Kdy si nejlépe vychutnat víno, abychom využili jeho potenciál?

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Věděli jste, že pro každé víno existuje ideální doba, kdy má být otevřeno? Jak správně určit jeho pitelnost? A jak to všechno zjistit. Pomoci k tomu může nová aplikace Winebestime, díky které dokážete zjistit dobu, která je pro vypití vína nejlepší.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Jak správně určit pitelnost vína? Zdroj: www.rarewine.cz

Co je to vlastně pitelnost vína?

Termín „pitelnost“ se používá v oblasti vín a pomáhá určit dobu otevření a pití lahve vína. U mnoha vín, zejména těch ve vyšší cenové kategorii a s určitými odrůdami, není doporučeno otevírat láhev ihned po zakoupení. Místo toho je vhodné nechat víno odpočívat v ideálních podmínkách, často několik let, někdy i desetiletí, aby se plně rozvinul jeho potenciál a chuťové vlastnosti.

Stárnutí vína není jednoduchou záležitostí. Do tohoto procesu se prolíná mnoho faktorů, jakými jsou odrůda vinné révy, způsob zpracování hroznů, kvalita vinaře, region, ze kterého víno pochází, kvalita ročníku nebo i kvalita uskladnění vína.

Nyní existuje nová a inovativní aplikace nazvaná Winebestime app.winebestime.com, která vám může pomoci určit, kdy je nejlepší čas na otevření dané lahve vína. Tato aplikace vám poskytne informace o optimální době pro konzumaci vína.

Hodnocení pitelnosti vína nebylo nikdy jednodušší. Zdroj: www.rarewine.cz

Jak poznáte, že je víno ideální k pití?

Pro určení optimální doby otevření vína slouží stupnice pitelnosti Winebestime www.winebestime.com, která označuje vína na stupnici od 1 (zcela nepitelné) až po 10 (ideální pitelnost).

  • První fáze stupnice (1 - 5) je doba, kdy se víno vyvíjí a zraje. Během této fáze není víno ještě připraveno k okamžité konzumaci, a proto se nedoporučuje otevírat.
  • V další fázi stupnice (5 - 8) je již víno vhodné k pití, stále však nenastal jeho ideální okamžik a jeho plný potenciál se ukáže až za nějakou dobu.
  • V poslední fázi stupnice (8 - 10) víno dosahuje svého vrcholu a nachází se na optimálním bodě pro konzumaci.

Po dosažení bodu optimální pitelnosti vína bude jeho hodnocení na stupnici klesat. Víno bude určitou dobu setrvávat v rozmezí stupnice 7 - 5 což znamená, že stále bude vhodné k pití a bude si udržovat dobré kvalitativní vlastnosti. Ve fázi 5 - 1 je již víno daleko za vrcholem a postupně ztrácí na své pitelnosti.

Jak správně otevřít láhev vína? S Winebestime jednoduše. Zdroj: www.rarewine.cz

Výhody na dosah ruky

Funkce aplikace Winebestime nabízí nejen komplexní hodnocení pitelnosti vína, ale také možnost sledovat jeho vývoj a přizpůsobit si zobrazení dle vašich preferencí. Po jednoduchém vybrání konkrétního typu vína vám aplikace zobrazí aktuální hodnotu jeho pitelnosti na tachometru pitelnosti, pro uživatele prémiové verze je navíc k dispozici i detailní křivka vývoje pitelnosti v čase. Křivka vývoje pitelnosti pomáhá predikovat změny v čase a jednoduše tak určit optimální dobu vrcholu vína.

Další výhodou aplikace Winebestime je funkce Collection, díky které si můžete vína ukládat do vlastní sbírky, připojovat k nim popisy a nastavit notifikace, které vám oznámí, kdy vaše víno dosáhlo požadované úrovně pitelnosti. Jako uživatel také můžete vyplnit své chuťové preference, tedy zda dáváte přednost vínům starším, či mladším. Winebestime pak křivky pitelnosti upraví dle těchto preferencí.

Hodnocení podle Winebestime ušetří váš čas. Zdroj: www.winebestime.com

Pro každé víno existuje ten správný čas

Winebestime se liší od tradičních vinařských aplikací tím, že se zaměřuje na regiony namísto konkrétních lahví vína. Vína z různých zemí jsou systematicky seskupena do různých kategorií podle důležitých kritérií, jako je původ, odrůda, barva, kvalita a další. Díky tomuto přístupu je vyhledávání vín pro uživatele jednoduchou záležitostí. Stačí zadat jakoukoli informaci z etikety a aplikace okamžitě nabídne výběr možností, ze kterých si lze vybrat to nejvhodnější víno.

