Nejprodávanější luxusní byty v Praze jsou nyní nově dokončené

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Parková čtvrť na Novém Žižkově je unikátním luxusním projektem největšího rezidenčního stavitele Central Group. První blok této nové čtvrti je čerstvě dokončen a k prodeji zde zbývají poslední byty. Od června se do prodeje dostává 60 nových dokončených luxusních bytů v Rezidenci Basilejské náměstí.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Rezidence Basilejské náměstí nabízí 60 nově dokončených luxusních bytů s klimatizací. Součástí je i penthouse 5+kk s výhledem na Pražský hrad | foto: Central Group

Nové byty v Parkové čtvrti jsou dlouhodobě nejprodávanějšími luxusními byty v celé Praze. Ceny nového bydlení se zde pohybují od 4,8 milionu korun za 1+kk. Byt 2+kk je zde pak možné pořídit za 6,6 milionu, byt 3+kk za 11,4 milionu a byt 4+kk za 20,7 milionu Kč. Všechny byty jsou v luxusním standardu provedení s klimatizací.

O kvalitě bydlení je možné se zde nyní přesvědčit ve zbrusu novém ukázkovém bytě s výhledem na celou lokalitu. V Rezidenci Basilejské náměstí, která se do prodeje dostává teď od června, platí nyní časově omezené zaváděcí ceny.

Velmi žádaná lokalita jen 5 minut chůze od metra

Parková čtvrť spolu s Rezidencí Basilejské náměstí jsou unikátními exkluzívními projekty na Novém Žižkově v Praze 3. Tato městská část v širším centru metropole nyní prochází velkou proměnou a stává se velmi žádanou „trendy“ čtvrtí podobně jako sousední Karlín. V rámci Parkové čtvrti na místě dřívějšího Nákladového nádraží Žižkov nyní již stojí první městský blok se zhruba 390 novými byty.

Parková čtvrť má skvělou dopravní dostupnost. Ke stanici metra Želivského je to jen 5 minut chůze a tramvají přímo od lokality je možné se dostat za 10 minut na Václavské náměstí. Existují i koncepční plány na rozšíření linky metra přímo do této lokality.

Kromě nových bytů vznikne přímo v Parkové čtvrti nová velká mateřská škola a množství komerčních prostor pro drobné obchody, služby, restaurace a kavárny. | foto: Central Group

Bohatá občanská vybavenost i velké množství zeleně

V blízkém okolí je již kompletní občanská vybavenost – školky a školy (včetně mezinárodních), zdravotnická zařízení, nespočet obchodů, služeb a gastronomických provozů, množství sportovišť a kulturních zařízení. K relaxaci slouží hned několik velkých parků – Vítkov, Parukářka, Židovské pece nebo Malešický park.

Kromě nových bytů vznikne přímo v Parkové čtvrti nová velká mateřská škola s rozsáhlou zahradou, promenáda se zelení a vodními plochami pro relaxaci a také zcela nový park o velikosti zhruba 1,5 hektaru. V parterech řady bytových domů vzniknou komerční prostory pro drobné obchody, služby, restaurace a kavárny.

Energeticky úsporné byty v luxusním standardu provedení

Všechny byty v Parkové čtvrti i Rezidenci Basilejské náměstí jsou řešeny v luxusním standardu provedení Rezidence, ve kterém nechybějí dřevěné podlahy s podlahovým vytápěním, designové koupelny, předokenní žaluzie, klimatizace a rekuperace pro zajištění komfortního a zdravého bydlení.

Zájemci o koupi nového bytu v této lokalitě si mají možnost zdarma vybírat z desítek typů a barevných řešení podlah a dveří a vytvořit si tak designově sladěný domov podle svých představ.

Na stavbách jsou použity exkluzivní designové fasádní prvky, skleněná zábradlí a dřevěná nebo hliníková okna s trojskly. Bytové domy v Parkové čtvrti jsou realizovány jako energeticky velmi úsporné (třída B). Použity jsou zde prvotřídní materiály a technologie a stavby mají rozšířenou záruku na kvalitu 5 let. Většina bytů má své podzemní parkovací stání, úložný sklep a také venkovní prostor – balkon, terasu nebo předzahrádku.

Většina bytů má své podzemní parkovací stání, úložný sklep a také venkovní prostor – balkon, terasu nebo předzahrádku. V projektu Parková čtvrť najdete řadu ekologických prvků – parkové úpravy s vodními ochlazovacími prvky, zelené střechy, velkokapacitní retenční nádrže na dešťovou vodu k zalévání zeleně, výtahy se zpětným získáváním energie, systém řízeného větrání s rekuperací tepla, příprava pro nabíjení elektromobilů, využití recyklovaného stavebního materiálu a další.

Parková čtvrť se nachází jen 5 minut chůze od metra Želivského. Přímo od lokality je možné se tramvají dostat za 10 minut na Václavské náměstí. | foto: Central Group

Unikátní architektura

Autorem urbanistické a architektonické koncepce lokality Parková čtvrť je renomovaný architekt Jakub Cigler. Vlastní architekturu jednotlivých staveb navrhlo 9 předních ateliérů, které zde vytvořily 21 rozmanitých architektonických konceptů.

V rámci Rezidence Basilejské náměstí se do prodeje nyní čerstvě dostává i největší a nejluxusnější byt celé Parkové čtvrti. Tím je penthouse 5+kk s výhledem na Pražský hrad, který je umístěn v celém horním patře dominantního domu s kamenným obkladem na Basilejském náměstí.

