Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Ostravar slaví 120 a o víkendu zve všechny na narozeninovou oslavu do pivovaru

Komerční sdělení   0:01aktualizováno  0:01 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Pivovar Ostravar oslaví dvacátého čtvrtého října již své 120. narozeniny. Od chvíle, kdy první vrchní sládek ostravského pivovaru František Hörbinger roztopil na Hornopolní ulici číslo 57 varné kotle a zahájil ve městě tradici vaření typicky českého piva, se vaří Ostravar v Ostravě nepřetržitě dodnes.

Ostravar slaví 120 a o víkendu zve všechny na narozeninovou oslavu do pivovaru. | foto: Pivovar Ostravar

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Ostravský pivovar vyrábí ročně desetimilióny půllitrů, zaměstnává stovky lidí v regionu, podporuje spoustu kulturních i sportovních akcí v kraji a je generálním partnerem Ostravar arény, největší haly na Moravě. Po celou dobu svého působení přitom lpí na procesu přirozené kvašení piva na spilce, díky kterému má každý půllitr piva z Ostravaru nádhernou vůni i plnější chuť.

Síla Ostravaru vždy spočívala v typické ostravské nezkrotnosti, kvalitě a výdrži. Také oslavu 120. narozenin pojal ostravský pivovar netradičně. Od začátku října jezdili ostravští pivovarníci slavit narozeniny za svými fanoušky do hospod a restaurací a každý pátek a sobotu tekl prémiový ležák i Mustang plným proudem. Tento týden se karta obrací a vrchní sládek pivovaru Roman Richter v sobotu a v neděli otevře pivovar veřejnosti.

V sobotu i v neděli od 14.00

Na programu budou vždy od 14. hodin zdarma komentované prohlídky (registrovat na prohlídky se lze na místě, ale i na webu pivovaru), pivovarská škola, hudební program (v sobotu například od 17.00 ostravská kapela Úspěch, v neděli potom Gusta Vomáčka Worchestra) a samozřejmě ochutnávka piv. K degustaci bude připraven nefiltrovaný a nepasterizovaný Ostravar přímo z ležáckých tanků.

Pivovarská škola pod vedením vrchního sládka

Pivovarskou školu povede v pořadí sedmnáctý vrchní sládek pivovaru Ostravar Roman Richter osobně. Školu by minimálně jednou v životě měl absolvovat každý chlap. Výuka trvá 60 minut na atraktivitě jistě přidá degustace ostravských piv. V sobotu začíná pivovarská škola v 15.30, v neděli pak o hodinu dříve.

Komentované prohlídky zdarma

Komentované prohlídky pivovaru budou začínat vždy v půl a v celou hodinu a během nich se návštěvníci dozví vše o přípravě tradičního ostravského piva. Během exkurzí uvidí návštěvníci prostory kde se pivo vaří, kvasí a zraje. Průvodci exkurzí budou sami zaměstnanci pivovaru a hodně se během prohlídek bude mluvit o spilce, což je speciální prostor, ve kterém v otevřených kádích mění pivovarské kvasinky cukry na alkohol a z piva vzniká alkoholický nápoj.

Spilka, chlouba Ostravaru

Kdysi byly spilky velkou chloubou českého pivovarnictví a našli byste je ve všech pivovarech, dnes už je tento tradiční způsob přípravy piva spíše raritou. Ostravský pivovar je v tomto ohledu velkou výjimkou. Použití spilky je sice po všech stránkách náročnější, ale pivo připravené přirozenou pozvolnou kvašení v otevřených kádích spilky mnohem krásněji voní a má bohatší chuť. Také proto byste si neměli návštěvu ostravského pivovaru v tento víkend nechat ujít.

Více informací najdete na  www.ostravar.cz nebo  facebook.com/ostravar

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Nová platební metoda v kryptoměně Bitcoin

Nová platební metoda v kryptoměně Bitcoin

Společnost Pražská plynárenská se od června zařadila mezi společnosti, které se nebojí využívat nové technologie a svým...

Dá se při zařizování interiéru spolehnout na jediného partnera?

Luxusní prémiová kuchyně a sestava skříní HANÁK FOTO: HANÁK NÁBYTEK

A kde ho najít? Vyhněte se stresu, ztrátě času i špatným rozhodnutím a najměte jednoho spolehlivého dodavatele. Obraťte...

Fresh Corner expanduje na stanicích MOL i do měst

Fresh Corner expanduje na stanicích MOL i do měst

Fresh Corner nabízející řidičům příjemný prostor s kvalitní kávou a širokou nabídkou čerstvého občerstvení bylo dosud...

Dáváte školákům kapesné? Odbornice radí, jak na to

Dáváte školákům kapesné? Odbornice radí, jak na to

Se začátkem školního roku vyvstává ve většině rodin se školáky otázka kapesného. Měly by děti dostávat svoje peníze,...

Zelený čaj: účinný spalovač tuků a elixír mládí

Zelený čaj – účinný spalovač tuků a elixír mládí

Moderní žena pije zelený čaj. O moderní ženě, která si chce udržet štíhlou linii a být vitální, to platí dvojnásobně....

Další z rubriky

Stavební práce na silnicích a mostech během prázdnin pokročily

Stavební práce na silnicích a mostech během prázdnin pokročily

S prázdninami skončily i některé významné dopravní stavby Moravskoslezského kraje. Na dalších, zejména na mostech,...

Firma SSI Schäfer Hranice – ze zámečnické dílny továrna pro 1300 lidí

Firma SSI Schäfer Hranice – ze zámečnické dílny továrna pro 1300 lidí

Firma SSI Schäfer sídlí v Hranicích na Moravě a je jednou z těch firem, které na návštěvníka působí moderním dojmem. Od...

Letní piva střídá v hospodách na podzim polotmavý speciál Grifel

Letní piva střídá v hospodách s příchodem podzimu polotmavý speciál Grifel

Začal podzim. S příchodem chladnějšího počasí častěji saháme po teplejším oblečení a mění se také nabídka piv v...

Najdete na iDNES.cz