Doporučujeme

Den uniformovaných sborů ukáže americkou techniku z 2. světové války

Den uniformovaných sborů ukáže americkou techniku z 2. světové války | foto: MĚSTO KROMĚŘÍŽ

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Den uniformovaných sborů ukáže válečnou techniku USA

Kroměříž bude v sobotu 1. října od 10 do 17 hodin patřit nadšencům pro historickou i moderní techniku armády, hasičů, policie a dalších uniformovaných složek.

Návštěvníci Dne uniformovaných sborů se mohou těšit například na ukázku americké techniky z druhé světové války, na historická letadla i ukázky dobových táborů letců Britského královského letectva a československých legií.

Nad kroměřížským letištěm by měla proletět letadla JAS 39 Gripen i armádní helikoptéry. Děti se mohou těšit na soutěž, kde odměnou bude svezení armádním vozidlem.

Den uniformovaných sborů ukáže americkou techniku z 2. světové války

Z amerických strojů z druhé světové války by měl dorazit nákladní vůz GMC, pásový transportér Weasel a polopásový obrněný transportér M3 Halftrack. Po třech letech diváci v Kroměříži opět uvidí statickou repliku letounu Spitfire Mk. IX Czech Spitfire Clubu, k vidění bude i originální cvičný „warbird“ Boeing Stearman z roku 1940. Lahůdkou by pak měla být účast letadel z období první světové války. Současnou techniku armády zastoupí 120 mm samohybný minomet PRAM, historickou obrněný automobil vz. 23 Želva, vozy Praga V3S, OT SKOT či BVP 1 a Bouře.

Mezi velká lákadla Dne uniformovaných sborů vždy patří hrané ukázky. Letos bude na programu mimo jiné přehlídka československé armády 20. let minulého století, na kterou se na koni přijede podívat i československý první prezident Tomáš Garrigue Masaryk. K vidění bude i výcvik jezdectva v podání klubů vojenské historie věnujícím se období československých legií nebo tábor takzvaných svobodovců připomínající vznik naší jednotky na východní frontě v roce 1942, která se například podílela na osvobození ukrajinského hlavního města Kyjev od nacistických okupantů.

Den uniformovaných sborů ukáže americkou techniku z 2. světové války

Vstup na Den uniformovaných sborů je zdarma, koná se za každého počasí.