Autoři Winebestime věří, že průběh vyzrávání vína lze určit kombinací tří klíčových faktorů. Prvním z těchto faktorů je „region“, což zahrnuje místo původu, konkrétní odrůdu a místní kvalitu, jako je například prestižní klasifikace Grand Cru v Burgundsku. Druhým faktorem je ročník, který nejen ukazuje stáří vína, ale také značně ovlivňuje jeho kvalitu a schopnost vyzrávání. Posledním faktorem je cena vína, což na dnešním konkurenčním trhu často slouží jako indikátor jeho kvality. Aplikace pracuje s rozsáhlým množstvím možností vývoje vína, přibližně s pěti tisíci variantami, aby uživatelé měli přístup k co nejpřesnějším informacím.

Winebestime tedy slouží jako pomůcka pro určení optimální doby otevření vína, protože by bylo jen velice obtížné udržet v hlavě všechny informace o jednotlivých ročnících, regionech nebo cenových rozmezích.

Vychutnejte si víno tak, jako nikdy předtím. Zdroj: www.rarewine.cz

Od Evropy po celý svět

Aplikace Winebestime se specializuje na globální trh s vínem a nabízí široký výběr vín z různých částí světa, včetně prestižních vinařských oblastí v Novém světě.

Tato aplikace byla vytvořena s vášní a hlubokými znalostmi o víně a umožňuje uživatelům vybírat vína z rozsáhlého spektra regionů. Můžete objevovat vína ze zemí Evropy, jako jsou Francie, Itálie, Španělsko, Německo, Rakousko a Portugalsko, a také objevovat lahodná vína z USA, Austrálie, Argentiny, Chile, Nového Zélandu, Jihoafrické republiky, a dokonce i Libanonu.

Tvůrci aplikace neustále pracují na rozšiřování nabídky o další vinařské země a regiony, aby uživatelům poskytli ještě více možností objevovat vína z celého světa.

Autory aplikace jsou dva čeští milovníci vín – Rostislav Kuneš, který stojí již deset let za projektem Rare Wine www.rarewine.cz, v němž probíhají každý týden degustace raritních archivních vín, a Jiří Kristek, který se vínu věnuje již více než 25 let a v posledních letech intenzivně studuje na Weinakademie Österreich kurz „WSET Diploma in Wines“.

  • Nejčtenější

Vytvořte si oázu klidu na terase či na balkóně

2. května 2024

Komerční sdělení Jaro je v plném rozkvětu a konečně si můžeme užívat sluníčko a teplo. Není přece nic lepšího, než...

Tisíce úspěšných Čechů znají tajemství spoření bez háčků a hvězdiček

29. dubna 2024

Komerční sdělení Objevili efektivní způsob, jak mít své úspory kdykoli k dispozici, bezpečně je zhodnocovat každý...

Jak zavěsit WC?

30. dubna 2024

Komerční sdělení Pryč je doba nevzhledných kombinovaných záchodů, z jejichž nádržek a připojovacích hadiček se tak...

„Záleží mi na spokojenosti mých kolegů,“ říká vedoucí fyzioterapeutka

26. dubna 2024

Komerční sdělení Už pět let pracuje Martina Kořínková v Chrudimské nemocnici. Proč si vybrala profesi...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Květen vyžene děti učit se ven na zahradu. Zapojte se do výzvy!

1. května 2024

Komerční sdělení S blížícím se květnem je tady Měsíc školních zahrad. Za akcí na podporu pobytu a venkovní výuky...

Trendy, které hýbou světem podnikání v roce 2024

3. května 2024

Komerční sdělení Žijeme v době neustálých inovací a změn. Trendy se v byznysovém prostředí mění jako na běžícím páse...

LED televize k novému telefonu zdarma. Být součástí Unity se vyplatí

3. května 2024

Komerční sdělení O2 s Air Bank rozšiřují spolupráci a představují unikátní ekosystém Unity. Ten společným...

Villa Organic: Revoluce v moderním bydlení

2. května 2024  9:50

Komerční sdělení Villa Organic, přelomový počinu v oblasti moderního bydlení, který se nachází v idylické části...

Myslíte, že byste se nenachytali? Že by se vám nic takového nestalo?

2. května 2024

Komerční sdělení Začátek dne v kanceláři... Představte si typické ranní rituály. První káva a otevření e-mailové...

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...