Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Brno oslavilo první várku plzeňského piva

Komerční sdělení   0:02aktualizováno  0:02
Do Brna zavítal při příležitosti oslavy 174 let od uvaření první várky plzeňského piva formanský povoz vezoucí dubové sudy naplněné speciálním nefiltrovaným ležákem. Koňské spřežení pokračuje do dalších měst, takže každý může ochutnat unikátní plzeňské, které načepuje vrchní sládek plzeňského pivovaru Václav Berka. Oslavy probíhaly už také v Olomouci, Zlíně a Ostravě.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Čerstvě naražené sudy se nesmí nechat otálet. | foto: Pilsner Urquell

Pokud budete mít štěstí, i vy můžete být svědkem toho, jak samotný vrchní sládek Václav Berka naráží dřevěný sud a čepuje to nejlepší plzeňské, jaké by si člověk mohl přát. „Nejvíce mě na této cestě baví úsměvy lidí, když neví co čekat a dostanou takovouhle nádheru,” povídal při čepování nefiltrovaného piva ve Stopkově pivnici spokojený sládek Berka.

Fotogalerie

Plzeňský výjezd po těch nejlepších hospodách bere jako svoji misii a daří se mu to. Je to totiž takřka náboženský zážitek, když před hospodu přijede formanský povoz tažený koňmi, nefiltrovanou Plzeň z dubového sudu načepuje sám vrchní sládek a do ochutnávání překvapivě dobrého moku vám hraje Smetanova Vltava.

Navíc díky tomu omamnému plzeňskému opadá ostych, a tak se i ti méně sebevědomí milovníci piva mohou vrchního sládka zeptat na všechno, co je na vaření Plzně zajímá.

Lukáš Wiesner

Každé místo má své kouzlo. Pro někoho je to oku lahodící prostředí, někdo si potrpí na program a akci a někdo prostě potřebuje mít vše vypipané do puntíku. Pro mě tvoří atmosféru lidé, které přiláká místní genius loci. Je jedno, jestli s nimi hraji na kytaru nebo jen náhodou uslyším smích od sousedního stolu, kde někdo zrovna oslavuje prchavé vítězství v kartách nebo trousí záměrně snobské poznámky o jídle. U dobře načepovaného piva prostě stačí v klidu sedět a vnímat svět kolem sebe.

Lukáš Wiesner

Brněnskou jízdu zahájila plzeňská delegace ve středu v proslulé hospodě U Bláhovky a samozřejmě nezapomněla ani na neméně vyhlášený podnik U Čápa. Příjezd vždy slavnostně uvedl duch Josefa Grolla, praotce plzeňského piva, a poté už se začalo s ochutnáváním a zpěvem. V útulné Stopkově pivnici pak pokračovalo veselí dlouho poté, co povoz odjel směrem k Lokálu u Caipla.

Povoz pokračoval do Olomouce, Zlína a Ostravy. V každém městě navštívil vždy dvě hospody. Ve čtvrtek 20. října byly oslavy v Olomouci v 18:00 restaurace M Trojka, den poté ve Zlíně v PUOR Zlín a v sobotu v ostravské baseballové restauraci Arrows.

Dále povoz pojede přes Hradec Králové, Pardubice, Mladou Boleslav, Karlovy Vary, Ústí nad Labem a České Budějovice vrátí zpět do Plzně, kde 11. listopadu na svatého Martina oslavy 174. let od první várky skončí v Restaurantu 12, U Salzmannů a v Šenku na Parkánu.

Kompletní seznam hospod, kam v průběhu října a listopadu dorazí jedinečné slavnostní pivo, najdete na webu Plzeňského prazdroje.

Autor:


Hlavní zprávy

Další z rubriky

Klub cestovatelů najdete jen kousek od Národního divadla.
Fantazii se v Klubu cestovatelů meze nekladou

V multikulturní restauraci a čajovně na Masarykově nábřeží nazvané Klub cestovatelů je možné úplně vše. Můžete tu ochutnat grilovaného cvrčka, dát si v čajovně...  celý článek

Takovouto svatomartinskou husu si můžete dát v restauraci Lokál.
Tři hospody, kam v Praze vyrazit na svatomartinskou husu

Příjezd svatého Martina na bílém koni je asi největším gastronomickým svátkem, který česká kuchařská tradice má. Svatomartinskou husu, kaldoun, paštiky a další...  celý článek

U Krále Jiřího je hrdá plzeňská hospoda.
V nejstarší chebské hospodě U Krále Jiřího se dveře netrhnou

Husitského krále Jiřího z Poděbrad si v Chebu náležitě váží, a tak není divu, že je podle něj pojmenované nejen náměstí, ale i nejstarší místní hospoda. U...  celý článek

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.