Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Praha již zná své nejlepší restaurace, jaké to jsou?

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Společnost TopLife Czech zaštiťuje v České republice ojedinělý systém hodnocení nejen pražských podniků. Koncept nazývaný Royal Gastro představuje objektivní a nezávislý systém známkování kvality restaurací prostřednictvím pečeti se zlatým lvem.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Praha již zná své nejlepší restaurace – jaké to jsou? | foto: AMI Communications, spol. s r.o.

Tento projekt vyvrcholil vydáním knižní publikace Nejlepší nejen pražské restaurace 2016.

„Projekt Royal Gastro, hodnocení kvality nejlepších restaurací, je jediným projektem svého druhu u nás. Jde o objektivní nezávislý a neovlivnitelný koncept dlouhodobého a průběžného hodnocení kvality restaurací s akcentem na měřitelnou míru spokojenosti hosta gurmeta,“ uvádí ke konceptu Jiří Pašek, jeden ze zakladatelů společnosti TopLife Czech a.s.

Na českém i zahraničním trhu působí řada subjektů s vlastními programy a žebříčky. Výsledky těchto hodnocení ovšem vycházejí převážně z kvantifikovaných názorů anonymních návštěvníků.

Praha již zná své nejlepší restaurace, jaké to jsou?

„Ačkoli tyto ‚laické‘ projekty pracují s velkým objemem výpovědí, závěry vycházejí z úsudku kritiků, odborníků, nikoli z úsudků náročných konzumentů, kteří prostředí restaurací navštěvují ať už s vidinou nevšedního zážitku či s cílem chutně poobědvat. Royal Gastro je takový český Michelin v hodnocení restaurací,“ dodává Jiří Pašek.

Koncept Royal Gastro vychází z předpokladu, že restaurace nejsou otevírány pro kritiky stravování, ale pro hosty. Jejich názorem se následně řídí výsledné hodnocení kvality. Díky tomuto aspektu je známka se zlatým lvem pro běžného návštěvníka snadno uchopitelná.

Praha již zná své nejlepší restaurace – jaké to jsou?

Vysvědčení pro restaurace – zlatí lvi

Oceněné restaurace získají pečeť se zlatým lvem. Ta je výsledkem opakovatelného měření a puncem kvality služeb restaurací. Hodnocení je založeno na metodice, která je zárukou objektivity výsledné známky. Jednoho až tři zlaté lvy získá restaurace na základě dosaženého výsledku zaznamenávaného školenými hodnotiteli do připravených formulářů. Ocenění je restauraci propůjčeno vždy na jeden kalendářní rok.

Konečná známka se skládá z hodnocení celkem šesti kategorií – kvalita servírovaného jídla, obsluha, interiér restaurace, prostředí, vinný a nápojový list a ostatní. Důležitost každé kategorie je zohledněna koeficientem. Stěžejní je kvalita kuchyně a obsluhy hostů, ale i ostatní kritéria dokreslují výsledný dojem.

„Paleta gastronomických zážitků, kterou naše restaurace hostům nabízí, je opravdu široká. Na své si přijdou jak milovníci asijské, tak moderní evropské kuchyně s nádechem orientu. Kvalita je naší prioritou ve všech směrech, ať už mluvíme o samotné přípravě pokrmů, prostředí restaurace nebo profesionálním přístupu k hostům. Jsme proto rádi, že naše snaha byla v projektu Royal Gastro oceněna zařazením mezi špičkové restaurace a ohodnocena plným počtem zlatých lvů,“ uvádí Jiří Král, šéfkuchař restaurace Auerole Fusion Restaurant & Lounge.

Praha již zná své nejlepší restaurace, jaké to jsou?

Pečeť s jedním zlatým lvem – získá restaurace se stabilní kvalitou a gastronomickým zážitkem, který hosta uspokojí.

Pečeť se dvěma zlatými lvy – je zárukou toho, že daný podnik nabídne gastronomický zážitek na úrovni, jaké host jen stěží dosáhne v domácích podmínkách.

Pečeť se třemi zlatými lvy – určena pouze pro restaurace nabízející kombinaci vrcholného gastronomického umění šéfkuchaře, profesionality personálu, vkusného interiéru a skvělé atmosféry.

Zlatí lvi jsou doprovázeni známkou reprezentující poměr ceny a kvality v dané restauraci, známkou oceňující celkový styl a koncept restaurace a tipem hodnotitele – známkou upozorňující na nevšední zážitek či skutečnost spojenou s daným podnikem. Tyto známky mohou být pomocným kritériem, jakou restauraci si host pro svou návštěvu zvolí.

