Nejen hudba je naše společné téma

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Máte doma hudebně nadané dítě? To nejlepší, co pro něj můžete udělat, je podporovat ho a rozvíjet jeho talent. Základní škola, Praha 10, Švehlova 2900/12, příspěvková organizace každoročně otevírá třídu s rozšířenou výukou hudební výchovy. Kromě toho tu na vaše děti čekají i další zajímavé aktivity.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Rozšířená výuka hudební výchovy

Na rozdíl od jiných základních škol poskytujeme na prvním stupni rozšířenou výuku hudební výchovy. Již při zápisu do prvních tříd nabízíme rodičům talentové zkoušky, díky kterým se žák může dostat do výběrové hudební třídy. Tyto třídy mají 3x v týdnu výuku hudební výchovy namísto standardní jedné hodiny. Naše nadšené paní učitelky, sbormistryně, vedou děti kromě zpěvu i ke hře na flétnu i další hudební nástroje. Na 2. stupni nabízíme pokračování výuky v rámci zájmové činnosti. Tak vznikla naše školní kapela, která při svém veřejném vystoupení slavila velký úspěch. Také se nám opakovaně podařilo vyhrát několik významných hudebních soutěží, například Praha 10 má talent, nebo jsme v několika krajských kolech Celostátní přehlídky školních dětských pěveckých sborů získali Zlaté pásmo. Úsilí žáků i pedagogů je dvakrát ročně završeno společenskou událostí v podobě koncertu, na kterém žáci ukáží nejen rodičům, co se naučili. Koncept hudebních tříd podporuje i lepší vztahy ve třídách, protože spojuje žáky s podobnými zájmy. Několik žáků se díky našemu hudebnímu zaměření chce věnovat hudbě profesionálně a pokračuje ve studiu na konzervatoři.

Zájem o životní prostředí

Seznamovat společnost s problematikou životního prostředí a důsledků chování lidské společnosti vůči němu je třeba již od útlého věku. Naše škola se této problematice věnuje například pořádáním tzv. environmentálních výzev. Každý měsíc se žáci z celé školy zamýšlejí nad určitým environmentálním problémem. Jeho řešením může být fotografie, koláž, referát či video, které odpovídá zadání. Na konci měsíce vyhodnocujeme nejlepší práce a v závěru roku vyhlašujeme nejen jednotlivce, ale i třídy, které se nejvíce zapojily. V loňském roce se do projektu podařilo zapojit 435 žáků. Tuto aktivitu jsme vymysleli během distanční výuky. V té době suplovala environmentální programy, které bychom pořádali ve škole. Zároveň žákům pomohla vyrovnat se s nepříjemnostmi pandemie. Úspěch této aktivity přesáhl i hranice naší školy. Prestižní časopis, který se věnuje environmentální problematice, o nás napsal článek, který nás potěšil.

Reprezentace školy

Škola se rovněž účastní předmětových, sportovních a výtvarných soutěží. Velké úspěchy jsme zaznamenali především v matematice, zeměpise a anglickém jazyce. V matematické soutěži MaSo jsme byli nejúspěšnější základní školou z 615 týmů základních škol i víceletých gymnázií z celé České republiky. Žákovi šestého ročníku se podařilo zvítězit v obvodním kole Konverzační soutěže v anglickém jazyce. Velice nás těší aktivita žáků, kteří zasedají nejen ve školním parlamentu, ale od letošního roku i v žákovském parlamentu celé Prahy 10. Pěkných výsledků dosahují naši žáci ve vzdělávacím projektu neziskové organizace Post Bellum „Příběhy našich sousedů“. Žáci osmých a devátých ročníků mají za úkol vyzpovídat pamětníka, natočit vzpomínky, digitalizovat fotografie, prozkoumat archivy a nakonec vytvořit rozhlasovou, televizní nebo psanou reportáž či dokument.

