Doporučujeme

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Královská snídaně u BJUKITCHEN

Pokud znáte Báru Karpíškovou z Bjukitchen, tak určitě víte, že snídaně jsou její srdcovka! Mohla by snídat v jakoukoliv denní dobu. Napadlo ji, že by na pořádnou snídani mohla pozvat pár z vás. Pojďme se podívat, co si připravila za podzimní menu a co jí ušetřilo čas při úklidu.

Hosty přivítala, posadila ke stolu a mohla začít s podáváním jídla. Byla to opravdu bohatá snídaně, která sklidila plno pochval. Podělila se s námi o recepty na jídla z menu. Inspirujte se a dopřejte si takovou snídani i vy! Nezapomeňte se o snídani podělit, protože pocit, že někomu chutná vaše jídlo je neskutečný!

Menu:

Opečený chleba z pekárna Praktika, farmářské máslo, tvrdý ovčí sýr

Arnika, vajíčko na hniličko

Slaná ovesná kaše s dýňovým pyré, kozí sýr, vlašské ořechy

Crumble s řeckým jogurtem

Švestkový koláč s drobenkou

Nakrájené ovoce, sýry, ořechy

Slaná ovesná kaše s dýnovým pyré, kozí sýr a vlašské ořechy

Ingredience:

1/2 menší dýně hokkaido

50 ml olivového oleje

hrstka pekanových oříšků

1/2 hrnku ovesných vloček

200 ml mrkvové šťávy – nemusí být 2 mrkve

180 g kozího žervé

sůl

pár lístků rukoly na ozdobení

Postup:

1. Rozehřeji si troubu na 200 °C. Z dýně vydlabu semínka a pořádně ji poliju olivovým olejem. Dýni pak chvilku hladím, aby se olej krásně vsákl.

2. Připravenou dýni dám péct. Dýně musí být úplně měkká, se zlatavými konci, trvá to asi 30 minut. Abych ušetřila čas, upeču si rovnou i ořechy. Nasypu je do pečicí formičky a peču je asi 10 minut, aby pěkně křupaly. Když mám dýni správně upečenou, vyndám ji z trouby a nechám trochu vychladnout.

3. Vločky nasypu do rendlíku, zaliji je dvojnásobným množstvím vody nebo mrkvovou šťávou a lehce osolím. Vařím je na mírném ohni. Mezitím si oškrábu mrkve, nastrouhám je nahrubo a přisypu k vločkám.

4. Dýni rozpůlím. Jednu polovinu rozmačkám nebo rozmixuji a přidám k vločkám. Zbytek rozkrájím na kousky a nechám zatím stranou – použiji ji při servírování.

5. Když jsou vločky skoro hotové, přidám k nim tři čtvrtiny kozího žervé a promíchám.

6. Jakmile jsem spokojená s tím, jak vločky chutnají, rozdělím je na talířky, posypu zbylým žervé, zakápnu olivovým olejem a ozdobím nakrájenou dýní, rukolou a ořechy.

 

Crumble

Na 4–6 porcí

Doba přípravy: 25 minut + 1 hodina pečení

Ingredience:

3 hrnky jablek, oloupaných a nakrájených na kostičky

2 hrnky čerstvých brusinek

1/2 hrnku hnědého cukru

Na drobenku:

1 hrnek nasekaných pekanových ořechů

1/2 hrnku hnědého cukru

1/3 hrnku hladké mouky

1/2 hrnku ovesných vloček

250 g rozpuštěného másla

Postup:

1. Předehřeji si troubu na 160 °C. Nakrájená jablka smíchám s brusinkami a hnědým cukrem a nasypu je do pečicí misky. Vždycky vyberu nějakou hezkou, protože v ní pak dezert rovnou i servíruji.

2. Připravím drobenku. V misce smíchám všechny suroviny a rukou pořádně promíchám.

3. Drobenku rovnoměrně rozdělím na ovoce, tak aby mi vznikla celistvá vrstva. Crumble peču zhruba hodinu.

Švestkový drobenkový koláč

Koláčová forma s průměrem 26 cm / 6–8 porcí

Doba přípravy: 25 minut + 20 + 45 minut pečení

Ingredience:

200 g polohrubé mouky

1 lžíce domácího vanilkového cukru

1 lžička kypřicího prášku

špetka soli

120 g dobrého másla, trochu změklého

50 g cukru krupice

600 g čerstvých švestek

1 vrchovatá lžíce domácího vanilkového cukru

Na drobenku:

3 lžíce hrubé mouky

1 lžíce hnědého cukru

1 lžíce másla

Postup:

1. Předehřeji si troubu na 180 °C. V míse smíchám mouku, vanilkový cukr, kypřicí prášek a sůl. Máslo si nakrájím na kostičky a mezi prsty ho promnu s cukrem. Postupně přisypávám moučnou směs a vše mnu mezi prsty, dokud mi nevznikne drobenka. Z pečicího papíru si vystřihnu kolečko o trochu menší než obvod formy, položím ho do formy, aby se mi koláč zbytečně nepřichytil. Drobenkové těsto pak postupně přitlačím ke dnu formy. Vložím do trouby a peču zhruba 20 minut.

2. Mezitím si připravím ovoce. Omyté švestky nakrájím na šestinky a rozdělím na dvě stejné hromádky. Z první připravím pyré, díky kterému bude koláč hezky šťavnatý. Polovinu švestek dám do rendlíku s trochou vody a vanilkovým cukrem. Vařím na mírném ohni, dokud se ovoce nerozvaří. Pak ho propasíruji přes sítko do mísy.

3. Na předpečené těsto nanesu několik lžic pyré a rovnoměrně ho rozetřu. Zbylé švestky kladu postupně kolem dokola, od obvodu až do středu. Pak je lehce přeliji zbytkem propasírované štˇávy, rozetřu štětečkem a peču asi 40-45 minut.

4. Než se mi koláč upeče, připravím si drobenku. Na pánvi si opeču mouku. Když je světle hnědá, vsypu cukr a promíchám. Potom přidám kousek másla a sundám pánev z plotny. Pokračuji v míchání, dokud nemá drobenka správnou konzistenci. Hotovou drobenku nasypu s pomocí vařečky na talíř a nechám vychladnout.

5. Jakmile se mi zdá, že je koláč skoro upečený, posypu ho drobenkou a peču ještě asi 5 minut. Koláč je hotový, když je celý krásně zlatý!

 

,,Když je pak po všem, všichni odejdou a zůstane jen tichý byt, jsem šťastná, že se to povedlo. Potom uklízíme! Díky spolupráci se Somat Gold se nádobí myje jedna radost. Naplníme dvě, klidně i tři myčky. Leštění skla naštěstí netřeba, všechny talířky i skleničky jsou krásně vyleštěné. Somatu velké dík za ušetřený čas!“ říká Bára! Pak už si mohla sednout k čerstvě uklizenému stolu a začít plánovat, co přichystá příště.

50 z vás mělo možnost tablety vyzkoušet. Jak dopadly výsledky?

86% se shodlo na tom, že tablety splnily jejich očekávání a nádobí bylo čistě umyté

92% testujících by tablety Somat GOLD doporučilo

96% nadchlo nové balení v uzavíratelném sáčku

Více inspirace na výborné, zdravé a rychlé jídlo najdete na BJUKITCHEN.