Doporučujeme

Jak i navzdory zimě zůstat ve své ložnici v teple - iDNES.cz

Jak i navzdory zimě zůstat ve své ložnici v teple - iDNES.cz | foto: VESNA, a.s.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Jak i navzdory zimě zůstat ve své ložnici v teple

Chcete se i navzdory nízkým teplotám cítit v ložnici příjemně? Inspirujte se našimi tipy. Pomůže nejen pravidelné větrání, ale i teplé prostěradlo.

Zůstaňte ve své ložnici v teple i navzdory zimě. Tyto tipy vám pomohou

Zima je bezpochyby tím nejméně oblíbeným ročním obdobím. Svůj podíl na tom má kromě brzkého stmívání zejména mrazivé počasí. Chcete se i navzdory nízkým teplotám cítit v ložnici příjemně? Když se inspirujete našimi radami, nebude už zima pro vás představovat žádný problém.

Proveďte několik drobných změn ve způsobu vytápění či větrání a věnujte pozornost výběru povlečení. Uvidíte, že výsledek na sebe nenechá dlouho čekat.

Správná teplota je důležitá

Při vytápění je klíčové především nastavení stálé teploty. Myslíte si, že změny teploty v průběhu dne povedou k úspoře? Pokud ano, mýlíte se. Když necháte v průběhu dne místnost vychladnout, musíte ji večer znovu vytopit na vámi požadovanou teplotu. Kvůli tomu se může zvýšit spotřeba energií, což je v době, kdy jejich ceny neustále stoupají, situace, které je lepší se vyhnout.

Teplota vzduchu v ložnici by měla být o 2 až 4 stupně nižší než v ostatních místnostech. Podle doporučení je ideální spát při teplotách mezi 17 a 19 stupni, protože v přetopeném a suchém pokoji se vám může špatně dýchat. V případě, že z nějakého důvodu nutně potřebujete teplotu vyšší, využijte odpařovače a nezapomínejte ani na zvlhčování vzduchu.

Dbejte na pravidelné větrání

Spát v místnosti, ve které je vydýchaný vzduch, je snad ještě nepříjemnější než spaní v mrazivém průvanu. Není nutné mít celý den otevřenou ventilačku, lepší je krátké, intenzivní a pravidelné větrání. Patříte k lidem, kteří se domů vracejí až na sklonku dne? Otevřete okna na 5 minut ráno před odchodem a pak i večer krátce před tím, než si lehnete do postele. Tato pravidelná výměna vzduchu přispěje nejen k vyšší kvalitě vašeho spánku, ale pomáhá také předcházet vzniku plísní.

Věnujte pozornost výběru povlečení

K tomu, abyste v zimě zůstali ve své ložnici v teple, výrazně přispívá i výběr zimní peřiny a povlečení. Upřednostněte hřejivé a na omak příjemné materiály, mezi které patří například mikroflanel nebo mikroplyš. Oba tyto materiály jsou nejen jemné a hladké, ale i vás dokonale zahřejí. K jejich výhodám patří i to, že není potřeba je žehlit. Vhodný je i satén vyrobený z bavlněné příze nebo klasická bavlna, jejíž volbou nikdy nic nezkazíte. Samozřejmostí by v zimních měsících mělo být i teplé prostěradlo. Pokud jde o barvy, volte teplejší odstíny, které místnost oteplí alespoň pocitově.

Vylézt po ránu zpod příjemně vyhřáté přikrývky vyžaduje silnou vůli a odhodlání, a to obzvlášť tehdy, když víte, že bosou nohu budete muset položit na studenou podlahu. Abyste této nepříjemnosti předešli, umístěte k posteli měkký kobereček a nezapomeňte ani na hřejivé papuče a teplý župan, díky kterým bude vaše vykročení do nového dne mnohem snesitelnější.