Podpora žáků s OMJ

Od roku 2018 zajišťuje škola asistenta pro žáky s odlišným mateřským jazykem. Financován byl až do července 2022 z výzev č. 28 a č. 49 OP Praha – pól růstu ČR, které byly spolufinancovány EU. Do těchto výzev se škola zapojila díky projektu Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II v prioritní ose 3 OP. Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání II na území MČ Praha 10. Registrační číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0011050. Dvojjazyčná asistentka se zaměřuje na žáky s odlišným mateřským jazykem. Podporuje děti, které se do České republiky nově přistěhovaly nebo pocházejí z cizojazyčného prostředí. Během vyučovacích hodin pomáhá žákům s osvojováním učiva a vypracováváním úkolů. K práci využívá různé výukové materiály, vč. těch pro výuku češtiny jako druhého jazyka. „Práce na pozici dvojjazyčné asistentky je zajímavá, inspirující a přínosná. Cílem je poskytnout takovou pomoc žákům s odlišným mateřským jazykem, aby se co nejrychleji adaptovali na nové prostředí. Podpořit je a motivovat,“ říká paní asistentka. Její práci podporuje nejen vedení školy, ale i ostatní pedagogové, pro které je spolupráce s ní velmi důležitá. Významnou pomoc poskytovala žákům s OMJ i během distanční výuky. Často také překládá texty a tlumočí. V současné situaci, kdy škola přijímá vyšší počet dětí z Ukrajiny, je její pomoc velmi ceněná.

Co se děje mimo školní budovu?

Moc dobře si uvědomujeme, že v dnešním globalizovaném světě je nepostradatelná znalost cizích jazyků a s tím spojené poznávání nových kultur. Výuka cizích jazyků je proto doplňována exkurzemi a výlety, kde si děti procvičí cizí jazyk v reálném prostředí a seznámí se s místními zvyky a kulturou. V roce 2022 tak žáci navštívili bavorský Norimberk a saské Drážďany. V rámci 30. výročí partnerství hlavního města Prahy s německým Hamburkem jsme se ve spolupráci s hamburskými základními školami zapojili do projektu Čtenářský most Praha – Hamburk. Děti se počtem přečtených stránek snažily zvládnout vzdálenost 500 km mezi těmito dvěma městy. Velmi podstatné jsou pro nás i kvalitní vztahy mezi žáky ve třídách, a proto klademe důraz na vhodné preventivní programy. Několik našich žáků ze šesté a sedmé třídy obětovalo víkend a společně se svými třídními učiteli vyrazili na workshop animovaného filmu. Zde pod vedením zkušených animátorů vytvořili několik velmi zdařilých snímků na téma „Předsudky“. Vyvrcholením celého projektu bylo promítání natočených snímků v jednom z pražských kin, uveřejnění snímků na YouTube a zpracování komiksu. Celá akce skvělým způsobem podpořila vztahy a sounáležitost třídních kolektivů, a navíc si všichni vyzkoušeli něco zcela nového.

Webové stránky školy: www.zssvehlova.cz
Facebookové stránky školy: https://www.facebook.com/zssvehlova/

  • Nejčtenější

Víte, jak spoří úspěšní Češi? Odpověď vás překvapí

18. dubna 2024

Komerční sdělení Úspory jsou základem finanční stability a zajištění do budoucna. Vytváříme si rezervy pro případ...

Pojišťovna úspěšně propojuje osobní kontakt a digitální služby

17. dubna 2024

Komerční sdělení Generali Česká pojišťovna se dlouhodobě etabluje jako klientsky nejdostupnější pojišťovna a klade...

5 tipů, jak zútulnit obývací pokoj s minimálními náklady

22. dubna 2024

Komerční sdělení Pod pojmem útulný domov si každý z nás představí něco trochu jiného. Někdo má rád perfektně...

Cyklistická sezona odstartuje začátkem května na Lipně

17. dubna 2024

Komerční sdělení Nabídka aktivit s přehledem pokryje celý týden.

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Produkty osobní péče z Modlan u Teplic

22. dubna 2024

Komerční sdělení „Výrobky z našeho závodu najdete ve většině evropských obchodů,“ říká Ing. Jan Beneš, MBA, ředitel...

Atraktivní nabídka pro každého bez výjimky

23. dubna 2024

Komerční sdělení Ať už jste podnikatel nebo fyzická osoba, tento článek vám představuje zajímavou nabídku, jak si...

Připravte se na léto aneb 4 top trendy pro vaši zahradu

23. dubna 2024

Komerční sdělení Teplých slunečných dnů přibývá, a tak je nejvyšší čas vyladit venkovní prostor pro letní bydlení....

Doma, a přesto v lázních. Finské vířivky nabízejí luxusní wellness za málo peněz

22. dubna 2024  2:05

Komerční sdělení Relax, pohoda. Na druhé straně obavy z nákladů, náročné údržby a krátké životnosti. Vířivky...

Dopřejte svým očím pohodlí s biometrickými brýlovými čočkami

22. dubna 2024

Komerční sdělení Nosíte brýle a znáte podobné situace? Neustálé čištění, které snad nikdy není dokonalé, dešťové...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...