parazity?

Důležitým aspektem v preventivní péči o kůži je udržování a péče o srst. Základem této péče je správná výživa. Kvalitní strava je primárním stavebním kamenem pro zdravou pokožku a srst. Je proto důležité věnovat pozornost správnému složení a obsahu stravy, která má mít vyvážený poměr tuků, minerálních látek (vápníku, fosforu) a dalších živin.

Důležité je také pravidelné kartáčování srsti, které pomáhá distribuovat přirozené kožní oleje po celé její délce a udržuje ji pěknou, lesklou a bez chomáčků.

Co ale dělat v případě, že chodíme s pejskem do přírody a hrozí mu napadení blechami, klíšťaty a ostatními parazity? Existuje něco, co skloubí standardní péči o srst s ochranou před vnějšími parazity? Něco, co nemusí mít „náš domácí miláček“ neustále kolem krku, nebo něco, co mu musíme kápnout za krk, když mu to minule způsobilo alergickou reakci? Zkuste produkt obsahující koloidní stříbro.

Speciálně vyvinutý ochranný spray TraumaPet® protect spray Ag 200 ml je veterinární přípravek obsahující koloidní stříbro v kompozici NanoComplex®. Používá se pro pravidelnou péči o srst a kůži psů a koček. Koloidní částice Ag v kompozici NanoComplex® mohou napomoci při hojení drobných ran po kousnutí parazity a vytvářejí bariéru proti sekundární vnější nákaze těchto drobných ran. Dlouholeté výzkumy a konkrétní aplikace prokázaly účinky stříbra vůči mikroorganismům, houbám a plísním. TraumaPet® protect spray Ag současně obsahuje esenciální silice z tymiánu a geraniol, které svými vlastnostmi napomáhají snížit riziko opětovného napadení parazity.

Tyto složky vhodně doplňuje arganový olej, který obsahuje beta-karoten, esenciální mastné kyseliny a vitamíny A i E, proto je vhodným doplňkem pro zlepšení stavu srsti. TraumaPet® protect spray Ag hydratuje, zvláčňuje a nemastí.

Jak vidíte, i v lékárně se dají sehnat veterinární přípravky, které pomohou vašim milovaným „parťákům“ s nejčastějšími problémy, se kterými se můžete setkat, a to problémy s očima, ušima a srstí společně s ochranou před parazity.

Žádejte ve své lékárně!

  • Nejčtenější

Víte, jak spoří úspěšní Češi? Odpověď vás překvapí

18. dubna 2024

Komerční sdělení Úspory jsou základem finanční stability a zajištění do budoucna. Vytváříme si rezervy pro případ...

E.ON od května zlevňuje. Stálí klienti ušetří za plyn až tisíce ročně

15. dubna 2024

Komerční sdělení Zákazníci, kteří odebírají plyn od E.ONu, od května opět ušetří. A to až 4 500 korun ročně, pokud...

Brno má první chirurgický robotický systém Versius v České republice.

16. dubna 2024

Komerční sdělení Lékaři brněnské soukromé nemocnice SurGal Clinic začali jako první v České republice využívat...

Pojišťovna úspěšně propojuje osobní kontakt a digitální služby

17. dubna 2024

Komerční sdělení Generali Česká pojišťovna se dlouhodobě etabluje jako klientsky nejdostupnější pojišťovna a klade...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kolagen, opravdová pomoc, nebo další podvod?

15. dubna 2024

Komerční sdělení Kolagen? Reklama na každém kroku. Také si pokládáte otázku, proč to tak je? Skutečně funguje, nebo...

Firma obhájila titul, o němž rozhodují spotřebitelé

20. dubna 2024

Komerční sdělení Společnost CS-Beton už 32 let vyrábí zámkovou dlažbu a další výrobky malé zahradní architektury. O...

Hezká prsa i po dvou dětech a dlouhém rozhodování, JOY!

19. dubna 2024

Komerční sdělení Povídali jsme si se Šárkou, maminkou dvou dětí, která se po dlouhém váhání před rokem rozhodla pro...

Chystáte dítě do 1. třídy? Zjistěte, jak předejít školní nezralosti

19. dubna 2024

Komerční sdělení Až 30 % dětí má při nástupu do první třídy nedostatky ve školní připravenosti. To může vést k...

Startupy a firmy mají nového parťáka pro podnikání

19. dubna 2024

Komerční sdělení Pro menší výrobní firmy a začínající start-upy v České republice a na Slovensku přichází na trh...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...