Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Cesta kolem světa v jednom menu

  14:00 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Připravte se na kulinářský zážitek, který vás zavede do světa, kde se mísí to nejlepší z lokálních polí a dalekých exotických destinací. Pečlivě vybrané menu, které s mistrovským dotekem připravil šéfkuchař Jan Kaplan, vás pozve na cestu plnou chutí a vůní. Začínáme lehkým předkrmem z avokáda v křupavém těstíčku, pokračujeme výtečným hlavním chodem z bůčku doprovázeným chřestem a zakončíme sladkou tečkou v podobě manga posypaného křupavou drobenkou z kešu ořechů.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Cesta kolem světa v jednom menu! | foto: Archiv ShutterstockShutterstock

Zkuste si představit chuť pravého manga nebo avokáda, právě utrženého ze stromu v jeho domovině – je to jako objevit nový svět chutí. Martina Procházková a Vojtěch Havránek toto objevení zažili a po návratu do Česka se rozhodli, že takovou čerstvost a kvalitu musí přinést i na náš trh. Proto založili Titbit, a co začalo jako malá bylinková zahrádka, rozrostlo se do bohatého sortimentu exotického ovoce, zeleniny, chilli papriček a aromatického koření. Mango a avokádo v menu dozrálo nedaleko Prahy. Díky unikátním klimakterickým komorám, která Titbit vlastní, v nich ovoce dozrává k chuťové dokonalosti. A právě tyto chutě jsou dnes pod taktovkou šéfkuchaře Kaplana proměněny v nezapomenutelné pokrmy.

Avokádo v těstíčku, dip z ajvaru (vegan)

Avokádo v těstíčku s ajvarovým dipem je předkrm, který překvapí originální chutí. Smažení avokáda možná není běžnou kulinářskou technikou, ale výsledek stojí za to. Tento veganský pokrm spojuje křupavé těstíčko a měkké avokádo s pikantním ajvarovým dipem, který dodá celému jídlu charakter. Sklenička Ajvaru od Titbitu pochází z řady Beze Zbytku a je celá ze zachráněné zeleniny.

Titbit

Na 2 porce budete potřebovat:

1 avokádo RTE, 100 g hladké mouky, 2 lžíce škrobu, 4 kostky ledu, 150-200 g perlivé vody

Na dip:

1 sklenice Ajvaru od Titbitu, 2 lžíce lesního medu, 3 lžíce červeného vinného octu, 3 lžíce olivového oleje, 10 g tymiánu (obraného na lístky), olej na smažení, mořská sůl

Postup: Nejdříve si připravte těstíčko na smažení. Smíchejte suché složky a do nich rozmíchejte metličkou vodu a přimíchejte i led. Mělo by být řidší konzistence. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky a oloupejte. Nakrájejte na menší měsíčky a obalte v osolené hladké mouce. Potom v těstíčku a smažte v oleji rozpáleném na 170 °C dozlatova. Ihned znova osolte. Výroba dipu je snadná, vše kromě tymiánu rozmixujte mixérem, dochuťte a zkontrolujte konzistenci. Nakonec přidejte tymián.

Bůček po asijsku, salát z čerstvého chřestu, pečená paprika a medvědí česnek

Bůček po asijsku je kulinářský zážitek. Kdo je milovníkem asijské kuchyně, měl by tento recept určitě vyzkoušet. Ba co víc, zapsat si ho do své kuchařky. Vepřový bůček se marinuje v aromatické směsi sójové a rybí omáčky, česneku a cukru, což mu dodá nezapomenutelnou chuť. Salát z chřestu a medvědího česneku nahradí i jasmínovou rýži, která se k němu obvykle podává. Navíc bude lehce česnekově štiplavý, křupavý a k bůčku prostě dokonalý.

Titbit

Na 2 porce budete potřebovat:

400 g vařeného osoleného bůčku bez kůže, který je nutné po uvaření zatížit v lednici, 50 g hnědého cukru, 30 g rybí omáčky, 40 g rýžového octu, 30 g lehké sójové omáčky, 10 g tmavé sójové omáčky, 50 ml vody (ideálně však výpeku z bůčku)

Na naloženou cibuli:

1 červená cibule, 130 g červeného vinného octa, 90 g cukru, 10 g soli, 200 g vody

Na omáčku:

500g sklenice pečené papriky od Titbitu, 2 lžičky uzené papriky, 3 lžičky sladké papriky, 3 lžíce hnědého cukru (lze i agávový či javorový sirup, med atd.), 2 lžíce červeného vinného octu, 300 ml zeleninového vývaru, mořská sůl a pepř

Dále:

1 svazek zeleného chřestu, 2 ks salátu baby little gem, 30 g koriandru, 30 g plocholisté petržele natrhané na lístky, 30 g medvědího česneku, 1 dlouhá chilli paprička, 3 lžíce olivového oleje, citronová šťáva

Postup: Bůček nasolte. Je potřeba ho uvařit nebo upéct dopředu, můžete však koupit již uvařený metodou sous vide. Bůček nakrájejte na cca 2 cm kostky a opečte do křupava na pánvi. Přidejte cukr i zbytek ostatních surovin a nechejte provařit zhruba 4 minuty. Maso přelévejte, aby bylo krásně obalené a prohřáté. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Ocet, cukr, sůl a vodu svařte (můžete použít stejný poměr). Pořádně osolte. Horký nálev přelijte přes cibuli a vychlaďte. Na troše oleje prohřejte pečenou papriku, přidejte uzenou i sladkou papriku, cukr a ocet a nechejte prohřát. Přilijte vývar, provařte, osolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Chřest očistěte a spařte v horké vodě cca 1 minutu. Zchlaďte ledovou vodou a rozkrájejte na menší kousky. Očistěte salát, nakrájejte ho na menší kousky a smíchejte s bylinkami, nakrájeným chilli a olivovým olejem. Osolte a zakápněte citronovou šťávou. Na talíře dejte pár lžic paprikového pyré, nahoru ochucený salát, přidejte kousky glazovaného bůčku a červenou cibulku.

