Náročná soutěž prověřuje odbornou zdatnost žáků reprezentujících gastronomické školy i hotelové společnosti zvučného jména z celé České republiky. Soutěžící prezentují nejen svoje hotové výrobky, ale současně na pódiu před publikem připravují pokrmy a snaží se přesvědčit komisaře i přítomnou veřejnost o svých dovednostech a kreativitě. Hodnoceni jsou našimi špičkovými odborníky v čele s prezidentem asociace panem Miroslavem Kubcem. K 23. ročníku soutěže přijelo letos do prostor Grandhotelu Pupp 15 soutěžících v oboru kuchař a 8 soutěžících v oboru cukrář. Zadáním bylo pětichodové menu na téma „Můj domov“. Soutěžní klání se konalo ve velmi příjemné atmosféře neboť všichni přítomní sdíleli radost z možnosti setkání, vzájemné inspirace a nabývání zkušeností po covidovém období, které konání tak rozsáhlé akce znemožňovalo.
V kuchařské kategorii tohoto ročníku zcela dominovali žáci Střední školy stravování a služeb z Karlových Varů. První místo vybojovala a absolutní vítězkou celé soutěže se stala Eliška Přišťáková, která se připravovala v SPV Grandhotelu Pupp. Také druhé místo obsadila žákyně karlovarské školy Eliška Černochová, která se na soutěž připravila na svém pracovišti v Grandhotelu Ambassador Národní dům v Karlových Varech. K kategorii Cukrář zvítězila Lucie Šimánková z hotelové školy v Teplicích. Výsledky soutěže byly v tomto ročníku zajímavé i tím, že první čtyři místa v obou kategoriích obsadila děvčata.
Vzdělávací nabídka Střední školy stravování a služeb Karlovy Vary
Čtyřletý obor ukončený maturitní zkouškou
- 65-41-L/01 Gastronomie a hotelnictví
Tříleté obory ukončené výučním listem
- 65-51-H/01 Kuchař, kuchařka
- 65-51-H/01 Číšník, servírka
- 65-51-H/01 Číšník, barman, barista
- 29-54-H/01 Cukrář
- 69-51-H/01 Kadeřník
- 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby
info@ssstravovani.cz
www.ssstravovani.cz
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 12.1.2023
|