Chcete uspět v mezinárodní konkurenci? Buďte udržitelní a flexibilní

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Kongresové centrum Praha bylo vždy unikátním konferenčním prostorem, ale lídrem v zavádění nových technologií a v pořádání ekologicky udržitelných akcí se stalo teprve díky investicím v posledních letech.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Chcete uspět v mezinárodní konkurenci? Buďte udržitelní a flexibilní | foto: Kongresové centrum Praha a.s.

V uplynulých měsících byla média plná zpráv o KCP především v souvislosti s metropolitním očkovacím centrem nebo největším asistenčním uprchlickým centrem v zemi. Velkou roli zde hrála nejen jeho prostorová kapacita s více než 70 sály a schopností obsloužit tisíce osob, ale také výborná dopravní dostupnost. To vše potvrzuje strategický význam KCP pro zajištění kritické infrastruktury Prahy i celé země. Hlavním zdrojem příjmů centra je však kongresový průmysl a ten se v dnešní době stále více zaměřuje na udržitelnost.

Zelené akce už nejsou jen buzzword

Podle kritérií OSN musí udržitelná akce plnit dva cíle: minimalizovat všechny potenciální negativní dopady na životní prostředí a zanechat prospěšné dědictví pro hostitelskou komunitu a všechny zúčastněné. Poptávka nejen zahraničních klientů po co nejudržitelnějších akcích, konferencích a kongresech narůstá i v Česku. Právě KCP se dlouhodobě zaměřuje na kompletní modernizaci hospodaření s energiemi, což se mu daří především díky velkému energetickému úspornému programu, který pro něj realizuje společnost ENESA z holdingu ČEZ ESCO. Projekt na bázi EPC, tedy využití energetických služeb se zárukou úspor, šetří centru ročně desítky milionů korun. Pomocí nových technologií se podařilo zásadně snížit nejen provozní náklady, ale i spotřebu energií a zdrojů. Objem ušetřené vody například odpovídá třem plným olympijským bazénům.

Chcete uspět v mezinárodní konkurenci? Buďte udržitelní a flexibilní

Udržitelnost a bezpečnost

Celou řadu chytrých opatření na vytápění, vzduchotechniku, ohřev vody nebo naopak chlazení řídí 24 hodin denně centrální dispečink. Desítky čidel umístěných po budově kontrolují úroveň oxidu uhličitého ve vzduchu a podle potřeby regulují ventilaci v každé místnosti zvlášť. Součástí projektu byla také instalace záložních zdrojů. KCP má jak náhradní zdroj tepla, tak i elektrické energie. Dokáže být nejen udržitelné, ale také po určitou dobu nezávislé na dodávkách energií zvenčí. Komplexní energeticky úsporné řešení budovy oceňují především organizátoři velkých mezinárodních kongresů. Zelené eventy tak v případě KCP přestávají být pouhým buzzwordem, ale staly se filozofií a byznysovou výhodou.

Třídit odpad nestačí

„Když jsme se před mnoha lety poprvé setkali s požadavkem udržitelnosti od klienta, nevěděli jsme, jak k němu přistoupit. Ekologie u nás začínala a končila s tříděním odpadu,“ vzpomíná Lenka Žlebková, generální ředitelka KCP. „Dnes je situace úplně odlišná, v organizaci udržitelných akcí vidíme nejen velký smysl, ale také obchodní příležitost.“

Z hlediska udržitelnosti je KCP pro akce ideální volbou. Základní podmínkou totiž je, aby budova byla dobře dostupná veřejnou dopravou, optimálně metrem. Samotná organizace akce pak zahrnuje využití recyklovatelných materiálů, nahrazení papírových navigačních systémů a brandingu digitálním řešením. Preferovaným dodavatelem cateringových služeb v KCP je Zátiší CateringJejich udržitelný koncept bez plastů, s minimálním odpadem a maximální chutí ze surovin od místních dodavatelů je v souladu s filozofií KCP. Neplýtvají jídlem a veškeré zbytky umějí zužitkovat. Buď v komunitních lednicích nebo ho poskytnou skrz organizaci Zachraň jídlo potřebným. Na naší terase jsme společně otevřeli Urban Farm, na níž pěstují sezónní bylinky a květiny, které se používají přímo na našich akcích.

