Přichází ideální doba na založení e-shopu

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
S koncem léta začíná obchodníkům hlavní sezóna. Letní měsíce střídá podzim, který je pro e-commerce nejvýznamnějším v roce. Obraty on-line obchodů sahají před Vánoci až k jedné a půl miliardě korun denně. I proto je konec léta ideálním obdobím pro založení nového e-shopu. Jaké kroky vás čekají?

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Přichází ideální doba na založení e-shopu | foto: ČTKShutterstock

Výběr e-shopového řešení je prvním krokem k úspěchu

Na začátku vašeho podnikání na internetu je nutné vyřešit tu nejzásadnější volbu – jaké e-shopové řešení zvolit? Pomůže vám, když si odpovíte na ty nejdůležitější otázky. Jaký rozpočet chcete do svého internetového obchodu investovat? Jak rychle chcete začít podnikat? Jak moc potřebujete do tvorby e-shopu zasahovat? Při rozhodování myslete také na to, že nejde jen o založení e-shopu, musíte především vyniknout a porazit konkurenci. „Pro začínající e-shopaře je nejjednodušší volbou pronájem hotové platformy, kde majiteli stačí vybrat vzhled, nahrát produkty, napojit služby a může začít okamžitě prodávat,“ vysvětluje Libor Zůbek, Head of FastCentrik ve společnosti NetDirect.

Jednou z nejlepších možností na trhu je e-shopové řešení FastCentrik, které nabízí velké množství funkcí za velmi přijatelnou cenu. „Pokud začínáte, nemáte ještě přesnou představu o tom, které funkce budete potřebovat a které nikoliv. I v tom je obrovská výhoda našeho řešení. To, za co si ostatní nechávají platit, získáte u nás již v základní ceně nejnižšího balíčku,“ pokračuje dál Libor Zůbek.

Vsaďte na grafiku, která prodává

Na vytvoření prvního dojmu a na to, aby se z návštěvníka stal zákazník, máte jen velmi krátkou dobu. Zákazník se rozhoduje už v prvních vteřinách, zdali na vašem e-shopu zůstane a nakoupí. „Máme zkušenost, že e-shopy, které jsou na první pohled zastaralé a graficky neodpovídají nejmodernějším trendům, nevzbuzují v zákaznících příliš důvěry. I proto jsme se rozhodli investovat do vývoje tří nových šablon, které našim e-shopařům pomohou zvýšit výkon a konkurenceschopnost jejich internetového obchodu, „ radí Libor Zůbek.

Zanechání prvního dojmu není jediným cílem grafické šablony. Vzhled musí být pro zákazníka funkční a použitelný, úvodní stránka přehledná a s jasnou navigací. Cílem je upoutat a udržet zákazníkovu pozornost, ne jej zahltit zbytečným množstvím informací o produktech, obchodu nebo akcích, které máte v plánu nabízet. Vyberte si takového poskytovatele e-shopového řešení, který vám nabídne také možnost provádět grafické úpravy na míru. „Ne každý si může dovolit investici do e-shopu na míru, naštěstí moderního a designově vyladěného vzhledu můžete dosáhnout i s naším řešením. Díky grafickým úpravám získá váš e-shop individuální a osobitý design, aniž by vás to stálo obrovské peníze“, doporučuje Libor Zůbek.

Napojte svůj e-shop na služby, které zákazníci ocení

Současný zákazník je mnohem náročnější, než tomu bývalo dříve. Podstatnou roli hrají prvky, které byly ještě před nedávnou dobou opomíjeny nebo jim nebyla věnována taková pozornost. Zákazníci mnohem více hledí na nabídku doplňkových služeb, zajímají se o další způsoby platby, zkoumají nejvhodnější typ dopravy apod. Nejen tyto služby, ale také účetní a skladové nástroje, propagaci vašeho e-shopu či komunikaci se zákazníkem, můžete snadno obstarat přes nástroje třetích stran. „Doteď jsme veškeré implementace služeb řešili vlastním vývojovým týmem. Díky tomu jsme také museli v hodně případech přizpůsobovat vývojový sprint různým individuálním požadavkům. Od otevření API pro naše zákazníky a partnery si slibujeme, že se výrazně urychlí proces nasazování nových implementací služeb, které komunikují právě přes API. Kdybych to měl vysvětlit laicky, tak místo jedné implementace můžeme za stejný čas zvládnout klidně tři. Což přinese určitou časovou úlevu našemu vývojovému týmu a našim zákazníkům a partnerům zajistí volnost, kdy nebudou úplně 100% závislí na našich momentálních kapacitách,“ komentuje Pavel Macháček, Product Owner ve společnosti NetDirect.

