Doporučujeme

Dominanta restaurace, masivní pískovcový krb

Dominanta restaurace, masivní pískovcový krb | foto: VIADUCTO s.r.o.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Za vánoční atmosférou do Svatojánského dvora

Historicky 1. budova v Praze 8 Střížkov si i po náročné rekonstrukci zachovává svoji atmosféru. Rodina, která se o to postarala, nyní v objektu provozuje restauraci, hotel a sami zde bydlí.

„Hosté nejvíce oceňují náš osobní přístup a pohostinnost,“ říká Miroslav Bubeník, majitel Svatojánského dvora, jehož hotel byl letos vyhodnocen jako třetí nejlépe hodnocený v celé republice.

Manželé Bubeníkovi s dcerou a synem s manželkou při pořádání Oktoberfestu

Svatojánský dvůr, v němž sídlí vaše restaurace a hotel, má bohatou historii sahající až do 13. století. Co všechno se tady odehrálo?

První zmínka o dvoru Striežkov pochází z let 1227-1230 a váže se ke jménu prvního majitele této tehdy hospodářsko-zemědělské usedlosti. Podle prvního majitele byla pojmenována i celá obec, Střížkov. My jsme se rozhodli vzkřísit název usedlosti ze 16. století označený v historické listině jako svatojánský poplužní dvůr.

Interiér restaurace s restaurovanými pískovcovými sloupy z 18. století

Uvědomují si tu historii i vaši hosté? Přenáší se starodávná atmosféra nějakým způsobem i na ně?

Již při pohledu zvenčí působí budova v zeleni jako oáza uprostřed sídliště. Při příchodu do restaurace uchvátí každého klenuté klenby a pískovcové sloupy z první poloviny 18. století odkryté při rekonstrukci. Genius loci jsme umocnili starožitnostmi, které sbíráme a renovujeme. Z českého pískovce jsme nechali postavit masivní krb, který je dominantou restaurace, a také jedinečnou letní kuchyni, kde pravidelně udíme a pořádáme nejrůznější akce spojené s grilováním. Celé to do sebe pěkně zapadá a hosté to v této době, kdy vznikají spíše moderní zařízení, opravdu oceňují.

V gastronomii působíte již přes třicet let. Přesto, jaké byly vaše začátky ve Svatojánském dvoře?

Pro nás vše začalo v roce 2015. Po náročné rekonstrukci jsme o rok později otevřeli restauraci a v březnu 2020 dokončili rekonstrukci hotelové části. Začátek byl těžký, protože jsme otevřeli restauraci v místě, kde nikdy gastronomický provoz nebyl. Jméno jsme si budovali pěkně od začátku a vše šlo pomalu. Navíc nás zcela zastavil covid a téměř jsme o podnik přišli. Vymysleli jsme mnoho pravidelných akcí jako Oktoberfest, venkovní tématické grilování, mikulášskou nadílku nebo vánoční trhy, které sklízejí úspěch.

Pískovcová letní kuchyně při jedné z mnoha grilovacích akcí

Váš hotel dnes patří mezi nejlépe hodnocené hotely v České republice. Jak se vám toho podařilo dosáhnout?

Na první pohled každého zaujmou naše jedinečné interiéry pokojů vybavené námi renovovaným starožitným nábytkem. Každý pokoj je unikátní. Co ale hosté nejvíce oceňují, je náš osobní přístup a pohostinnost. Základem je rovněž výborné jídlo v restauraci a naše individuální snídaně. To vše dohromady a mnoho dalších faktorů přispělo k tomu, že jsme letos v žebříčku deseti nejlépe hodnocených hotelů v České republice obsadili neuvěřitelné třetí místo. Je to pro nás obrovská odměna za roky tvrdé práce, za níž stojí celá naše rodina a celý tým.

Jste rodinný podnik. Myslíte si, že je to výhoda proti obdobným zařízením?

Rozhodně ano. Celá rodina se podílí na chodu a pracuje na sto procent, což samozřejmě motivuje a inspiruje zaměstnance a je to vidět. Jelikož v budově také bydlíme, máme naprostý přehled o všem, co se zde děje, a udržujeme vysoký standard.

Za vánoční atmosférou do Svatojánského dvora
Za vánoční atmosférou do Svatojánského dvora

Vaše nabídka jídel mile překvapuje, otázka, co dříve ochutnat. Co byste vy doporučil?

Máme obsáhlé menu, aby si vybral opravdu každý. Základem je česká kuchyně doplněná o modernější mezinárodní pokrmy. Nejoblíbenější jsou vepřová žebra, pomalu tažená v domácí marinádě.

Jaké jsou nejdůležitější faktory, na něž se díváte při sestavování nového menu?

Základem je vždy využívání našich domácích produktů. Hodně používáme venkovní kamennou udírnu, v menu vždy naleznete poctivou klobásu, bůček nebo kachní prsíčka. Také si nakládáme zelí a bylinky z naší zahrady, jež jsou součástí jídel. Nejoblíbenější a tradiční jídla v menu vždy zůstávají a měníme jen jídla podle sezonnosti a současných trendů.

Doporučujeme - pomalu tažená vepřová žebra, zapečená s domácí marinádou

A co chystáte na zimní období? Co by si zákazníci rozhodně neměli nechat ujít?

Po svatém Martinovi přichází vánoční Jarmark, který zahajujeme 25. listopadu a probíhá na naší kryté venkovní zahrádce a letní kuchyni každý adventní víkend v sobotu a neděli od 16 do 20 hodin až do Vánoc. Koupit si můžete námi vyrábené vánoční dekorace, věnce a jiný vánoční sortiment, posedět na krásně nazdobené a nasvícené zahrádce, jejíž součástí je i Betlém a vánoční fotokoutek. Zahrádku vytápíme a na zahřátí si mohou zákazníci dát svařáček, teplou medovinu a další teplé nápoje. Zpívají se koledy a nasává pravá česká vánoční atmosféra.

https://svdvur.cz/

Za vánoční atmosférou do Svatojánského dvora
Za vánoční atmosférou do Svatojánského dvora