Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Zpátky ke kořenům s Thermomixem® a kurzem vaření v pražské Esce

Komerční sdělení   0:01aktualizováno  0:01
Návrat k přírodním procesům, jednoduché chutě a tradiční suroviny jsou ten nejsnazší způsob, jak zklidnit rozbouřené trávení, zmatenou mysl a ulehčit nejen přírodě, ale také své peněžence. Není to složité a zaručujeme vám, že po pár týdnech na stravě našich babiček se budete cítit jako na obláčku.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Zpátky ke kořenům | foto: Thermomix

Divočina na talíři

Trend poslední doby velí: zpátky ke kořenům. A to doslova. Taková smetánka lékařská, neboli pampeliška se dá využít celá. Z květů se připravuje med, listy ve tvaru jazýčků hravě nahradí rukolu v salátu a její kořen příznivě ovlivňuje zažívání. Stále populárnější je také využívání divokých bylin, které mají podle šéfkuchaře Esky Martina Štangla velký potenciál.

Zpátky ke kořenům

“Moc se to v Česku nepoužívá, protože je málokdo zná,” říká a dodává, že je chodí osobně sbírat. Například Bršlice kozí noha chutná jako petržel, proto jí neváhejte ovonět polévku. Kokoška pastuší tobolka zase chutí připomíná mladou kedlubnu a popencem bez problémů nahradí pepř. Milovníci salátů si jistě zamilují mladé listy šťovíku, kerblíku lesního a kozlíčku. Stačí pak jen chutná zálivka, např. z nového Thermomixu®, a jednoduchý, ale delikátní pokrm je na světě.

Červená karkulka

K nejpoužívanějším druhům pšenice se řadí například špalda, ječmen, žito a proso. Pohanka a jáhly jsou z této skupiny asi nejpopulárnější. Navíc jsou bezlepkové a mají vysoký obsah železa, vitamínů skupiny B a rutinu, který posiluje cévy. Rizoto plné zdraví si připravíte, pokud rýži zaměníte za některou z těchto obilovin. Snadno to půjde v novém Thermomixu®, který si pohlídá, aby se nic připálilo.

Zpátky ke kořenům

Renesanci prožívají také luštěniny jako jsou různé druhy čočky a fazolek nebo obyčejné kroupy a krupky. Jejich zařazením do jídelníčku si pojistíte krásnou pleť. V pražské Esce si oblíbili červenou pšenici: „Připravujeme z ní salát, a společně s houbami, vajíčkem a řebříčkem tvoří dokonalý chuťový zážitek.“ doplňuje šéfkuchař Martin Štangl. Kromě svůdné barvy je tato červená karkulka plná antioxidantů, které mají blahodárný vliv na lidský organismus.

Síla přirozenosti

Zcela nejčistší a nejpřirozenější způsoby zpracování potravin jsou znovu na výsluní. Například taková fermentace, neboli kvašení. Dříve měl každý sklep a v něm kvašáky, zavařeniny, kompoty, sušené houby nebo kysané zelí. Kromě toho lidé podomácku zpracovávali mléko, sami si vyráběli máslo a sýry.

Zpátky ke kořenům

Kvašení má také tu výhodu, že při něm využijete i slupky, pecky a další „odpady“. V Esce tak odřezky z mrkve nasolí, nechají zkvasit a pak použijí na výrobu omáčky. I v tom jim pomáhá Thermomix®. Fermentace je ekologická, zdravá a levná. Nejen, že jídlo konzervuje, ale také zlepšuje jeho stravitelnost, a zvyšuje obsah živin. Takto zpracovávat můžete jakýkoli přebytek ze zahrady a šetřit tak nejen svou peněženku, ale také životní prostředí.

