Prague Film Institute nabízí bezplatné filmové kurzy pro veřejnost

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Mezinárodní filmová a herecká škola Prague Film Institute otevírá bezplatné kurzy pro širokou veřejnost - pro začátečníky i pokročilé. „Studentům přednášejí experti se zkušenostmi z velkých hollywoodských filmů, mottem školy je všestrannost,“ říká Viktor Krištof, zakladatel a majitel školy.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Na praktických workshopech si účastníci vyzkouší i natočení filmové scény

Před pěti lety začala v Praze fungovat mezinárodní filmová a herecká škola Prague Film Institute. „Studentům přednášejí experti se zkušenostmi z velkých hollywoodských filmů, mottem školy je všestrannost,“ říká Viktor Krištof, zakladatel a majitel školy. Novinkou jsou bezplatné filmové a herecké kurzy pro širokou veřejnost - pro začátečníky i pokročilé.

V čem je Prague Film Institute jiný než například FAMU?

Jsme zaměření na praxi a na to, aby si studenti vyzkoušeli na vlastní kůži různé role důležité pro vznik filmu. Režiséři studují scenáristiku i kameru a naopak. Naše škola se zaměřuje na to, aby například studenti režie věděli, co čekat od kameramana, výtvarníka nebo architekta. Učí se s nimi komunikovat, aby byl výsledek společné práce co nejlepší. Film je produktem mnoha různých filmařských profesí, které se bez spolupráce neobejdou.

Kdo u vás studenty učí filmařské řemeslo?

Spousta našich učitelů se podílela na velkých hollywoodských projektech nebo na seriálech, které je možné sledovat na platformě Netflix. Jsme velmi prakticky a komplexně zaměření.

Která velká jména ze světa filmu vaše škola přilákala?

Máme opravdu top odborníky. Tak zvané Master Classes střihu u nás vedli Dirk Westervelt nebo Steven Rosenblum. První je podepsaný například pod snímky Deadpool, Logan, Jan Žižka a dalšími. Druhý spolupracoval na filmu Krvavý diamant s Leonardem DiCapriem nebo stříhal Posledního samuraje.

Dnešní filmy jsou plné speciálních triků a náročně pořízených záběrů. Učí Prague Film Institute i tyto nové trendy?

Vyučujeme trikové techniky, akční scény, využití dronů při filmování, kameramani se učí natáčet pod vodou. Velkou přidanou hodnotou pro studenty je, že výuka většiny programů probíhá kompletně v angličtině. Připravujeme je také na právní záležitosti. Aby budoucí filmaři věděli, jak má vypadat smlouva pro různé profese spojené s natáčením.

Podvodní natáčení s profesionální filmovou technikou

Proč je angličtina pro filmaře důležitá?

Do Česka přijíždí natáčet řada zahraničních filmových produkcí. Kdo chce získat práci při takové příležitosti, bez angličtiny se neobejde. Je třeba znát filmařskou terminologii.

Jaký systém výuky Prague Film Institute nabízí?

Používáme britský systém vzdělávání BTEC. Jeho cílem je vychovávat profesionály pro praxi. V nabídce máme například bakalářský transfer program, což je dvouletý prezenční studijní program v angličtině zaměřený na praktickou výuku. Absolventi získají britský diplom BTEC HND, který je ekvivalentem druhého ročníku bakalářského studia a poslední rok studia absolvují na vybrané přidružené univerzitě ve Velké Británii nebo EU.

Nabízíte ale zároveň také bezplatné workshopy pro veřejnost. Komu jsou určené?

Workshopy probíhají v angličtině, do budoucna je plánujeme i v češtině. I tyto praktické semináře vedou profesionální filmaři a herci. Během workshopů budou probíhat i soutěže. Účastníci mohou vyhrát různé slevy nebo studium na naší škole zdarma. Také jsme zavedli řadu nových kratších kurzů. Jedná se například o měsíční kurz audiovizuální tvorby, který je vhodný pro začínající videomakery a influencery. Je to nejlevnější kurz v naší nabídce. Ten bude jako jediný probíhat i v češtině, chceme se více otevírat Čechům.

Sbírají vaši studenti zkušenosti také při filmech, které sám produkujete?

Ano, při natáčení zastávají nejrůznější filmařské profese. V poslední době jsme studenty začlenili do štábu úspěšné pohádky Princezna zakletá v čase, která se distribuovala do 40 zemí celého světa. Studenti školy Prague Film Institute vytvořili část jejího štábu. To je opravdu výjimečné nasazení studentů do praxe.

Studenti měli praxi např. na natáčení filmové série Princezna zakletá v čase

Co taková zkušenost studentům přináší?

Když jsou členy takových úspěšných štábů, vytvářejí si tím své showreels. Ty dokazují, co mají za sebou, když se ucházejí o další práci. Ve filmařské branži je to hodně důležité. Každý filmový producent si svůj další štáb vybírá podle natočených showreels.

Jste mezinárodní škola. Ze kterých zemí k vám přijíždějí do Prahy studovat budoucí filmaři?

Až půlka studentů je z Asie, například z Indie nebo Indonésie. Máme také studenty z Peru, Panamy, Ekvádoru a dalších amerických zemí. Nechybí ani Evropané nebo Afričani. Učíme v malých skupinkách nejčastěji do deseti studentů. Letos poprvé u nás studují také čeští zájemci o filmařinu.

Na mezinárodní škole Prague Film Institute se setkávají studenti ze všech koutů světa

Prague Film Institute už má také první absolventy. Jak se uplatňují v praxi?

