Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Ve Zlatém klasu ctí tradici obřích porcí

Komerční sdělení   0:02aktualizováno  0:02 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Pokud někdy budete mít opravdu velký hlad, zajděte si na oběd do Zlatého klasu jen kousek od Anděla. Udržují tu totiž typickou tradici starých českých hospod, čím větší porce, tím větší gastronomický zážitek. Pro lepší trávení megalomanského obědu i delšího času s přáteli tu navíc čepují skvostnou tankovou Plzeň.

Zlatý klas najdete jen pár desítek metrů od Anděla. | foto: Pilsner Urquell

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Do Zlatého klasu na Smíchově mě několik týdnů uháněl kamarád s tím, že tam mají skvělé pivo a pořádné porce za dobrou cenu. To první už jsem v Praze párkrát zažil, ale na kulturu obřích porcí, kterou znám spíš z vesniček a malých měst na Vysočině, jsem v Praze ještě nenarazil.

Abych uvedl věci na pravou míru, nevyžívám se právě v pocitu napráskaného žaludku. Když jsme ale pěšky, prokřehlí a vyhladovělí dorazili v neděli do Zlatého klasu a za pár minut na stole přistál talíř o rozměru menšího tácu s půlkou zlatavé kachny, pořádnou naběračkou červeného zelí a třemi druhy knedlíků, tetelil jsem se blahem. Porce to byla tak velká, že i zkušený číšník na naše mírně vyděšené výrazy hned odvětil, že určitě nebude problém si to, co nedojíme, odnést domů.

Fotogalerie

Na opravdu hladové hosty jsou u Zlatého klasu připraveni. Vzhledem k adrese podniku, který je jen pár desítek metrů od jedné z nejrušnějších křižovatek v Praze, jsou ceny navíc opravdu přívětivé. Nečekejte ale bůhvíjaký kulinářský zážitek, ale kus poctivé kuchařské práce za rozumnou cenu.

Tři tváře jedné hospody

Vojtěch Kolář

Hledám podniky, co mají srdce

Když přijde na jídlo a pití, dokážu o něm mluvit hodiny. Fascinuje mě dozlatova grilovaná křupavá zelenina, jemně propečené steaky, perfektně se táhnoucí holandská omáčka a krása čerstvě načepovaného piva, jehož vznášejcími se bublinkami probleskují sluneční paprsky. Stejně jako se dokážu rozplývat nad perfektním kulinářským zážitkem, dokáže mě do ruda rozčílit lenost a falešnost, která se z českých hospod ještě zdaleka nevytratila tak, jak bychom si všichni přáli. V restauracích nehledám jenom dobré jídlo a pití, ale hlavně zážitky a příběhy lidí, které do své práce dávají srdce, aby nám tyto zážitky mohli zprostředkovat.

Vojta Kolář

Dobrá zpráva pro všechny milovníky piva je, že velké úsilí tu věnují starosti o tankové Plzeňské a vědí, že čepování je opravdový kumšt. Půllitry se tu sice nechladí ve vodní lázni, ale výčepní, který se o nás staral, čepoval i tak velice kvalitní hladinky s mokrou pěnou, které dlouho vydržely čerstvé. Tedy vydržely by, kdybychom je hned neslupli jako malinu.

Atmosféra je tu typicky hospodská s různými nostalgickými a staročeskými proprietami, kterou kazí jedině dojem z několika televizí nezbytných pro sledování občasných sportovních utkání. Obsluha tu byla velice příjemná a rozhodně bych se sem nestyděl vzít širší rodinu na sváteční oběd.

Pokud sem vyrazíte, rozhodně doporučuji sednout si do nekuřáckého salonku. Obří prostor je sice formálně rozdělený na kuřácký a nekuřácký, ale fyzicky bohužel ne, tudíž pokud si pár štamgastů zapálí, je rozdělení skoro jedno.

Zlatý klas tak má několik tváří. Přes oběd je to lepší jídelna, o víkendu restaurace, kam můžete vyrazit na nedělní oběd a navečer je to typická hospoda, jejíž návštěvu před manželkou anebo manželem asi nedokážete zatajit.

Na diskuzích hodnotících restaurace jsem narazil na pár stížností, ale podle mojí jednorázové zkušenosti i podle plejády nadprůměrných hodnocení to byly spíš výjimky. Je to vidět i na tom, kolik sem pravidelně chodí lidí a že ve frekventovaných časech je lepší si tu zařídit rezervaci.

Autor:

Nejčtenější

Vsaďte si na MS v Rusku v Tipsportu a získejte 1 000 Kč zdarma

fotbal

Obhájí titul Němci, nebo konečně na trůn vrátí Brazilce? Vstupte do největší komunity sázkařů a vyzvedněte si během MS...

Program ŠKODA Bez starostí nabízí inovativní možnosti operativního leasingu

Program ŠKODA Bez starostí nabízí inovativní možnosti operativního leasingu

Inovativní produkt v podobě programu ŠKODA Bez starostí přinesla mladoboleslavská automobilka na český trh již v roce...

Pyrenejská řež pro Španěly? Vsaďte si na MS a získejte 1 000 Kč zdarma

fotbal

Hned druhý den šampionátu nás čeká jeden z hitů, ve kterém tipéři favorizují Španěly. Vstupte do největší komunity...

Spraví si Argentina chuť? Vsaďte si na MS a získejte 1 000 Kč zdarma

Spraví si Argentina chuť? Vsaďte si na MS a získejte 1 000 Kč zdarma

Messi a spol. jdou pro životně důležitou výhru, ale proti stojí silní Chorvaté! Vstupte do největší komunity sázkařů a...

Jak digitalizace a 3D modely pronikají do dopravních staveb

Jak digitalizace a 3D modely pronikají do dopravních staveb

Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) chce na dopravních stavbách co nejdříve zavést do praxe využití digitálních...

Další z rubriky

Fantazii se v Klubu cestovatelů meze nekladou

Klub cestovatelů najdete jen kousek od Národního divadla.

V multikulturní restauraci a čajovně na Masarykově nábřeží nazvané Klub cestovatelů je možné úplně vše. Můžete tu...

Hospody pod trolejemi: k Peronu už jen kvůli pivu

Restaurace U Peronu vypadá zvenku jako malá hospoda, ale je to obr o 250...

Když jsem do restaurace U Peronu kousek od zastávky Smíchovské nádraží přišel poprvé, žíznivý po zápasu v badmintonu,...

V Lemon Leaf si pochutnáte jako na exotické dovolené a ještě vypálíte bacily

Lemon Leaf najdete v Myslíkově ulici, na rohu, kde ústí Pštrossova.

Do thajské restaurace Lemon Leaf v pražské Myslíkově ulici by se mělo v tomhle sychravém počasí chodit preventivně....

Najdete na iDNES.cz