Zaujala vás filozofie vaření s tradičními českými surovinami a časem prověřenými technikami? Chtěli byste si zavařit s šéfkuchařem Martinem Štanglem, hvězdou pražské trendy restaurace Eska? Dáme vám šanci! Stačí odpovědět na otázku:

Jakých 12 základních funkcí zvládne multifunkční kuchyňský robot Thermomix ® TM5, ve kterém vaří i šéfkuchař restaurace Esky?

Hlavní výhrou je, jak už bylo naznačeno, voucher opravňující výherce zúčastnit se Školy vaření dne 10. 11. 2016 v restauraci Eska pod vedením šéfkuchaře Martina Štangla pražské v restauraci Eska.

Své odpovědi posílejte na e-mail soutez@thermomix.cz. Vyhrává prvních dvacet správných odpovědí.

Soutěž probíhá od 19. 10. 2016 do 31. 10. 2016, vyhlášení výsledků proběhne 3. 11. 2016 na facebookovém profilu Thermomix© Česká republika.

Úplné znění pravidel a nápovědu najdete zde.

Témata: Robot

Nejčtenější

Buďte sebevědomější - augmentace prsou.
Na klinice Leticia vám výběr prsních implantátů usnadní 3D simulace

Plastická chirurgie si v dnešní době dokáže poradit nejen s úpravou nosu, rtů a břicha, ale také se zvětšením prsou, a to několika různými způsoby. Nejčastější...  celý článek

Město Si-an v Číně láká i české turisty. Leťte přímou linkou.
Město Si-an v Číně láká i české turisty. Leťte přímou linkou

Navštivte jedno z nejstarších měst Číny, které bylo v řadě významných období hlavním městem a sloužilo jako vstupní brána pro Hedvábnou stezku. Dnes město...  celý článek

Léto je definitivně pryč, kam ale s letními věcmi?
Léto je definitivně pryč, kam ale s letními věcmi?

Jako každý rok nás s nastupujícím podzimem čeká spousta práce – zazimovat zahrady, chaty, chalupy a v bytech uložit k zimnímu spánku všechny letní potřeby....  celý článek

Sázkař „barchen“ vsadil na volby desetitisíce. Podívejte se na jeho tipy.
Sázkař „barchen“ vsadil na volby desetitisíce. Podívejte se na jeho tipy

Vyhraje hnutí ANO nebo nakonec urvou vítězství rostoucí Piráti? Přečtěte si tipy sázkaře „Barchena“ z Tipsportu, největší komunity sázkařů.   celý článek

Autorizovaný servis je zárukou kvality .
Autorizovaný servis je zárukou kvality

Auto je díky financování od leasingových společností dostupné skutečně pro každého. Aby vám co nejlépe sloužilo, je potřeba nepodcenit péči o vůz. Pamatujete...  celý článek

Další z rubriky

Představte si plisé či rolety na dálkové ovládání…
Představte si plisé či rolety na dálkové ovládání…

Představa je to krásná, realizace jednoduchá! Stačí si pořídit jeden z nejspolehlivějších a nejrychleji instalovaných pohonů – JUNIOR Roll Up 30 RTS WireFree...  celý článek

Zastřešení terasy vám prodlouží léto až do pozdního podzimu.
Zastřešení terasy vám prodlouží léto až do pozdního podzimu

Léto už je nenávratně pryč, ale nemusíte být smutní! I tak si můžete užít podzimní večery pod nebem plným hvězd. Prodlužte si sezónu díky zastřešení terasy od...  celý článek

Ryba na talíři stokrát jinak: Tučné ryby jsou nejlepší vyuzené.
Ryba na talíři stokrát jinak: tučné ryby jsou nejlepší vyuzené

Vyuzením získávají sladkovodní ryby výborné chuťové vlastnosti, navíc jim tak prodloužíte trvanlivost. Správným vyuzením bude jejich kůže také krásně zlatavá....  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy
5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy

Vlasy vám zdobí čerstvé ombré, jenže co dál? Na hlavě máte teď hned dvě barvy s rozdílnými nároky a obě se hlasitě dožad... celý článek

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.