Pálené mango, drobenka z kešu oříšků, omáčka ze slaného karamelu s mučenkou, thajská bazalka

Ochutnejte kouzlo páleného manga, jehož sladkost je zdůrazněna drobenkou z kešu oříšků. A co teprve omáčka ze slaného karamelu s mučenkou. Špetku exotiky v chuti přinese thajská bazalka, která chutná úplně jinak, než ta „obyčejná“. Stačí jen pár jejích lístků a chuťový zážitek se posune o třídu výš. Vychutnáte si každý moment až do posledního drobečku a lístečku.

Titbit

Na 4 porce budete potřebovat:

2 zralá manga RTE, 30 g thajské bazalky

Na drobenku:

100 g kešu oříšků, 100 g hnědého cukru, 100 g hladké mouky, 100 g másla, špetka mořské soli

na slaný karamel:

100 g krystalového cukru, 30 g voda, 50 g másla, 80 g smetany ke šlehání, 200 g pomerančové šťávy nebo džusu, 4 ks mučenky (passion fruit), větší špetka mořské soli

Postup: Kešu, mouku a cukr vložte do nádoby nebo mixéru a rozmixujte dohladka. Přidejte máslo o pokojové teplotě, špetku soli a vše rozmíchejte. Zabalte do fólie a nechejte ztuhnout v lednici nebo mrazáku. Potom nahrubo nastrouhejte a pečte na 160 °C dozlatova zhruba 12-14 minut. Cukr s vodou rozpusťte v rendlíku, a když kompletně zhnědne, přidejte teplou smetanu a džus, vše provařte a přidejte pořádnou špetku mořské soli a máslo. Rozmixujte ručním mixérem. Přeceďte a vymačkejte do směsi dužinu z mučenky (ideálně jen semínka). Mango oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Zprudka je opečte na horké pánvičce nebo použijte flambovací pistoli, dokud nebude lehce opálené. Nakonec dezert ozdobte čerstvou thajskou bazalkou a drobenkou.

Jak na to najdete i zde: https://www.facebook.com/titbitsro

  • Nejčtenější

Nové léky jsou dostupnější, všichni pacienti se k nim ale nedostanou

Komerční sdělení Objem nově schválených moderních léků se v ČR v posledních letech výrazně zlepšil, přetrvávají ale problémy s jejich...

Dotace fotovoltaika – jak vybrat větší bateriový systém?

Komerční sdělení Vladan Marcalík, jednatel společnosti Prosolar s.r.o., která se už od roku 1996 specializuje na fotovoltaická řešení,...

Nejdelší páternoster v Česku. Víte, kde ho hledat?

Komerční sdělení V České republice najdeme několik pozoruhodných páternosterů, z nichž mnohé se nacházejí v Praze, Brně či Ostravě....

Studenti vidí potenciál informačních technologií

Komerční sdělení O bakalářské studium studijního programu Aplikovaná informatika je na naší univerzitě v posledních letech velký zájem....

Místo moře letos na hory. Tady se o vaše děti postarají 12 hodin denně

Komerční sdělení Jedno je jisté. Vašim dětem se domů chtít nebude. Místní maskot Mamutík i nadšený tým animátorů vašim dětem přirostou k...

Generace Z je silná: Umí mluvit o svém duševním zdraví

Komerční sdělení Ve škole se nudí. V životě se nudí. Při prvním náznaku obtíží se hroutí. Novináři a společnost označkovala, poněkud...

Zahoďte aplikace na úpravu fotek. V roce 2024 frčí realita!

Komerční sdělení Taky už vás nebaví filtrovaná realita a dokonalé snímky, které jsou si podobné jako vejce vejci? Pak gratulujeme, jste...

Kočičí přátelství: Proč jsou rituály a rutiny tak důležité?

Komerční sdělení Člověk a kočka představují dva odlišné druhy spojené neobvyklým a silným vztahem. Jak je možné, že tvor tak odlišný...

LED televize zdarma při koupi nového telefonu

Komerční sdělení Unity – nový svět pro společné klienty O2 a Air Bank, díky kterému dostanete k novému telefonu Samsung Galaxy S24 jako...

Skandál kolem morbidně obézní Miss Alabama. Co se ztratilo mezi řádky

Sociální sítě počátkem června rozvášnila obézní plus size modelka Sara Millikenová oceněná titulem Miss Alabama 2024....

Putine, běž do prd*le, zahlásil na koncertě Rod Stewart. Němci zpěváka vypískali

S překvapivou vlnou nevole se na svém nedělním koncertu v Lipsku setkal rockový král Rod Stewart. Během vystoupení se...

Tvrz koupil za 76 tisíc a daroval ji manželce. Pak ruinu 20 let opravoval

Pavel David zahlédl v dubnu roku 2003 v novinách inzerát: „Prodám tvrz za 76 000 Kč.“ Ještě ten den si jel zříceninu...

Do Itálie se nevrátím, tady vše funguje lépe, říká dcera Petra Hapky

Dcera slavného českého hudebníka Petra Hapky (†70) Petra (41) žila od 3 let s matkou v italském Římě. Ve 29 letech se...

Jen ať mě kritizují, moje šperky vydělávají, říká zpěvačka Lucie Bílá

Zatím jí to pořád zpívá, ale i Lucie Bílá (58) si uvědomuje, že jednou její kariéra skončí. Hlava ji z toho ovšem...