Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

V Jihlavském Parlamentu rozhodujete vy. A že je o čem rozhodovat

Komerční sdělení   0:02aktualizováno  0:02
Je to už více než rok, co se v nové jihlavské čtvrti zvané Jihlavské terasy, otevřel podnik, který do metropole Vysočiny přinesl čerstvý gastronomický vítr v podobě moderně pojatých českých jídel i mezinárodní kuchyně.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Příjemnější vstup je rozhodně z terasy. | foto: Pilsner Urquell

V Jihlavském Parlamentu na Terasách si tak na své tak přijdou jak dámy zakládající si na zdravých pokrmech, tak milovníci pěkného kousku masa zalitého půllitrem plzeňského.

Pokud jste někdy byli v Jihlavě a pojem Jihlavské terasy vám nic neříká, nemusíte se stydět. Řada Jihlavanů by totiž také možná na první pokus nevěděla, kam vás navést. Projekt revitalizace areálu bývalé Tesly v novou městkou čtvrť se realizuje od roku 2010 a za tu dobu se to tu změnilo k nepoznání. Centrální park, byty, školka, lékaři. Teprve až Jihlavský Parlament ale Terasy přivádí k životu.

Fotogalerie

Za poněkud nevzhlednou fasádou se skrývá krásná a moderně pojatá nekuřácká restaurace, jejíž velkolepé prostory nabízejí místo pro 135 hostů.

Uvažoval jsem nad tím, zda počet míst nějakým způsobem nesouvisí s názvem restaurace a jediné k čemu jsem došel je, že 135 lidí by v parlamentu byla pohodlná kvalifikovaná většina, tedy skupina, která může rozhodovat o všem. Něco na tom bude i v Jihlavském Parlamentu. Když tu totiž zasednete do lavic, budete se díky skvělé obsluze a široké nabídce cítit jako páni.

Těžké rozhodování bude jen na vás

Situace poté, co vám donesou menu, ale bohužel připomíná politiku víc, než je zdrávo. Rozhodování je neuvěřitelně těžké, a to proto, že vše na lístku vypadá neskutečně lákavě. Mojí jedinou záchranou bylo, že část ze sezonního dýňovo-artyčokového menu už byla vyprodaná.

Vojtěch Kolář

Hledám podniky, co mají srdce

Když přijde na jídlo a pití, dokážu o něm mluvit hodiny. Fascinuje mě dozlatova grilovaná křupavá zelenina, jemně propečené steaky, perfektně se táhnoucí holandská omáčka a krása čerstvě načepovaného piva, jehož vznášejcími se bublinkami probleskují sluneční paprsky. Stejně jako se dokážu rozplývat nad perfektním kulinářským zážitkem, dokáže mě do ruda rozčílit lenost a falešnost, která se z českých hospod ještě zdaleka nevytratila tak, jak bychom si všichni přáli. V restauracích nehledám jenom dobré jídlo a pití, ale hlavně zážitky a příběhy lidí, které do své práce dávají srdce, aby nám tyto zážitky mohli zprostředkovat.

Vojta Kolář

Grilovaná vepřová panenka v pepři s pečenou dýní, medem a chilli byla přesně tím, co jsem od příslibu moderní české kuchyně očekával a přesně se kuchařskou kompozicí trefila do sychravého podzimního počasí. Navíc se panenka chuťově krásně doplňovala s hořkosladkou Plzní, kterou tu šikovné slečny čepují s jistotou na hladinku.

Ve stálé obědové nabídce mají to nejlepší z české klasiky, několik kousků ze světové kuchyně, saláty a steaky. Měl jsem například možnost ochutnat i světové papardelle s pečenými artyčoky, chorizem, rukolou a parmazánem, které ukázaly, že ani v téhle oblasti kuchařského umění se místní kuchaři rozhodně neztrácejí.

Sezonní menu tu není výjimkou spojenou s velkou úrodou dýní hokkaidó. Všechna jídla v Jihlavském Parlamentu připravují z čerstvých sezonních surovin od místních farmářů a kuchaři připravují nová sezonní menu každý měsíc. Na listopad chystají svatomartinské hody a jídla s červenou řepou, v prosinci zas budou kuchaři vařit s vínem, badyánem, skořicí a hřebíčkem. O důvod víc, se sem pravidelně vracet.

Jedinou výtkou snad mohou být na jihlavské poměry mírně vyšší ceny. Za kvalitní kuchyni s promyšlenými jídly a špičkovou obsluhu to ale stojí. Budu celému týmu Jihlavského Parlamentu držet palce, ať se jim daří při všech volbách, kdy se lidé rozhodují o tom, kam půjdou na jídlo.

Autor:


Hlavní zprávy

Další z rubriky

Na mnoha místech hospody to vypadá jako v galerii.
V La Casa Blů se potkávají lidé ze všech koutů světa

Restaurace La Casa Blů na Josefově je sice latinsko-americká, ale dennodenně se tu prolínají různí lidé a kultury z celého světa. Peruánský barman tu čepuje...  celý článek

Takovouto svatomartinskou husu si můžete dát v restauraci Lokál.
Tři hospody, kam v Praze vyrazit na svatomartinskou husu

Příjezd svatého Martina na bílém koni je asi největším gastronomickým svátkem, který česká kuchařská tradice má. Svatomartinskou husu, kaldoun, paštiky a další...  celý článek

U Krále Jiřího je hrdá plzeňská hospoda.
V nejstarší chebské hospodě U Krále Jiřího se dveře netrhnou

Husitského krále Jiřího z Poděbrad si v Chebu náležitě váží, a tak není divu, že je podle něj pojmenované nejen náměstí, ale i nejstarší místní hospoda. U...  celý článek

Grafton Recruitment Praha
PHP vývojář - Junior

Grafton Recruitment Praha
Praha
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.