iDNES.cz

Vesnice na Andělu

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Víc než 22 let, 7 dní v týdnu, prakticky 24 hodin denně. Tak dlouho a často je pivařům k dispozici tanková plzeň, která je vyhlášená po celé Praze.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

V době, kdy restaurace v centru vznikají a mizí rychleji, než si stihnete zapamatovat jejich jméno a otvíračku, představuje Plzeňský restaurant Anděl v Nádražní ulici pevný bod a jistotu kvality v rozbouřeném dění posledních let.

Byla to jistá ironie, ale zároveň výzva vybudovat na Smíchově – místě tak výsostně spjatém s jiným obřím pivovarem – místo, kde najdete tu nejlepší plzeňskou 12° možná v celé Praze. A odvaha se vyplatila. Protože Plzeňský restaurant na Andělu se pro místní stal jakousi vesnicí – místem, kde potkáte kamarády, kolegy nebo sousedy, a jak víme, u piva probíhají rozhovory v Česku tak nějak lépe.

Tanky, trubky a šikovní výčepní

Majitelé vědí dobře, že pivo je třeba pořádně hýčkat. Z podzemních tanků, je jich šest 1000litrových, ho rozvádí soustava precizně čistých a pravidelně oceňovaných trubek až k rukám mistrných výčepáků. Plzeň tu čepují hezky na hladinku (Odkaz), tzn. na jeden ráz. Kromě hladinky nabízejí také plzeň ve stylu „mlíko“, tzn. hustou pivní pěnu, nebo „šnyt“, jedinou formu malého piva, kterou favorizoval i Karel Čapek. Hostům pivo skutečně chutná a to tak, že Plzeňský restaurant Anděl patří mezi tři restaurace s nejvyšší výtočí v Praze. Za výčepem můžete pozorovat při práci skutečné umělce. Výčepní Vojta dokáže v sezoně čepovat průměrnou rychlostí 120 piv za hodinu. Podle stálých hostů patří k restauraci stejně neodmyslitelně jako ikonický anděl, symbol celého podniku. Toho naleznete na fontáně uprostřed letní zahrady pro cca 250 hostů.

Tůdle nudle

K podniku přiléhá legendární Nudle – rarita mezi pražskými nonstopy. Kolik znáte míst, kde se osvěžíte perfektně ošetřenou plzeňskou 12° nejen v pokročilé noční hodině, ale klidně i v nekřesťansky brzkém ránu? Není divu, že má Nudle mnoho věrných stoupenců. A navíc – ti dostali před lety šanci nonstop pojmenovat, takže je vlastně jejich doslova.

Anděl s pivem v ruce

Ženská energie, nezvyklá pro českou hospodu, se prolíná celým komplexem Pražského restaurantu Anděl a rozhodně to není jen díky soše, ale především díky mladé majitelce Tereze Březovské. Vegetariánce, která je zcela jistě ženou, která prodá nejvíce vepřových kolen v Čechách, ženě, která den za dnem dokazuje, že i klasickou hospodu, výsostné území mužů, může více než úspěšně vést žena, která si navíc kolem sebe utvořila výkonný tým tvořený převážně ženami.

V rámci rodinného podnikání má Tereza v Praze 5 na starosti několik dalších podniků ve své režii. Přestože každý vyniká osobitým charakterem, filozofii vyznávají společnou – je to láska k české tradici, pivu i gastronomii. V restauracích Ventura Group si tuto lásku vychutnáte v původním klasickém, ale zároveň moderním pojetí.

zpět na článek