Praha, hlavní město Evropy

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Česko má již podruhé během svého členství v Evropské unii příležitost řídit všechna unijní politická jednání. Institut předsednictví funguje už od roku 1958 a zatím se země prostřídaly 128krát. Tím, že jsme letos přímo u „kormidla“, můžeme zásadně ovlivnit aktuální politické směřování celé Evropy.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

O to zajímavější je fakt, že stejně jako při minulém předsednictví v roce 2009 se i nyní řeší především téma mezinárodní politiky a dodávky plynu do Evropy.

MMF, NATO i EU pod jednou střechou

S českým předsednictvím je spojena celá řada aktivit a akcí na různých místech republiky, ale ta nejvýznamnější politická jednání probíhají na Pražském hradě a v Kongresovém centru Praha (KCP).

Už od svého otevření v roce 1981 je KCP unikátní budovou, kterou procházejí moderní české dějiny a od roku 2000 dokonce i ty světové. Právě tady v prosinci 1989 vyjednávalo Občanské fórum s komunistickými pohlaváry, v roce 2000 tu proběhlo výroční zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky a o dva roky později následoval summit NATO. V roce 2009 v KCP poprvé zasedala Rada EU a letos si tu předsednictví můžeme zopakovat.

Genius loci, ale i dostupnost

V čem spočívá tajemství a mimořádnost této budovy, že se do ní nejvýznamnější jednání vracejí pravidelně? „Máme s pořádáním takto významných událostí bohaté zkušenosti. Náš tým už přesně ví, nač je třeba se připravit, a dokážeme splnit jakékoliv požadavky klientů, ať jde o hlavy států, vědce nebo topmanažery,“ vysvětluje Lenka Žlebková, generální ředitelka KCP. Obrovskou devizou Kongresového centra Praha je umístění nedaleko historického centra Prahy, nádherný výhled na pražské panorama a kouzlo přilehlého Vyšehradu. Diplomaté a delegáti tak nemusí jezdit na periferii, ale jen pár minut metrem, pěšky nebo elektromobilem, který si tu mohou nechat nabít ve veřejném dobíjecím hubu. A deset minut po skončení jednání se už mohou procházet vyšehradským parkem nebo po Královské cestě. Důležitá je i dostupnost služeb. Přilehlý hotel Holiday Inn s vybranou restaurací Esprit jsou přímo součástí KCP, nákupní centra nebo např. Všeobecná fakultní nemocnice jsou delegátům nadosah pro případ potřeby.

Díky předsednictví do Prahy jezdí tisíce diplomatů, úředníků, ale také představitelů byznysu. Je to pro celou zemi a město jedinečná příležitost k prezentaci.

Bezpečnost především

Samotná budova byla navržena tak, aby umožnila pořádání akcí všech velikostí, a to dokonce paralelně. Je rozdělena na 3 části s 11 vstupy, takže je možné oddělit akce související s předsednictvím od ostatních částí a zajistit tak všem hostům i delegátům naprosté soukromí i bezpečnost.

Bezpečnost je vůbec jednou ze stěžejních podmínek, kterou je nutné zajistit. U každého jednání v rámci předsednictví proto asistuje kolem 500 policistů, kteří chrání nejen vnitřní prostory, ale také okolí centra. Každý, kdo chce během akce projít dovnitř tzv. zabezpečeného okruhu, musí absolvovat kontrolu podobnou těm, které známe z letiště. Prostor je pravidelně kontrolován také pyrotechniky se speciálně vycvičenými psy. Pro řešení krizových situací má KCP, podobně jako Letiště Praha, k dispozici vlastní hasičský sbor, který sídlí přímo v suterénu budovy.

Příprava na jednání - občerstvení, kabiny i kilometry kabelů

Samotné KCP je na konání akcí podobných těm předsednickým připraveno vlastně neustále. Cateringový tým Zátiší Group, personál hotelu, technici, hasiči, všichni vědí přesně, co je potřeba připravit. Technický tým například musí před každým jednacím dnem zapojit kilometry kabelů, desítky televizorů a instalovat kabiny pro překlad do všech jednacích jazyků EU. A pro představu, takových jednání probíhá v rámci českého předsednictví letos v KCP celkem 65 a dorazí na ně tisícovky lidí.

