Odborná komise, ve které nechyběl ani radní Ústeckého kraje Jan Růžička, se sešla v Litoměřicích a značku Regionální potravina Ústeckého kraje navrhla pro rok 2024 udělit těmto výrobkům:
Pečená paštika ve slanině, Řeznictví & bistro Jaroslav Durček Litoměřický pršut z PRŠUTÉRIE®, PRŠUTÉRIE® Chovaneček Tvaroh tučný bio, Farma U Sluníček Heřmanov Kefír, Minimlékárna pod Řípem Kváskový chléb, Fokus Labe Medový dort bez mouky, Cukrárna Adamant Krupka Hruškový sirup, Perfectly Delicious Karlátka BIO sušené švestky s peckou od Švestkové dráhy, Farma U Švestkové dráhy Med květový z Českého Středohoří, Včelí farma Lovosice |
V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Ústeckého kraje. Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci akce Výstava Zahrada Čech v Litoměřicích v pátek 13. září 2024.