Doporučujeme

Jste zcela bez energie? Připravte si šálek matcha namísto kávy

Jste zcela bez energie? Připravte si šálek matcha namísto kávy | foto: Kyosun s.r.o.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Jste zcela bez energie? Připravte si šálek matcha namísto kávy

Každý jsme občas bez energie, ať už v zaměstnání, nebo v osobním životě. Obvyklým řešením je nakopnout se kávou. Nápojem, jehož konzumaci často provází ne vždy příjemné vedlejší účinky. A přitom je už mnoho let na trhu oblíbený nápoj, který udělá lepší službu, a navíc má benefity, které kávu předčí.

Energie z matcha je silná, postupná a šetrná k tělu

Káva je stimulant, doplňující vysokou dávku energie velmi rychle. Působení kofeinu v kávě je na vrcholu už 15–30 minut po požití. Bohužel hladina kofeinu však stejně rychle klesá a tento výkyv se může projevit v organismu pocitem vyčerpání. Oproti tomu kofein v matcha se díky aminokyselinám do těla uvolňuje postupně a bez výrazných výkyvů, ačkoli je ho v matcha srovnatelné množství jako v kávě. Na rozdíl od kávičky je energie z matcha doplňována postupně a po dobu 3-6 hodin! A to velmi šetrně k organismu.

Jste zcela bez energie? Připravte si šálek matcha namísto kávy

Po šálku matcha nedojde k bušení srdce, nepříjemnému pocení či třesu rukou

S kávou do sebe dostaneme jednu velkou porci kofeinu, naše tělo je zmateno a nastává výbuch účinků, jako je bušení srdce, pocení či podrážděnost. V Matcha Tea jsou obsaženy účinné látky a aminokyseliny, které zpomalují vstřebávání čajového kofeinu a efektivně tak chrání naše tělo právě před těmito vedlejšími účinky.

Matcha citelně zlepší vaši náladu i potřebné soustředění

Matcha pomáhá zlepšit náladu a podporuje soustředění. Je to výsledek unikátní kombinace aminokyselin, které navozují pocit intenzivní koncentrace a duševního uvolnění bez ospalosti. Právě proto je matcha oblíben u manažerů či studentů s potřebou se soustředit a učit. Tyto čaje navíc podporují tvorbu hormonů štěstí, dopaminu a serotoninu v našem mozku, takže si po šálku Matcha Tea uvědomíte, že se usmíváte od ucha k uchu.

Jste zcela bez energie? Připravte si šálek matcha namísto kávy

Matcha je silný přírodní antioxidant

Díky unikátnímu zpracování je matcha napěchovaný antioxidanty. Listy matcha obsahují obrovské množství chlorofylu, který mu dává smaragdovou barvu, a navíc pomáhá z těla vyplavovat škodlivé látky, jako jsou různé toxiny a těžké kovy. Nepijeme totiž obyčejný výluh, ale celou dužinu z listu nadrcenou na jemný prášek. Díky tomu efektivně využijeme všechny tyto antioxidanty. Matcha také obsahuje vitamíny A, C, E, stopové množství minerálů a až 30 % vlákniny, čímž podpoří i imunitu.

Kombinovat kávu i matcha můžete, ale opatrně

Pokud jste kávomilové, nebo vám vyhovuje rychlá a vysoká dávka kofeinu, není třeba se kávy vzdávat. Pokud ale plánujete zařadit do svého dne i matcha, radíme tyto dva nápoje kombinovat s rozvahou. Ideálně třeba šálek kávy dopoledne a matcha odpoledne, nebo naopak.

Zpracování matcha se nezměnilo už více než 800 let

Čaj Matcha Tea je jemně mletý zelený čaj, který byl po dlouhá staletí nápojem japonských císařů a samurajů. Čajovníková pole se pár týdnů před sklizní zakryjí sítěmi, aby k lístkům dopadalo jen minimum slunečního světla. Sbírají se jen ty nejmladší lístky. Při procesu sušení se odstraní žilky, řapíky či stonky, a v žulových mlýnech se na jemný prášek mele jen samotná dužina listů. Když pijete matcha, pijete skutečný čajový list ve formě jemného prášku. Pražená káva je infuzí horké vody v kávových zrnech, takže vám zůstane lógr či kapsle, které musíte nějak zlikvidovat. S matcha postačí jen opláchnout šálek nebo sklenici.

Jste zcela bez energie? Připravte si šálek matcha namísto kávy