„Pořád modernizujeme a zavádíme nové technologie, v posledních letech jsme se navíc zaměřili na udržitelnost, to je rozhodně trend i v oblasti pořádání kongresů. Pokud chceme v dnešní době uspět, musíme inovovat. Kybernetická bezpečnost, audiovizuální technika, virtuální studio, řešení pro tzv. hybridní akce, do toho všeho jsme v uplynulých letech investovali. Je to prostě nutnost, pokud chceme zůstat na špičce světových kongresových destinací. A to rozhodně chceme,“ dodává Lenka Žlebková.

Z nejnovějších dat Mezinárodní kongresové asociace ICCA vyplývá, že Praha je na 7. místě v Indexu nejúspěšnějších kongresových destinací světa. Index v mezinárodním kontextu hodnotí destinace s ohledem na počet plánovaných, uskutečněných, virtuálních a hybridních asociačních akcí. Praha tak předstihla takové destinace jako např. Paříž, Berlín nebo Brusel.

  • Nejčtenější

E.ON opět snižuje ceny. Stálí klienti mohou za elektřinu ušetřit

26. června 2024

Komerční sdělení Zákazníci společnosti E.ON mohou znovu ušetřit za dodávku energií. Na květnové plošné snížení cen...

Zaostřeno na Karvinsko. Z čeho bude v budoucnosti těžit?

28. června 2024

Komerční sdělení Území pohornického Karvinska se po ukončení těžby uhlí připravuje na nové projekty. A nebude jich...

Mami, to není tyranosaurus, ale stegosaurus! Jak si to můžeš plést?

25. června 2024

Komerční sdělení Neexistuje snad dítě, které by nefascinovali dinosauři. Tajemní a impozantní vládci planety z časů,...

V Zóně Holešov vyroste nové Technologické a vzdělávací centrum

1. července 2024

Komerční sdělení Součástí nového Technologického a vzdělávacího centra, které chce v Zóně Holešov vybudovat vedení...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Léto v Opavě bude plné skvělých kulturních zážitků i poznání

1. července 2024

Komerční sdělení Letní prázdniny pro nás v Opavě rozhodně nejsou „okurkovou sezonou“. Naopak! Opavská kulturní...

Olympijský festival odstartuje hudebně zábavný večer

2. července 2024

Komerční sdělení Olympijské hry v Paříži se uskuteční od 26. 7. do 11. 8. 2024 a ve stejném termínu se bude konat i...

Účastnice reality show LVICE vzkazují: S handicapem život nekončí!

2. července 2024

Komerční sdělení Pátý ročník reality show Lvice je tu. Série dokumentuje šest handicapovaných žen, které plní...

Bruntál, drsný kraj zubatých žab žije svůj Comeback

2. července 2024

Komerční sdělení Do Bruntálu se nejezdí. Když tvůrci seriálu Comeback otevřeli pomyslnou 13. komnatu a vyslali...

Hotel Sen: objevte recept na snový odpočinek

2. července 2024

Komerční sdělení Hledáte místo, kde byste mohli strávit pár letních dnů a užít si ničím nerušený relax? Právě takové...

Váznoucí letecký provoz nad Tureckem. Smartwings hrozí zrušením spojů

Letecké spoje nad Evropou nabírají v posledních dnech stále častěji zpoždění, největší problémy vznikají na spojích do...

Přítelkyně je starší a je prý podobná mámě, což odmítám, říká Polívka

Herec Vladimír Polívka (34) je už tři roky šťastně zadaný. S přítelkyní se ukazuje na veřejných akcích, ale s médii o...

Nahé šaty Kate Mossové. Prosvítily je blesky, odstartovaly hvězdnou kariéru

Seriál Byl to jeden z momentů, který definoval devadesátá léta. Jednoduché šaty, které dokonale odhalily tělo své nositelky,...

Žádné zkracování, ale prodloužení. Řecko zavádí šestidenní pracovní týden

Zatímco v jiných západních zemích se uvažuje o zkracování pracovního týdne na čtyři dny, v Řecku se rozhodli jít...

Krejčík se vrátí na zámek za Stropnickým. Lehko se mi tam jezdit nebude, říká

Daniel Krejčík (30) a Matěj Stropnický (40) sice už několik měsíců netvoří pár, na konci léta se ale znovu dají...