Praha již zná své nejlepší restaurace – jaké to jsou?

Průvodce pro gurmety

Součástí projektu je jeho “výroční zpráva”, elegantně zpracovaná knižní publikace s výsledky hodnocení pro nadcházející kalendářní rok. Jde o obrazového průvodce, který je doplněn autorským textem spisovatele Václava Budinského. Množství doprovodných fotografií, které povětšinou dodávají samotné restaurace, představuje čtenářům v přehledné formě interiér a nabídku jídel. Poskytuje čtenáři představu o cenové hladině každé restaurace.

Aktuální průvodce platný pro rok 2016 je k dostání ve všech kamenných i online knihkupectvích a také na webu www.toplifeczech.cz za 600 Kč.

Analogie ve světě

Obdobným konceptem je Průvodce Michelin, série knižních publikací, které každoročně vycházejí ve více než 12 zemích pod záštitou francouzské společnosti Michelin. Restaurace s nejkvalitnější kuchyní jsou oceňovány známou Michelinskou hvězdou.

Praha již zná své nejlepší restaurace, jaké to jsou?

Novinky v projektu Royal Gastro pro rok 2016

Pro letošní rok připravuje TopLife Czech obdobný přehled nejen pro Prahu a přilehlé okolí, ale bude věnován nejlepším moravským restauracím. Půjde o startovní nultý ročník, zatím bez hodnocení. Do nejužšího výběru se zařadila téměř stovka restaurací. Stranou nezůstanou ani nejlepší vinařství u nás či top šéfkuchaři.

Kdo jsme a co děláme

Historie společnosti TopLife Czech a.s. sahá do roku 2010. Projekt hodnocení kvality restaurací Royal Gastro je jen jednou z mnoha oblastí zájmu. Mezi další aktivity patří nakladatelská činnost a projekty, které více či méně souvisí s gastronomií a životním stylem.

Více informací o společnosti TopLife Czech a.s. a jejích aktivitách můžete sledovat na webových stránkách www.toplifeczech.cz a facebooku https://www.facebook.com/toplifeczech.cz

Autor:

Nejčtenější

Jak vidí sázkaři volby prezidenta? Tipér Sequential míří na 518 000 Kč

Jak vidí sázkaři volby prezidenta? Tipér Sequential míří na 518 000 Kč!

Po pěti letech jsou tady opět volby prezidenta republiky. Hned osm uchazečů se utká v prvním kole a pokud nikdo nezíská...

Nepoťte se při výběru sauny, ale až v ní. Naučte se poznat kvalitu

Nepoťte se při výběru sauny, ale až v ní. Naučte se poznat kvalitu

Při koupi domácí sauny máte před sebou vidinu nerušené pohody a ozdravného pocení. Potit se však často začnete už u...

Sledujte Australian Open na TV Tipsport živě a vsaďte si!

Sledujte Australian Open na TV Tipsport živě a vsaďte si!

Je tady první sportovní vrchol roku! V Melbourne probíhá 106. ročník Australian Open, který od začátku až po finále...

Třetina Generace Z nespoří

Třetina Generace Z nespoří

Mladí lidé si v převážné většině představují, že budou v penzi žít z úspor a investic. Zároveň ale třetina Generace Z...

Hubnutí: malé změny přináší velké výsledky

Hubnutí: malé změny přináší velké výsledky

Zdravý životní styl patří v posledních letech mezi horká témata. Denně vycházejí články o tom, jaký výživový směr je...

Další z rubriky

Hledáte prostory pro firemní skladování? Máme pro vás efektivní řešení

Hledáte prostory pro firemní skladování? Máme pro vás efektivní řešení

Každá firma musí ze zákona povinně archivovat některé dokumenty, výrobci a distributoři navíc potřebují více místa také...

Střední škola mediální grafiky: Biflování nahrazuje odborná praxe

Střední škola mediální grafiky: Biflování nahrazuje odborná praxe

Co spojuje fotografa Jana Saudka, herečku Jitku Molavcovou a majitele inzertních novin Annonce Josefa Kudláčka?...

Stínicí technika – myslete na ni už při plánování hrubé stavby

Stínicí technika – myslete na ni už při plánování hrubé stavby.

Žaluzie, rolety a další stínicí prvky vám zajistí příjemnou teplotu v interiéru a podle zvoleného typu i další...

Lednová očista
Lednová očista

5 zdravých receptů, na kterých si opravdu pochutnáte

Najdete na iDNES.cz