Nové příležitosti přinášejí nová vítězství

Provoz a správa internetového obchodu je zcela novou disciplínou, takže se netrapte, když si zrovna neumíte s něčím poradit. Poskytovatel e-shopového řešení FastCentrik nabízí pro své e-shopaře nejen zákaznickou podporu 7 dní v týdnu, pomáhá jim také v efektivní propagaci firmy na internetu a nabízí další řešení pro ty, kteří již dosáhli svých limitů. Přístup ke klientům komentuje také Libor Zůbek: „Za celou dobu, co v e-commerce působíme, si zakládáme na přístupu k zákazníkům a servisu. Nasloucháme potřebám našich e-shopařů a posouváme je dál. Díky tomu, že se nezaměřujeme pouze na vývoj e-shopů, ale máme přesah i do dalších oblastí, dokážeme snáze naše klienty rozvíjet a pomáhat jim v dalším růstu.“

  • Nejčtenější

Hypotéka 2,99 % od Central Group se splátkami stejnými jako nájemné

15. května 2024

Komerční sdělení Při úrokových sazbách hypoték okolo 3 % ročně se měsíční splátky hypotéky zhruba vyrovnají...

Vojtko, Geislerová, vztahy a duševní zdraví na VŠEM

13. května 2024

Komerční sdělení “Pro Vysokou školu ekonomie a managementu (VŠEM) je zdraví, i to duševní, prioritou. Proto pořádáme...

Český rekordman Sky Bridge 721 je i v roce 2024 světovou jedničkou

13. května 2024

Komerční sdělení Světovým rekordem se tentokrát může pochlubit Česko. V malé horské obci Dolní Morava v Pardubickém...

Jak vyladit domov ve stylu boho. Zn. Snadno a rychle

10. května 2024

Komerční sdělení Přírodní materiály, etno motivy a bohaté textilie, to jsou základní znaky typické pro boho bydlení....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

ROHDE & SCHWARZ podporuje vzdělávání napříč generacemi

9. května 2024

Komerční sdělení Společnost Rohde & Schwarz závod Vimperk, s.r.o. pozvala v dubnu ekonoma Tomáše Sedláčka do...

Autocentrum Olomouc: Tradice, profesionalita a spokojení zákazníci

16. května 2024

Komerční sdělení Autocentrum Olomouc už 25 let poskytuje komplexní služby pro značky Volkswagen, Škoda, SEAT a...

Jak žít moderně

16. května 2024

Komerční sdělení V dnešní době se stále více lidí zaměřuje na zdravý životní styl, udržitelnost a ekologii. To se...

Paprsek Stodůlky, Realitní projek roku, nabízí nejlepší ceny bytů

15. května 2024  21:45

Komerční sdělení Nový rezidenční projekt PAPRSEK Stodůlky získal hned dvě ocenění v soutěži Realitní projekt roku...

Vyhraj dres Connora Bedarda v ceně 10 tisíc Kč a další skvělé ceny

15. května 2024

Komerční sdělení Muzeum hokejových karet, které se nachází v Galerii Myšák na adrese Vodičkova 31 a ve kterém...

Bohužel nám to nevyšlo, oznámili manželé Pagáčovi rozchod po šesti letech

Herečka Patricie Pagáčová (35) a dramaturg Tibor Pagáč (32) se rozešli po pěti letech manželství. Žádost o rozvod zatím...

Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar Nemo. Nizozemce vyloučili za „výhružný pohyb“

Ve švédském Malmö rozhodli o vítězi letošní Eurovize. Stal se jím švýcarský nebinární zpěvák Nemo. Soutěž doprovázely...

Moderátorka Petra Křivková-Svoboda přišla při tragické nehodě o manžela

Moderátorka poledních zpráv televize Nova Petra Křivková-Svoboda (41) v neděli ztratila svého manžela Ondřeje Křivku...

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr Národního divadla i českých filmů

Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. Dlouhá léta byl sólistou baletu Národního divadla. Zahrál si...

Miss Czech Republic 2024 se stala studentka Adéla Štroffeková z Prahy

Vítězkou 15. ročníku Miss Czech Republic se stala studentka Adéla Štroffeková (21). Českou republiku bude reprezentovat...