Doporučujeme

Zubr Gradus šampionem mezi ležáky

Zubr Gradus šampionem mezi ležáky | foto: Pivovar Zubr

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Zubr Gradus šampionem mezi ležáky

Pivovar Zubr navázal na úspěchy v soutěži o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2021. Stejně jako v loňském roce se pivem roku stal dvanáctistupňový ležák Zubr Gradus, který zároveň zvítězil v kategorii světlých ležáků.

Dvanáctistupňový ležák Zubr Gradus je nejnovějším pivem ve stálém portfoliu pivovaru Zubr a ihned po svém uvedení si získal oblibu nejen u konzumentů, ale také odborníků. „Pivovary a celý gastrosektor zažívá opravdu těžké období a každá dobrá zpráva a ocenění je pro nás samozřejmě vzpruhou a povzbuzením do další práce. Zakládáme si na tom, že vaříme poctivé tradiční české pivo, a těší nás, že jeho kvalitu oceňují pivovarští odborníci i naši konzumenti,“ komentuje úspěch v soutěži Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Úspěchy pivovaru v posledním čtvrtstoletí, kterých rozhodně není málo, přicházejí pod taktovkou sládkové Nataši Rouskové. Právě ona stojí za recepturami piv, která pravidelně sbírají ocenění na odborných degustačních soutěžích v tuzemsku i zahraničí. „V pivovaru Zubr jsme vsadili na tradiční výrobu a já jsem za to ráda, protože se opakovaně ukazuje, že to byla správná cesta. Základem kvalitního poctivého piva jsou suroviny, které odebíráme především od regionálních dodavatelů. Stejně důležitý je ale i klasický výrobní postup, proto v našem pivovaru najdete otevřené kvasné kádě, odkud pivo míří k dlouhému zrání při nízkých teplotách do ležáckého sklepa,“ odhaluje taje výroby piva přerovská sládková.

Pivo Zubr

Pivo Zubr | foto: Pivovar Zubr

Zubr Gradus

Zubr Gradus je světlý dvanáctistupňový ležák uvařený z několika odrůd českého chmele, zejména z aromatického Žateckého poloraného červeňáku z tršické oblasti, a z kombinace klasického a speciálního moravského sladu zvaného „karapils“. Ten dodává ležáku vyšší plnost a příjemnou zlatou barvu s jantarovo-medovými odstíny. Zubr Gradus byl vyhlášen nejlepším světlým ležákem roku na soutěži České pivo 2019 a stal se absolutním šampionem soutěže Zlatý pohár PIVEX v letech 2020 a 2021.

Varna pivovaru Zubr

Varna pivovaru Zubr | foto: Pivovar Zubr

Tradiční výroba

Přerovský pivovar Zubr, který letos oslavil již své 149. narozeniny, si zakládá na tradiční výrobě, originálních recepturách a kvalitních regionálních surovinách. Vše začíná už na varně a pokračuje kvašením na otevřené spilce a dlouhým zráním v ležáckém sklepě při nízkých teplotách. Pivo Zubr poznáte podle typického chmelového aroma, které získává díky prvotřídní kvalitě chmele. I z tohoto důvodu pivovar Zubr úzce spolupracuje s lokálními chmelaři v Tršicích a Kokorách, kde se pěstuje tradiční česká odrůda aromatického chmele – Žatecký poloraný červeňák. Ten patří k nejkvalitnějším chmelům na světě.