Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Sládek z pivovaru Holba píše příběh nového piva s režisérem Krobotem

Komerční sdělení   0:02aktualizováno  0:02 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Jako pokaždé ho vaří srdcem, ale vůbec poprvé začal vařit první várku na svoje narozeniny. Poprvé za 24 let, během kterých se věnuje pivovarskému řemeslu. Je to rodák z Hanušovic, kde žil se svými rodiči a nyní i se svojí rodinou. Už jako kluk měl rád vůni sladu, která prosycovala okolí pivovaru aniž by tušil, že jednou to bude jeho pivo, co naplní krýgly místních i vzdálených restaurací.

Luděk Reichl, sládek z pivovaru Holba chystá se svým týmem nové pivo z hor. | foto: Pivovar Holba

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Sládek Luděk Reichl obřadně provedl vystírku a při této příležitosti přivítal patrona nového piva. Je jím známý režisér Miroslav Krobot, který je v Jeseníkách doma stejně jako Holba.

Slad dá novému pivu jeho tělo. A nebude to tělo bez duše... 

Sledujte příběh Holby

Nové pivo z hor začali v hanušovické Holbě vařit 8. ledna, takže si na něho budeme muset počkat. Jeho příběh ale můžete průběžně sledovat na webu a Facebooku Holby.

Co z vašeho pohledu dělá pivo jedinečným?
Je to celá řada zásadních věcí až po zdánlivé maličkosti. Je řada takových, které se exaktně vyjádřit nedají. Tak např. tělo – je to něco, co by mělo mít každé pivo. V pivu ho cítíte a nemusíte být zrovna pivař. A stejně dobře poznáte, když pivu chybí. V Holbě se držíme starých pivovarnických tradic už od založení pivovaru a tělnaté pivo z nich vlastně vychází.

Fotogalerie

Zmiňujete tělo piva, jak vzniká?
Dává mu ho slad, jedna ze 3 základních surovin pro výrobu piva. A slad vzniká sladováním pivovarnických ječmenů, tedy speciálních odrůd pro výrobu piva. My jsme to ale tentokrát udělali jinak. Na nové pivo jsme nepoužili běžný slad, ale slad z podhorských ječmenů. Jsou to speciální odrůdy, které prosperují v drsných podmínkách a dávají jedinečný slad se specifickými vlastnosti. Tou nejdůležitější je nízký stupeň dosažitelného prokvašení. Znamená to, že pivo vyráběné z tohoto sladu neprokváší tak hluboko a v pivu zůstává vysoký podíl zbytkového extraktu, který dává pivu plnost neboli chlebnatost. Podhorského ječmene není mnoho, protože vyžaduje zvláštní péči a pěstuje ho jen několik zemědělců u nás v okolí. O ten náš z Jeseníků nám jde nejvíce, protože naše pivo si regionální suroviny zaslouží.

Co byste popřál vašemu novému pivu?
Přeji mu jiskru a elán a hodně příznivců. Vlastně je to podobné jako u lidí.

Na nové pivo si budeme muset ještě počkat, ale jeho příběh můžeme sledovat už nyní.

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Sledujte šlágr jara Plzeň – Sparta živě na TV Tipsport a vsaďte si

Sledujte šlágr jara Plzeň – Sparta živě na TV Tipsport a vsaďte si

Kdo zvládne lépe šlágr jara? Sázkaři věří spíš Spartě a Plzeň tak bude po dlouhé době v neděli v roli outsidera....

Víte, kde se najíst kvalitně, rozmanitě, bez čekání a každý den jinak?

nabídka bistra

Český řetězec supermarketů a bister DELMART otevřel koncem ledna novou pobočku v obchodním centru Quadrio na Národní...

Ostatní zdražují, my držíme ceny

Ostatní zdražují, my držíme ceny

Nejjednodušší cestou, jak v současné době rostoucích cen elektřiny uspořit, je najít si vhodnou alternativu. Tedy...

Ideální čas proměnit váš sen o dokonalé koupelně ve skutečnost

Ideální čas proměnit Váš sen o dokonalé koupelně ve skutečnost

S příchodem jara nastává čas změn a nových začátků. Napadlo vás ale, že by změna vaší roky opotřebované koupelny mohla...

Keramika Soukup: rodinné impérium zrozené z vize a houževnatosti

Jak Český chřest obnovil tradici „buržoazní“ zeleniny

Příběh Keramiky Soukup připomíná „americký sen“. Jejímu majiteli se podařilo vybudovat prosperující podnik navzdory...

Další z rubriky

Radim Sršeň: Jitrnice na stromech jsou fajn, ale musíme si je odpracovat

Radim Sršeň, volební lídr Starostů a nezávislých za Olomoucký kraj

Když se v roce 2013 umístil Radim Sršeň, volební lídr Starostů a nezávislých za Olomoucký kraj v letošních volbách do...

Sládek Pivovaru Litovel: Náš Moravan chutná již 35 let

Sládek Pivovaru Litovel Petr Kostelecký

Pivo Litovel Moravan zvítězilo v degustační soutěži České pivo 2017 a stalo se nejlepším světlým výčepním pivem roku....

Olomoučtí majitelé umění mohou zkusit štěstí v aukcích Dorothea

Mikuláš Medek: Pokus o portrét M.d.S, prodáno v aukci Dorothea za 2,28 milionu...

V těchto dnech začíná nová aukční sezona a český trh s uměním si vede nejlépe od počátku 90. let. Čísla za uplynulý rok...

Najdete na iDNES.cz