Přicházejí k nám zprávy o jejich úspěších na filmových festivalech. Někteří zase natáčejí videoklipy pro světoznámé kapely, náš absolvent vytvořil nedávno video pro slavnou skupinu Sabaton. Celkově se ukazuje, že se absolventům naší vysoké školy díky komplexnímu zaměření, které u nás získávají, daří dobře pronikat do profesního světa. Zapojují se do natáčení, etablují se v branži a chystají se na svou sólovou dráhu. Ze školy odcházejí s praxí z reálného filmování.

Děláte si průzkum, kolik absolventů vaší školy zůstává u filmu?

Podle mého odhadu 90 procent z našich studentů zůstává v branži. Někteří z nich se zaměřují na umělecké pojetí filmu, další se dají na komerční tvorbu reklamy, hudebních videoklipů, dokumentů a mainstreamových snímků. Už během studia se studenty probíráme strategii jejich budoucího uplatnění, aby se vydali co nejlepší cestou. Nikdo na nikoho ve filmové branži nečeká s otevřenou náručí. Svou cestu si musí najít každý sám.

Změní se v blízkém budoucnu film jako takový?

Bude zapotřebí vyrábět ještě unikátnější filmy než nyní, konkurence se ještě zvýší. Tvůrci budou muset přicházet s tématy a prostředky, které uspějí. Proto potřebujeme talentované tvůrce s dobrým vzděláním. Takové se snaží dávat filmařskému světu Prague Film Institute.

Viktor Krištof je filmový producent a zakladatel mezinárodní filmové a herecké školy Prague Film Institute

Viktor Krištof (45) je oceňovaný filmový producent. Mezi jeho nejznámější filmy patří filmová série Princezna zakletá v čase, Jan Hus nebo Ať žijí rytíři. Byl výkonným producentem filmu Jan Žižka a podílel se na celé řadě hollywoodských filmů (Blade II, Liga mimořádných gentlemanů, Van Helsing, Hellboy, Narnia, Tři mušketýři 3D, Děti duny, Příběh rytíře, Avalon, Johanka z Arku, Doom atd.). Dále je producentem národní soutěže muzeí a galerií Gloria Musaealis a zakladatelem prestižní filmové a herecké školy Prague Film Institute.

  • Nejčtenější

Hypotéka 2,99 % od Central Group se splátkami stejnými jako nájemné

15. května 2024

Komerční sdělení Při úrokových sazbách hypoték okolo 3 % ročně se měsíční splátky hypotéky zhruba vyrovnají...

Český rekordman Sky Bridge 721 je i v roce 2024 světovou jedničkou

13. května 2024

Komerční sdělení Světovým rekordem se tentokrát může pochlubit Česko. V malé horské obci Dolní Morava v Pardubickém...

Vojtko, Geislerová, vztahy a duševní zdraví na VŠEM

13. května 2024

Komerční sdělení “Pro Vysokou školu ekonomie a managementu (VŠEM) je zdraví, i to duševní, prioritou. Proto pořádáme...

OC Lužiny – včera, dnes a zítra

13. května 2024

Komerční sdělení Původní experimentální stavba věhlasných architektů – dnešní Obchodí centrum Lužiny. Před deseti...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Falkensteiner Resort Punta Skala – jeden resort, nekonečné možnosti

13. května 2024

Komerční sdělení Falkensteiner Resort Punta Skala je prémiový resort nabízející jedinečný zážitek pro ty, kteří...

Přijeďte si zasportovat s celou rodinou do Rodinného areálu na Lipně!

18. května 2024

Komerční sdělení Ať už hledáte místo pro relaxování nebo pořádné sportovní vyžití. Rodinný areál na Lipně splňuje...

Skryté zárubně a dveře DORSIS - jak vybrat ty správné?

17. května 2024,  aktualizováno  19.5 22:12

Komerční sdělení Přímé linie a minimum zdobných prvků - to jsou viditelné trendy moderních interiérů bez ohledu na...

Nový showroom MARIELI ukazuje, jak může vypadat vysněná ložnice

17. května 2024

Komerční sdělení Český výrobce prémiového povlečení se nově pyšní vlastním showroomem s modelovou ložnicí, jež svádí...

Užijte si květen se stylovým smartphonem a vyhrajte zájezd na EURO

17. května 2024

Komerční sdělení Luxusní design, prvotřídní zpracování a dostupná cena. To jsou devízy nového smartphonu V40 SE...

Bohužel nám to nevyšlo, oznámili manželé Pagáčovi rozchod po šesti letech

Herečka Patricie Pagáčová (35) a dramaturg Tibor Pagáč (32) se rozešli po pěti letech manželství. Žádost o rozvod zatím...

Moderátorka Petra Křivková-Svoboda přišla při tragické nehodě o manžela

Moderátorka poledních zpráv televize Nova Petra Křivková-Svoboda (41) v neděli ztratila svého manžela Ondřeje Křivku...

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr Národního divadla i českých filmů

Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. Dlouhá léta byl sólistou baletu Národního divadla. Zahrál si...

Anální sex je výzva. Nejvíc tabu je však v Česku jiná praktika, říká průzkum

Erotické hračky nepředstavují podezřelou exotiku, v ložnicích jsou jako doma. Ostatně jako masturbace. I orální sex....

Svěrák se na mě nedíval jen jako na hezkou buchtu, říká Radka Pavlovčinová

Jan Svěrák ji vidí jako robotku. Radka Pavlovčinová v nové hře filmového a teď už i divadelního režiséra hraje umělou...