Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Zpátky ke kořenům s Thermomixem® a kurzem vaření v pražské Esce

Komerční sdělení   0:01aktualizováno  0:01
Návrat k přírodním procesům, jednoduché chutě a tradiční suroviny jsou ten nejsnazší způsob, jak zklidnit rozbouřené trávení, zmatenou mysl a ulehčit nejen přírodě, ale také své peněžence. Není to složité a zaručujeme vám, že po pár týdnech na stravě našich babiček se budete cítit jako na obláčku.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Zpátky ke kořenům | foto: Thermomix

Divočina na talíři

Trend poslední doby velí: zpátky ke kořenům. A to doslova. Taková smetánka lékařská, neboli pampeliška se dá využít celá. Z květů se připravuje med, listy ve tvaru jazýčků hravě nahradí rukolu v salátu a její kořen příznivě ovlivňuje zažívání. Stále populárnější je také využívání divokých bylin, které mají podle šéfkuchaře Esky Martina Štangla velký potenciál.

Zpátky ke kořenům

“Moc se to v Česku nepoužívá, protože je málokdo zná,” říká a dodává, že je chodí osobně sbírat. Například Bršlice kozí noha chutná jako petržel, proto jí neváhejte ovonět polévku. Kokoška pastuší tobolka zase chutí připomíná mladou kedlubnu a popencem bez problémů nahradí pepř. Milovníci salátů si jistě zamilují mladé listy šťovíku, kerblíku lesního a kozlíčku. Stačí pak jen chutná zálivka, např. z nového Thermomixu®, a jednoduchý, ale delikátní pokrm je na světě.

Červená karkulka

K nejpoužívanějším druhům pšenice se řadí například špalda, ječmen, žito a proso. Pohanka a jáhly jsou z této skupiny asi nejpopulárnější. Navíc jsou bezlepkové a mají vysoký obsah železa, vitamínů skupiny B a rutinu, který posiluje cévy. Rizoto plné zdraví si připravíte, pokud rýži zaměníte za některou z těchto obilovin. Snadno to půjde v novém Thermomixu®, který si pohlídá, aby se nic připálilo.

Zpátky ke kořenům

Renesanci prožívají také luštěniny jako jsou různé druhy čočky a fazolek nebo obyčejné kroupy a krupky. Jejich zařazením do jídelníčku si pojistíte krásnou pleť. V pražské Esce si oblíbili červenou pšenici: „Připravujeme z ní salát, a společně s houbami, vajíčkem a řebříčkem tvoří dokonalý chuťový zážitek.“ doplňuje šéfkuchař Martin Štangl. Kromě svůdné barvy je tato červená karkulka plná antioxidantů, které mají blahodárný vliv na lidský organismus.

Síla přirozenosti

Zcela nejčistší a nejpřirozenější způsoby zpracování potravin jsou znovu na výsluní. Například taková fermentace, neboli kvašení. Dříve měl každý sklep a v něm kvašáky, zavařeniny, kompoty, sušené houby nebo kysané zelí. Kromě toho lidé podomácku zpracovávali mléko, sami si vyráběli máslo a sýry.

Zpátky ke kořenům

Kvašení má také tu výhodu, že při něm využijete i slupky, pecky a další „odpady“. V Esce tak odřezky z mrkve nasolí, nechají zkvasit a pak použijí na výrobu omáčky. I v tom jim pomáhá Thermomix®. Fermentace je ekologická, zdravá a levná. Nejen, že jídlo konzervuje, ale také zlepšuje jeho stravitelnost, a zvyšuje obsah živin. Takto zpracovávat můžete jakýkoli přebytek ze zahrady a šetřit tak nejen svou peněženku, ale také životní prostředí.

Zaujala vás filozofie vaření s tradičními českými surovinami a časem prověřenými technikami? Chtěli byste si zavařit s šéfkuchařem Martinem Štanglem, hvězdou pražské trendy restaurace Eska? Dáme vám šanci! Stačí odpovědět na otázku:

Jakých 12 základních funkcí zvládne multifunkční kuchyňský robot Thermomix ® TM5, ve kterém vaří i šéfkuchař restaurace Esky?

Hlavní výhrou je, jak už bylo naznačeno, voucher opravňující výherce zúčastnit se Školy vaření dne 10. 11. 2016 v restauraci Eska pod vedením šéfkuchaře Martina Štangla pražské v restauraci Eska.

Své odpovědi posílejte na e-mail soutez@thermomix.cz. Vyhrává prvních dvacet správných odpovědí.

Soutěž probíhá od 19. 10. 2016 do 31. 10. 2016, vyhlášení výsledků proběhne 3. 11. 2016 na facebookovém profilu Thermomix© Česká republika.

Úplné znění pravidel a nápovědu najdete zde.

Témata: Robot

Nejčtenější

Jak vidí sázkaři volby prezidenta? Tipér Sequential míří na 518 000 Kč

Jak vidí sázkaři volby prezidenta? Tipér Sequential míří na 518 000 Kč!

Po pěti letech jsou tady opět volby prezidenta republiky. Hned osm uchazečů se utká v prvním kole a pokud nikdo nezíská...

Třetina Generace Z nespoří

Třetina Generace Z nespoří

Mladí lidé si v převážné většině představují, že budou v penzi žít z úspor a investic. Zároveň ale třetina Generace Z...

Sledujte Australian Open na TV Tipsport živě a vsaďte si!

Sledujte Australian Open na TV Tipsport živě a vsaďte si!

Je tady první sportovní vrchol roku! V Melbourne probíhá 106. ročník Australian Open, který od začátku až po finále...

Hubnutí: malé změny přináší velké výsledky

Hubnutí: malé změny přináší velké výsledky

Zdravý životní styl patří v posledních letech mezi horká témata. Denně vycházejí články o tom, jaký výživový směr je...

Ve znovuotevřeném domě Brouk a Babka najdete nový obchod SNOWBITCH

Ve znovuotevřeném domě Brouk a Babka najdete nový obchod SNOWBITCH

Hledáte kvalitní snowboardové nebo skate oblečení? Pak vás určitě potěší, že se brzy v libereckém obchodním domě Brouk...

Další z rubriky

Leťte s Alitalia za skvělé ceny s tarify Light fares

Létejte s Alitalia z Letiště Václava Havla Praha

Nemusíte dělat kompromisy a stále si užívat komfortu a služeb Alitalia s tarify Light. Letenky v tomto tarifu zahrnují...

Proč lék Wobenzym pomáhá u tolika zdravotních problémů

Proč lék Wobenzym pomáhá u tolika zdravotních problémů

Enzymy, které lék Wobenzym obsahuje, zlepšují tekutost krve a lymfy a vůbec činnost krevního a lymfatického systému....

Soutěž Vymysli slogan pro Český výrobek už má své výherce

Soutěž Vymysli slogan pro Český výrobek už má své výherce

Také v letošním ročníku soutěže „Vymysli slogan a vyhraj s českým výrobkem“ se sešlo mnoho originálních soutěžních...

Gel, nebo akryl: otestujte, co snesou vaše drápky

Gel, nebo akryl: otestujte, co snesou vaše drápky

Arome.cz Akrylové, nebo gelové… Zdá se vám to prašť jako uhoď? Než vaši dlaň sevřete v pěst, své drápky si pořádně prohlédněte. ...

Kompletní dětská výbavička za hubičku
Kompletní dětská výbavička za hubičku

Vše pro miminko pořídíte za výhodnou cenu v Bazaru eMimino.cz

Najdete na iDNES.cz