Nejnověji pak KCP ve spolupráci s PRE otevřelo největší nabíjecí hub pro elektroauta v Praze. Maximální udržitelnost budovy řeší celá řada „smart“ opatření. Teplý vzduch z gastroprovozů například v zimě ohřívá čerstvý vzduch nasávaný zvenku a ohřátý jej pak vhání do vnitřních prostor. Elektronika vyhodnocuje okamžitou teplotu v sálech, takže plně obsazený sál se vytápí mnohem méně než poloprázdný apod.

Chcete uspět v mezinárodní konkurenci? Buďte udržitelní a flexibilní

Lidé se chtějí opět setkávat

Pandemie koronaviru sice výrazně urychlila digitalizaci a rozvoj virtuálních a hybridních akcí, které KCP také pořádá, přesto je osobní kontakt nenahraditelný. Rozhovor nebo pracovní poradu nejspíš do budoucna uskutečníte online. Takový způsob je levnější, ekologičtější a šetří čas. To, co si ale povíte na konferenci během přestávky, si online nikdy neřeknete. Kongresy jsou pro vědce a lékaře akcemi, kde jsou sdíleny nejnovější poznatky. Do Česka se díky kongresům daří lákat odborníky, kteří pomáhají rozvoji místní vědecké a odborné komunity, ale přispívají také k ekonomickému růstu celé naší země.

  • Nejčtenější

E.ON opět snižuje ceny. Stálí klienti mohou za elektřinu ušetřit

26. června 2024

Komerční sdělení Zákazníci společnosti E.ON mohou znovu ušetřit za dodávku energií. Na květnové plošné snížení cen...

Zaostřeno na Karvinsko. Z čeho bude v budoucnosti těžit?

28. června 2024

Komerční sdělení Území pohornického Karvinska se po ukončení těžby uhlí připravuje na nové projekty. A nebude jich...

Mami, to není tyranosaurus, ale stegosaurus! Jak si to můžeš plést?

25. června 2024

Komerční sdělení Neexistuje snad dítě, které by nefascinovali dinosauři. Tajemní a impozantní vládci planety z časů,...

V Zóně Holešov vyroste nové Technologické a vzdělávací centrum

1. července 2024

Komerční sdělení Součástí nového Technologického a vzdělávacího centra, které chce v Zóně Holešov vybudovat vedení...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Léto v Opavě bude plné skvělých kulturních zážitků i poznání

1. července 2024

Komerční sdělení Letní prázdniny pro nás v Opavě rozhodně nejsou „okurkovou sezonou“. Naopak! Opavská kulturní...

Olympijský festival odstartuje hudebně zábavný večer

2. července 2024

Komerční sdělení Olympijské hry v Paříži se uskuteční od 26. 7. do 11. 8. 2024 a ve stejném termínu se bude konat i...

Účastnice reality show LVICE vzkazují: S handicapem život nekončí!

2. července 2024

Komerční sdělení Pátý ročník reality show Lvice je tu. Série dokumentuje šest handicapovaných žen, které plní...

Bruntál, drsný kraj zubatých žab žije svůj Comeback

2. července 2024

Komerční sdělení Do Bruntálu se nejezdí. Když tvůrci seriálu Comeback otevřeli pomyslnou 13. komnatu a vyslali...

Hotel Sen: objevte recept na snový odpočinek

2. července 2024

Komerční sdělení Hledáte místo, kde byste mohli strávit pár letních dnů a užít si ničím nerušený relax? Právě takové...

Váznoucí letecký provoz nad Tureckem. Smartwings hrozí zrušením spojů

Letecké spoje nad Evropou nabírají v posledních dnech stále častěji zpoždění, největší problémy vznikají na spojích do...

Přítelkyně je starší a je prý podobná mámě, což odmítám, říká Polívka

Herec Vladimír Polívka (34) je už tři roky šťastně zadaný. S přítelkyní se ukazuje na veřejných akcích, ale s médii o...

Nahé šaty Kate Mossové. Prosvítily je blesky, odstartovaly hvězdnou kariéru

Seriál Byl to jeden z momentů, který definoval devadesátá léta. Jednoduché šaty, které dokonale odhalily tělo své nositelky,...

Žádné zkracování, ale prodloužení. Řecko zavádí šestidenní pracovní týden

Zatímco v jiných západních zemích se uvažuje o zkracování pracovního týdne na čtyři dny, v Řecku se rozhodli jít...

Krejčík se vrátí na zámek za Stropnickým. Lehko se mi tam jezdit nebude, říká

Daniel Krejčík (30) a Matěj Stropnický (40) sice už několik měsíců netvoří pár, na konci léta se ale znovu dají...