Této pro kraj mimořádné akce se zúčastnila řada významných osobností v čele s hejtmanem kraje Petrem Kulhánkem, zástupci orgánů památkové péče a Ministerstva kultury, církve a též rodina dřívějších majitelů hradu a zámku Bečov Beaufort-Spontin.
Škola se musela vypořádat s náročnou gastronomií pro celkem 150 přizvaných hostů a ještě týž večer s občerstvením dalších zhruba 300 návštěvníků. Toto nelehké zadání bylo navíc pojato s akcentem na podzimní témata a čerstvé regionální suroviny. Umění žáků karlovarské školy dále partnersky podpořila svými vybranými víny Střední vinařská škola z Valtic, partneři ze Střediska praktického vyučování Grandhotelu Pupp a značka Pilsner Urquell.
Viditelné a sympatické bylo pod vedením učitelek odborného výcviku pracovní nasazení žáků školy, ze kterých byla cítit radost z možnosti zapojit se opět po dlouhém období distanční výuky do reálné gastronomie a praxe a prezentovat na veřejnosti své dovednosti i um. Některé z návštěvníků pak profesionalita a přístup karlovarských žáků inspirovala k diskuzím na téma možnosti a podoby vzdělávání na karlovarské škole v Ondřejské.
Učte se s námi chutě s chutí!
Vzdělávací nabídka školy
Čtyřletý obor ukončený maturitní zkouškou
- 65-41-L/01 Gastronomie a hotelnictví
Tříleté obory ukončené výučním listem
- 65-51-H/01 Kuchař, kuchařka
- 65-51-H/01 Číšník, servírka
- 65-51-H/01 Číšník, barman, barista
- 29-54-H/01 Cukrář
- 69-51-H/01 Kadeřník
- 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby
Nástavbové studium
- 65-41-L/51 Gastronomie (denní)
info@ssstravovani.cz
www.ssstravovani.cz
Den otevřených dveří 9. 12. 2021
(organizace akce bude dle epidemické situace upřesněna na www školy)