Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Jedenáctka Zubr Grand je pivem roku 2018

Komerční sdělení   0:02aktualizováno  0:02 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Nejlepším pivem roku 2018 je čtyřikrát chmelený jedenáctistupňový ležák Zubr Grand, který se stal absolutním vítězem prestižní degustační soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2018. Odborná porota oceňuje nejlepší piva České republiky již 26. rokem a patří k nejrespektovanějším soutěžím u nás.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Ředitel pivovaru ZUBR Tomáš Pluháček | foto: Pivovar ZUBR

Pivovar Zubr, který si podle svého ředitele Tomáše Pluháčka zakládá na tradiční výrobě, originálních recepturách a kvalitních regionálních surovinách, tak v letošním roce opět rozšířil úctyhodnou sbírku ocenění, která si pravidelně odváží z tuzemských i mezinárodních degustačních soutěží. Na soutěži Zlatý pohár PIVEX - PIVO 2018 pivovar Zubr získal celkem čtyři ceny včetně té nejvyšší pro celkového šampiona soutěže.

Letošní absolutní vítězství není pro Zubr Grand zdaleka prvním oceněním. Je potvrzením stoupající popularity jedenáctistupňových piv?
Jedenáctistupňová piva patří do kategorie ležáků a nabízejí vyvážený senzorický zážitek, ideální kompromis mezi chutí a sílou, proto jejich popularita stále roste a prosazují se i v konkurenci dvanáctistupňových piv. Zubr Grand je potvrzením tohoto trendu, nejenže sbírá ocenění na prestižních degustačních soutěžích jako je Zlatý pohár PIVEX nebo České pivo, kde na podzim ovládl kategorii jedenáctistupňových ležáků, ale zároveň boduje mezi pivaři – konzumenty. Je nejprodávanějším pivem z našeho sortimentu.

Je to tedy především o chuťovém zážitku?
Určitě ten hraje hlavní roli. Ale aby vzniklo pivo, které tento zážitek nabídne, musí tomu předcházet kroky, které to umožní. Tedy v první řadě výběr surovin, pro nás je to především tršický chmel a hanácké slady, ale také výrobní postupy. Výroba piva se nesmí uspěchat, musíte mu dát péči a čas. Proto u nás pivo kvasí na spilce v otevřených kádích a pak dlouho zraje při nízkých teplotách v ležáckém sklepě. Například v případě piva Zubr Grand je to až 50 dní. U jednoho z našich nejoblíbenějších speciálů Zubr Maxxim je to dokonce 90 dní.

Nejlepším pivem roku 2018 je čtyřikrát chmelený jedenáctistupňový ležák Zubr...

Jakou roli hrají samotné hospody, kde se pivo čepuje?
Samozřejmě, že i to, jak se o pivo pečuje, je velice důležité. Staré dobré rčení, že sládek pivo vaří, ale hospodský ho dělá, je stále platné. Proto pro nás starost o pivo nekončí okamžikem, kdy opustí brány pivovaru, ale snažíme se, aby o něj bylo dobře postaráno i tam, kde se čepuje. Před několika lety jsme spustili projekt Pečeť kvality pivovaru Zubr. Jedná se o ocenění pro provozovny, které dodržují zásady kvalitní péče o pivo. Důležitá je čistota a péče o sklo, pravidelná a důkladná sanitace výčepní techniky a celkové zajištění čistého prostředí. Kvalitu čepovaného piva také významně ovlivňuje krátká doba výtoče sudu, tlakování čistým plynem či správná teplota skladování sudů.

Hraje čepované pivo u nás stále prim?
Pro nás ano. Největší část naší produkce míří právě do sudů a chceme, aby to tak zůstalo i nadále. Kvalita piva v lahvích nebo plechovkách je s čepovaným pivem v dnešní době srovnatelná, ale atmosféra posezení s přáteli u orosené sklenice čerstvě načepovaného piva je něco, co nejde jen tak něčím nahradit.

Ředitel pivovaru ZUBR Tomáš Pluháček s nejlepším pivem roku 2018 - čtyřikrát...

O soutěži Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2018

V prestižní degustační soutěži Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2018 hodnotí pivovarští odborníci u anonymních vzorků piva dvoukolově chuť, plnost, vůni, hořkost a říz piva. V porotě zasedají sládkové jednotlivých pivovarů a určení zástupci výroby, pedagogové z VŠCHT, zástupci Státní zemědělské a potravinářské inspekce a degustátoři z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, který je zároveň odborným garantem soutěže. A právě Zubr Grand je zaujal mezi 53 přihlášenými značkami nejvíce a stal se nejen vítězem kategorie světlých ležáků, ale i nejlepším pivem této soutěže.

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Víte, kde se najíst kvalitně, rozmanitě, bez čekání a každý den jinak?

nabídka bistra

Český řetězec supermarketů a bister DELMART otevřel koncem ledna novou pobočku v obchodním centru Quadrio na Národní...

Špičková díla vystavuje Galerie KODL

Emil Filla - Zátiší k zamyšlení, vyvolávací cena 2 300 000 Kč

Nenechte si ujít květnovou výstavu 250 jedinečných uměleckých děl, která se uskuteční od 30. dubna do 26. května v...

Ideální čas proměnit váš sen o dokonalé koupelně ve skutečnost

Ideální čas proměnit Váš sen o dokonalé koupelně ve skutečnost

S příchodem jara nastává čas změn a nových začátků. Napadlo vás ale, že by změna vaší roky opotřebované koupelny mohla...

Ostatní zdražují, my držíme ceny

Ostatní zdražují, my držíme ceny

Nejjednodušší cestou, jak v současné době rostoucích cen elektřiny uspořit, je najít si vhodnou alternativu. Tedy...

Klíšťata už dávno nejsou jen v lese, žijí také v parcích a zahradách

Klíšťata už dávno nejsou jen v lese, žijí také v parcích a zahradách

„Počet zasažených lokalit se zvyšuje, klíšťata jsou i v městských parcích, v lesích, na loukách, ale i na horách, tam,...

Další z rubriky

Co je trendem letošních Vánoc? Věnujte svým blízkým zdravý dárek

Co je trendem letošních Vánoc? Věnujte svým blízkým zdravý dárek

Proteinové nápoje ze sušeného ovoce a zeleniny jsou trendy dárkem pro tento rok. Mladá firma vyváží do 19 zemí světa a...

Na školách v Olomouckém kraji se rozvíjí digitální formy vzdělávání

Do projektu IT Talent se v obou letošních etapách zapojilo 12 škol, odborných...

Nezisková organizace BEA Centrum práce a podnikání (BEACPP) úspěšně pokračuje v aktivitách pro rozvoj podnikavosti žáků...

Komplexní účetní a daňové služby nabízí Ekonomické služby Přerov

Komplexní účetní a daňové služby nabízí Ekonomické služby Přerov

Máte svou práci rádi, ale ubíjí vás neustálé změny v zákonech a fronty na úřadech? Svěřte boj s úředním šimlem...

Najdete na iDNES.cz