iDNES.cz

Kde sehnat kartonové krabice? Třeba v nejbližším supermarketu

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Použité krabice jsou správnou volbou, pokud balíte jenom občas. Jestli ale balíte a rozesíláte pravidelně, doporučujeme vyzkoušet obalové e-shopy.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Kde sehnat kartonové krabice

Potřebujete odeslat balík, stěhujete se nebo chcete prostě někam uložit své nezbytnosti? Pak vám určitě dobře poslouží kartonové krabice. Jenže, kde je vzít? Možností je naštěstí spoustu. Musíte si ale ujasnit, jaké krabice vlastně potřebujete a kolik jste ochotni za ně utratit.

Potřebujete zaslat jen jeden balíček nebo máte hluboko do kapsy

Kartony využívá téměř každý obchodník. Využijte toho a zeptejte se na použité krabice v nejbližším obchodě. Nemáte se za co stydět, protože opětovné použití obalu je ekologické, praktické a úsporné. Pokud si budete moct vybrat, zvolte rozměr, který je o trochu větší než balený předmět. Krabici byste totiž měli vycpat výplňovým materiálem, který funguje jako polštář tlumicí nárazy a pády během přepravy. Co jako výplňový materiál použít?

Nejběžnější je asi bublinková fólie, protože se snadno používá a je levná (a taky moc hezky praská). Jenže lidé s ní dost často velmi plýtvají a často neroztřídí, což je neekologické. Pro nízkonákladovou verzi proto použijte klidně novinový nebo jiný již použitý papír. Důležité je ho dobře „zmuchlat“ a vystlat veškerý prostor uvnitř obalu. Zásilka pak bude uložena „jako v bavlnce“. Jestli chcete, aby vaše zásilka vypadala po rozbalení k světu, vyzkoušejte třeba dřevitou vlnu nebo papírové proužky Sizzlepak. Působí dekorativně, dobře chrání zboží a rozloží se bez negativních vlivů na prostředí.

Pro uzavření obalu budete potřebovat ještě lepicí pásku, kterou snadno seženete třeba v papírnictví. Doporučujeme koupit spíše ty kvalitnější, protože lépe přilnou k povrchu krabice a tolik se netrhají.

Klasická kartonová krabice

Sháníte krabice na stěhování

V tomto případě se už musíte poohlédnout po kvalitě. Skvělé jsou například známé „banánové krabice“. Jedná se o kartonové přepravky, které mají vyztužené rohy a jsou vyrobeny z kvalitní lepenky, takže dosahují vysoké nosnosti.

Zde musíme zabrousit trochu do teorie. Vlnitá lepenka, ze které jsou kartony vyrobeny, se skládá z několika vrstev – zvlněných a rovných. Slabší třívrstvá lepenka má jednu zvlněnou a dvě rovné vrstvy, pětivrstvá pak dvě zvlněné a tři rovné. Jak asi tušíte, čím více vrstev, tím lepší nosnost. Pokud tedy potřebujete přestěhovat nebo zaslat těžké předměty, hledejte kartony z pětivrstvé vlnité lepenky. Ale pozor, velkým nepřítelem všech druhů papíru, tedy i lepenky, je vlhkost. Pokud jsou krabice navlhlé, neunesou téměř nic. Snadno může dojít například k proboření dna.

Proto se poohlédněte třeba v supermarketech, kde často bývá k dispozici krabic více, mnohdy i těch kvalitních, určených k přepravě těžkého zboží.

Přepravka na banány

Pokud ale potřebujete přestěhovat hodně věcí, doporučujeme nakoupit speciální krabice na stěhování. Vyznačují se zpevněnou konstrukcí a úchyty pro snadné přenášení. Na rozdíl od banánových krabic mají horní klopy, takže se dovnitř krabice nepráší, třeba při dlouhodobém uložení. Tyto krabice bývají v kamenných obchodech často předražené, lepší ceny dostanete na e-shopech s obaly.

Krabice na stěhování

Silnější lepenka s více vrstvami má většinou i větší nosnost

Zásilky odesíláte každý den

Pokud potřebujete krabice pravidelně, rozhodně neváhejte a nakupte si nové krabice do zásoby. Dnes to jde velmi snadno na speciálních obalových e-shopech, obaly můžete mít na skladě již následující den po objednávce. Vyberete si z velkého množství rozměrů takový, který bude nejlépe odpovídat vašemu zboží. Vyzkoušejte Eobaly, e-shop, který vám nabídne rychlé doručení, skutečně široký výběr a množstevní slevy – čím více krabic odeberete, tím méně platíte za 1 ks.

Potřebujete hodně krabic a máte málo času

Na e-shopu nemusíte nakupovat pouze klasické, nejpoužívanější krabice se stejnými klopami nahoře a dole, ale výběr máte daleko větší. V dnešní době, kdy tolik záleží na včasném odesílání zásilek, si můžete vybrat obaly, které výrazně urychlí zabalení zboží. Jedná se o rozličné poštovní krabice, které již obsahují lepicí pásek, takže nemusíte dále ztrácet čas nepraktickým zalepováním pomocí izolepy. Dalším zlepšovákem je slepené dno, které se složí automaticky jedním pohybem. Nebo výškově nastavitelné kartony. Nebo trhací pásek pro snadné otevření zásilky. Vychytávek vylepšujících krabice zkrátka existuje opravdu velké množství a na kvalitním e-shopu si určitě vyberete ten nejvhodnější pro vás.

Krabice se zlepšováky, které urychlují práci

Krabice na zakázku

Pokud potřebujte obal, který je uzpůsoben přímo vašemu zboží, nechte si vyrobit krabice na míru. Solidní výrobce obalů se vás zeptá na druh zboží, způsob přepravy a další specifika vašich obalových potřeb a navrhne vám konstrukci obalu, která bude nejlépe vyhovovat právě vašim potřebám. Počítejte ale s dobou výroby okolo 14 dní a vyšší cenou, pokud objednáváte nižší množství krabic.

Krabice na zakázku můžete nechat opatřit svým potiskem

zpět na článek