iDNES.cz

Talíř uspokojí vaše smysly

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Nová restaurace v centru Prahy, která potvrzuje své neopominutelné místo ve světě gastronomie.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Talíř je v našich podmínkách klíčovým a nejdůležitějším servírovacím předmětem. Nabídnutý talíř je také symbolickou prodlouženou rukou kuchaře, kterou dokazuje svou pohostinnost a láká k prostřenému stolu. Rozhodně je Talíř také nová restaurace v centru Prahy, která potvrzuje své neopominutelné místo ve světě gastronomie.

Proč by si měli zájemci o výjimečné a netradiční chutě všimnout právě tohoto Gourment restaurantu na Václavském náměstí? Na to jsme se zeptali majitele Lukáše Pytlouna.

Jaký je hlavní a klíčový koncept Gourment restaurantu Talíř?

Většina českých restaurací servíruje česká jídla jako hlavní chody, a hostům tudíž po konzumaci jednoho chodu už nezbývá moc místa v žaludku, aby ochutnali i další pokrmy. My jsme se rozhodli pro zcela jinou cestu. Servírujeme česká jídla v porcích o velikosti malých talířků, tedy zhruba ve třetinových velikostech běžné porce. Návštěvník má tak možnost ochutnat více chodů a jeho chuťový zážitek tak bude mnohem pestřejší. Tomuto konceptu jsme dali název „český tapas“.

Není to ale jediná odlišnost ve srovnání s dalšími restauracemi.

V Talíři začínáme den servírováním snídaní, a to už v 7 hodin ráno. Ve 12 hodin se Talíř změní na koncept „českého tapas“, kdy máme formou tohoto projektu i polední menu. Následuje večerní způsob servírování klasickým způsobem à la card a od 22 hodin začíná v Talíři oblíbený večerní program. Každý den tu vystupují známí DJ´s se svými live music sety a restaurace se plynule mění v živý a neotřelý bar, který má otevřeno až do ranních hodin.

Nezapomenutelným zážitkem pro návštěvníky je i vytříbená podoba dvoupatrové restaurace. Prozradíte, kdo za tímto zdařilým projektem stojí?

Jsou to oceňovaní a originální čeští architekti z VRTIŠKA & ŽÁK studio. Prostor, který vytvořili, je opticky velmi vzdušný, ale přesto ucelený; je prosvětlený, nabízí mnoho prolínajících se vrstev a návštěva Gourment restaurantu Talíř je tak nejen gastronomickým, ale i vizuálním zážitkem. Návštěvníci například právě díky otevřeným prostorům mohou sledovat, jak naši kuchaři v přízemí restaurace připravují objednané pokrmy, a to je pro mnohé z nich velmi vyhledávaný zážitek.

Jistě mapuje odezvu u vašich návštěvníků. Co je v Talíři největším tahákem?

Každopádně naše vynikající svíčková a večerní menu.

Pokud se pro degustační menu s název „český tapas“ rozhodnete, můžete vybírat mezi čtyř, pěti a sedmichodovým menu. Jednotlivé chody opravdu v sobě snoubí legendární kořeny české gastronomie podpořené vynikajícími surovinami a produkty od špičkových farmářů a pěstitelů. Radost vám jistě udělá napříkla siven z rybářství Skalní mlýn, který je podávaný marinovaný v červené řepě s černým rybízem, koprem, grapefruitem a hořčičným semínkem. Milovníci kozích sýrů jistě ocení pěnu z tohoto sýra z farmy Pěnčín s vanilkovým medem, ořechy, marinovanou hruškou a granátovým jablkem. Chuťové buňky milovníků zvěřiny pak jistě nadchne jelení kýta pečená na zelenině se šípkovou omáčkou, pastiňákovým pyré a jedlými kaštany. Jedním z chodů je také farmářský salát s polníčkem, baby špenátem, zastřeným vajíčkem, krutony a slaninovými nudlemi. To vše je podáváno s brambůrkami grenaille. Milovníci české klasiky propuknou v jásot nad ochutnávkou pečeného vepřového kolena od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald, ke kterému se podávají strapačky se zelím a smetanovým křenem. V Talíři ale nezapomínají ani na milovníky sladkostí. Součástí degustačního menu je proto tvarohový dort z lesního ovoce a citronovým prachem. Každé z vícechodových menu je možné zvolit ve dvou cenových relacích. Pokud si vyberete tu vyšší, tak máte během téměř tříhodinového lukulského zážitku k dispozici i neomezenou konzumaci vybraných nápojů. Patří mezi ně jakékoliv nealkoholické nápoje, čaj, káva, pivo podle aktuální nabídky na čepu anebo víno. V tomto případě můžete vybírat z Pinot Grigio, Veltlínského zeleného nebo Pimitivo del Salento.

zpět na článek