iDNES.cz

Gastronomie dělaná srdcem

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Na co vás právě honí mlsná? Je to tradiční česká kuchyně, zážitková gastronomie, italské speciality v podobě pizzy a těstovin nebo třeba dobrá kvalitně upražená čerstvá káva?

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Potrefená husa

Potrefená husa | foto: 100 chutí

Ať už je to kterákoliv z těchto možností, buďte si jisti, že v podnicích a s produkty, které jsme pro vás v Jihomoravském kraji vybrali, své chutě uspokojíte a návštěvu na těchto jedinečných místech si nejedenkrát zopakujete.

Gastronomie dělaná srdcem

Čí ranní rituál nezahrnuje šálek dobré kávy. Vyzkoušejte brněnskou pražírnu a zážitkovou prodejnu kávy a čaje Jakuba Fialy Kopi Luwak v centru Brna v Rašínově ulici poblíž Moravského náměstí. Kromě skvělé a čerstvě upražené kávy vám tady i šálek kávy na jakýkoliv způsob připraví. Vybrat si můžete od italského espressa přes japonský dripper V60 či vaccum pot, Chemex, Aeropress, French presss, tureckou džezvu, český turek až po vietnamský Phin filter a další. Kromě až 80 druhů čerstvě upražených káv nabídku obchodu tvoří i přes 160 druhů čajů a okolo 3000 produktů na přípravu a konzumaci káv a čajů. Navíc příběh, který stojí za tím, že se Jakub Fiala pustil do podnikání s kávou, určitě stojí za to slyšet a on vám ho určitě i moc rád povypráví. Stačí se jen zastavit u něj na brněnské pobočce, kde velmi často bývá. A pokud nemáte čas sami pobočku Kopi Luwak navštívit a kávu si tam vybrat, navštivte e-shop s názvem Kawio, který prodej kávy této prodejny pokrývá na internetu.

Den pokročil a je čas na dobrý oběd. Ale je tu drobný problém – sto lidí, sto chutí. To však věděli Zdeněk Sklenář a Tomáš Prokeš, když zakládali značku 100 chutí, pod kterou sdružují své restaurace, jimiž je Brno dost protkané a do nichž jste už vkročili určitě také. Jejich pobočky, kterých je hned 12, najdete prakticky všude od Lískovce, Olympie, Vaňkovky, centra města, Líšně až po Mendlák, Královo pole nebo Lesnou. Tyto jedním a stejným heslem sdružované restaurace mají každá svou klientelu, která v každé z restauraci hledá a nachází něco jiného. V Tripoli můžete krásně zahájit den výbornou snídaní, poté si dát v některé Potrefené Huse oběd, ochutnat domácí řemeslné pivo Charlies v Charlie’s Square na Římském náměstí a povečeřet s přáteli v nezapomenutelné atmosféře ve Zlaté Lodi na Náměstí Svobody.

Gastronomie dělaná srdcem

Nemáte chuť nikam jít a radši byste si chtěli něco uvařit doma? Zkuste produkty Agro Tuřany. Specialitou této značky je Tuřanské kysané zelí, které je mezi spotřebiteli nejen na jižní Moravě nejoblíbenější. Vděčí za to především dlouholeté tradici, jedinečné charakteristické chuti a garantované kvalitě. Zelí pravidelně získává také vynikající hodnocení v odborných soutěžích, jako je například Zelí roku 2015, ocenění časopisu dTest za nejlepší české zelí, Zlatá chuť jižní Moravy 2019 a také národní ocenění Klasa 2019, které uděluje Ministerstvo zemědělství ČR. Kromě samotného zelí si od této značky můžete koupit i zelnou šťávu, která je teď na podzim díky vysokému obsahu vitaminu C mimo jiné vhodná i jako prevence virových onemocnění a také reguluje trávení a normalizuje střevní mikroflóru. Kromě samotného zelí můžete vyzkoušet také chipsy a nudličky s kysaným zelím a novinkou letošního roku je kimchi, což je tradiční korejská příloha k jídlu v podobě pikantního křupavého salátu, připraveného z nakládané a fermentované (kvašené) zeleniny – v tomto případě ze zelí – a dalších ingrediencí. Kimchi podobně jako zelí bylo vyznamenáno Zlatou chutí 2023. Všechny produkty jsou navíc bez lepku, takže jsou vhodné i pro lidi s celiakií.

Gastronomie dělaná srdcem

Krásné místo Benátky 214 v srdci Vranova nad Dyjí nabízí svým hostům nejenom odpočinek a relaxaci, ale i skvělé jídlo, které se pro nejednoho stane gastronomickým zážitkem. Penzion o 14 pokojích nabízí kromě standartních pokojů i apartmány, a dokonce i jedno speciální svatební apartmá s výhledem na vranovský zámek. O to, aby hosté měli svůj pobyt vyladěný k dokonalosti, se mimo jinými starají i Jakub Bulín a Petr Štykar. Kromě zajištění klasického stravovaní pro hosty penzionu si tato mladá sympatická dvojice založila i vlastní cateringovou firmu The Cheffing catering. Ta zajišťuje i jídla na různých eventech, svatbách nebo oslavách, které se ve stodole u penzionu pořádají. Kromě toho kluci z Cheffingu začali expandovat a své cateringové služby nabízí nejen na jižní Moravě, ale i na Vysočině. „Nabízíme catering od A do Z. Využít nás můžete na firemní coffee breaky nebo vám připravíme kompletní catering na svatbách například v podobě kanapek, obědů, grilování, večerního bufetu nebo dezertů. Naše služby jsou rozmanité, ale hlavně kvalitní,“ říká Jakub Bulín, který se zabývá marketingovou stránkou firmy The Cheffing catering. O jídlo a jeho přípravu se stará šéfkuchař Petr Štykar, který má v oboru dlouholeté zkušenosti. „Pracoval jsem nejdříve několik let v místním hotelu na pozici šéfkuchaře, ale časem jsem začal toužit po vlastním rozvoji. Proto jsme se s Jakubem rozhodli založit The Cheffing catering, čímž jsme si oba částečně splnili sen,“ doplňuje Petr Štykar. Pokud byste se chtěli do stodoly podívat a jídlo kluků ochutnat nebo přemýšlíte nad cateringovou firmou, která vám zajistí jídlo na vaší události, určitě jejich služby můžete obhlédnout na blížící se listopadové akci, kterou The Cheffing catering připravuje. Tím je speciální svatomartinské menu, které se bude podávat 12. listopadu po celý den. 17. a 18. listopadu se můžete těšit na Degustační menu s vítězem Masterchefa 2020 Romanem Stašou. Na tuto akci je však nutná rezervace, kterou je možné si udělat na event@benatky214.cz

Láká vás některé z těchto míst nebo produktů ochutnat? Tak neváhejte a vydejte se vstříc Jihomoravskému kraji, který nabízí nespočet vytříbených gastronomických zážitků, které pro vás místní lidé dělají srdcem.

zpět na článek