Karlovarská Střední škola stravování a služeb je plná chutí a aktivit

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Rozhovor s ředitelem karlovarské střední školy v Ondřejské ulici, která je dlouhodobě a tradičně zaměřena na vzdělávání v oblasti gastronomie. Odvětví gastronomie a hotelnictví však v uplynulých dvou letech prošlo nelehkým obdobím.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Karlovarská Střední škola stravování a služeb je plná chutí a aktivit | foto: Střední škola stravování služeb Karlovy Vary, příspěvková organizace

Zeptali jsme se proto ředitele školy pana Jiřího Neumanna na to, v jaké kondici je škola na vstupu do nového školního roku?

Karlovarská Střední škola stravování a služeb je plná chutí a aktivit

Již uplynulý školní rok byl pro nás „po-covidově“ stabilizačním. Probíhal bez mimořádných opatření, která by vyřadila hotelnictví a gastronomii z provozu a žáci mohli reálně praktikovat na svých pracovištích. Nicméně celé odvětví teprve nabíralo dech. V praktickém vyučování bylo třeba, aby si žáci rychle doplnili potřebné odborné kompetence a opět přivykli standardnímu průběhu vzdělávání. S novým školním rokem již máme reálné plány plně obnovit všechny odborné aktivity školy prováděné v rozsahu před covidovým obdobím, tedy kurzy, semináře, soutěže, zahraniční aktivity v oblasti gastronomie a kadeřnických služeb. S karlovarskou pobočkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR opět chystáme další ročník tradiční gastronomické soutěže Lázeňský pohárek. Také teoretické vyučování prošlo potřebným adaptačním procesem na prezenční průběh vzdělávání. Na škole je tedy opět veselo, škola voní chutnými výrobky a je plná aktivit.

Změnily se pro školu podmínky pro realizaci praktického vyučování?

Zázemí pro praktické vyučování zůstalo na špičkové úrovni v renomovaných hotelových společnostech a restauracích Karlových Varů a okolí. Dá se říci, že spolupracujeme dále s našimi dlouholetými partnery, přičemž s některými se spolupráce zúžila a v některých případech naopak značně rozšířila.

Karlovarská Střední škola stravování a služeb je plná chutí a aktivit

Podepsaly se uplynulé dva roky na zájmu žáků o vzdělávání v gastronomických oborech?

V posledních dvou letech jsme sice mírný pokles zájmu uchazečů zaznamenali, nicméně letošní velmi úspěšný nábor žáků do prvních ročníků dokládá, že se zájem žáků o gastronomické obory plně obnovil. A zájem žáků o obor Kadeřník je stále mimořádný.

Jaká je v současné době možnost uplatnění absolventů školy v oboru?

V podstatě neomezená a velmi perspektivní. Gastronomie ztratila v covidovém období mnoho zkušených pracovníků. Nabídka práce je velmi široká a profese jako např. kuchař a cukrář mohou počítat s vynikajícími podmínkami a vysokým platovým ohodnocením.

Dá se říci, že období pandemie přineslo škole také něco pozitivního?

Určitě ano. Pedagogové školy získali hlubší kompetence v oblasti užívání IT prostředků ve výuce a široce se rozvinula metodická pestrost a strategie vzdělávacího procesu, a to i do praktického vyučování. Tento posun také rozvinul nové procesy a systémy komunikace uvnitř školy i ve vztahu k rodičům žáků a veřejnosti.

Učte se s námi chutě s chutí!

Karlovarská Střední škola stravování a služeb je plná chutí a aktivit

Vzdělávací nabídka školy

Čtyřletý obor ukončený maturitní zkouškou

65-41-L/01 Gastronomie a hotelnictví

Tříleté obory ukončené výučním listem

  • 65-51-H/01 Kuchař, kuchařka
  • 65-51-H/01 Číšník, servírka
  • 65-51-H/01 Číšník, barman, barista
  • 29-54-H/01 Cukrář
  • 69-51-H/01 Kadeřník
  • 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby

info@ssstravovani.cz
www.ssstravovani.cz

  • Nejčtenější

Atypická řešení vyžadují masivní zdivo s velkou únosností

25. března 2024

Komerční sdělení Přijít včas a být otevřený. Dvě pravidla, která lze vztáhnout na mnoho životních situací. Pokud od...

Osamělost je skutečné postižení. Autisté volají o pomoc

25. března 2024

Komerční sdělení Třináctiletá Nikolka vyžaduje péči čtyřiadvacet hodin denně. Špatně spí, vadí jí změny. Je autistka...

V nejlepším kamenném obchodě v Česku se snoubí příroda s tradicí

28. března 2024

Komerční sdělení Kvalita služeb spojených s nákupem v kamenných prodejnách si v Česku drží vysokou úroveň....

Trh s drony jde nahoru, ve vývoji vede Asie, říká expert

22. března 2024

Komerční sdělení Dálkově ovládané létající stroje předpověděl již v roce 1898 vynálezce Nikola Tesla. Jejich boom...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Téma vždy určuje pacient, říká kaplan Orlickoústecké nemocnice

22. března 2024

Komerční sdělení Být nablízku. To je hlavní motto služby nemocničního kaplana. Jeho pomoc je určená všem –...

Zelená voda v bazénu? Poradíme vám, jak na průzračně čistou vodu

29. března 2024

Komerční sdělení Zelená voda v bazénu není jen estetický problém, ale může představovat i zdravotní riziko. Řasy a...

Tipy z internetu

29. března 2024

Komerční sdělení Nevíte, co dělat v nadcházejícím týdnu? My vám rádi poradíme! Tento článek přináší tipy na tento...

V nejlepším kamenném obchodě v Česku se snoubí příroda s tradicí

28. března 2024

Komerční sdělení Kvalita služeb spojených s nákupem v kamenných prodejnách si v Česku drží vysokou úroveň....

Cestování již nebude jako dřív, proč a kam vyrazit?

28. března 2024

Komerční sdělení Proč už nebudeme cestovat jako dříve? Kdo a co za to může? Plus 10 skvělých tipů na nej dovolenou.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...