Nově otevřený ukázkový byt

Zájemci o byty v této lokalitě mohou od 6. do 29. června navštívit vždy od čtvrtka do soboty (12:00 – 18:00) nový ukázkový byt v Rezidenci Basilejské náměstí. Byt je proveden ve stylu Modern v šedém laminu a doplněný dekorem dřeva z nabídky studia CENTRAL INTERIER. Tento ukázkový byt zájemcům umožní vidět styl ve zcela reálných podmínkách efektivně řešeného bytu 3+kk, který zároveň nabízí výhled na celou lokalitu. Pro návštěvu nového ukázkového bytu není třeba se předem registrovat.

Ceny bytů v luxusním standardu provedení REZIDENCE včetně klimatizace začínají na 4,8 milionech Kč. Přímo v lokalitě je možné navštívit i nový ukázkový byt | foto: Central Group

Oživování bytového trhu a růst cen

Poptávka po novém bydlení po velkém propadu v druhé polovině roku 2022 nyní opět výrazně roste. Jen za první letošní čtvrtletí se podle aktuálních statistik v Praze prodalo okolo 1 600 nových bytů, což je téměř 2,5krát více než před rokem. Na trh se díky zlevnění a zlepšení dostupnosti hypoték vrátila část zájemců, kteří v předchozích dvou letech své nákupní rozhodnutí odkládali a čekali na výraznější pokles sazeb. Pozitivní roli pro podporu poptávky sehrálo také lednové snížení DPH na nové byty z 15 na 12 %, což na průměrném pražském bytě ušetřilo kupujícím zhruba čtvrt milionu korun.

Naproti tomu nabídka nových bytů je dlouhodobě výrazně nedostatečná kvůli nefunkčnímu povolování a hrozí, že kvůli přetrvávajícím vysokým cenám stavebních dodávek, drahým komerčním úvěrům, rychle rostoucí poptávce a také transformaci řady projektů na nájemní bydlení bude klesat.

Výrazně sílící poptávka bude narážet na nedostatečnou nabídku a ceny nových bytů se tak letos vrátí k růstu. ČNB ve své Zprávě o finanční stabilitě pro letošní rok počítá s přibližně 5% růstem cen.

Nový magazín Central Group přináší inspirativní čtení o bydlení, přehledné analýzy a predikce vývoje trhu | foto: Central Group

Více na www.central-group.cz

  • Nejčtenější

Nejdelší páternoster v Česku. Víte, kde ho hledat?

17. června 2024

Komerční sdělení V České republice najdeme několik pozoruhodných páternosterů, z nichž mnohé se nacházejí v Praze,...

Korejský reaktor APR1000: nejlepší řešení pro Česko

22. června 2024

Komerční sdělení V červenci 2024 plánují vláda a ČEZ vybrat jako preferovaného uchazeče jednoho z dvojice korejské...

Ludvikova bouda: Léto v Krkonoších, jak ho neznáte

17. června 2024

Komerční sdělení Chcete si užít léto v čisté přírodě v místech, kde srnky dávají dobrou noc, a přitom být v...

Studenti vidí potenciál informačních technologií

16. června 2024

Komerční sdělení O bakalářské studium studijního programu Aplikovaná informatika je na naší univerzitě v posledních...

V Bystrci vyrostla unikátní tělocvična nejen pro ragby

21. června 2024

Komerční sdělení Ve sportovním areálu Tělovýchovné jednoty Lokomotiva-Ingstav v Brně-Bystrci doplnila sedm...

Pro pořádek v koupelně – prakticky i stylově

23. června 2024

Komerční sdělení Protože tato místnost obvykle bývá skoupá na centimetry, o to víc je důležité věnovat pozornost...

Pobyt v Rodném domě J. G. Mendela

22. června 2024

Komerční sdělení Rodný dům J. G. Mendela se nachází v Hynčicích u Oderských vrchů a je nejen historickým skvostem,...

Korejský reaktor APR1000: nejlepší řešení pro Česko

22. června 2024

Komerční sdělení V červenci 2024 plánují vláda a ČEZ vybrat jako preferovaného uchazeče jednoho z dvojice korejské...

Kabát hvězdou VysočinaFestu

22. června 2024

Komerční sdělení Tento rok na VysočinaFestu vystoupí jako hlavní hvězda skupina Kabát. Nechybějí ani další oblíbené...

Putine, běž do prd*le, zahlásil na koncertě Rod Stewart. Němci zpěváka vypískali

S překvapivou vlnou nevole se na svém nedělním koncertu v Lipsku setkal rockový král Rod Stewart. Během vystoupení se...

Ostuda bratrů Bendigů v AZ-kvízu. Jan se vymlouval na trému z Mareše

Ve speciálním díle AZ-kvízu s názvem ČT art kvíz se proti sobě utkali bratři Jan a Marsell Bendigovi. V soutěži se jim...

Výhru ze Survivoru utratil Mikýř za rozhovor v prázdné O2 areně, vydělal miliony

Martin „Mikýř“ Mikyska (30) vytěžil své vítězství v reality show Survivor Česko & Slovensko 2024 na maximum. Povedl se...

Tvrz koupil za 76 tisíc a daroval ji manželce. Pak ruinu 20 let opravoval

Pavel David zahlédl v dubnu roku 2003 v novinách inzerát: „Prodám tvrz za 76 000 Kč.“ Ještě ten den si jel zříceninu...

Rok od zkázy ponorky Titan. Vyplouvají děsivá zjištění i nové otázky

Před rokem, 18. června 2023, se v severním Atlantiku ztratila ponorka Titan společnosti Ocean Gate. Pátrání potvrdilo...