Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Ostravar slaví 120 a o víkendu zve všechny na narozeninovou oslavu do pivovaru

Komerční sdělení   0:01aktualizováno  0:01
Pivovar Ostravar oslaví dvacátého čtvrtého října již své 120. narozeniny. Od chvíle, kdy první vrchní sládek ostravského pivovaru František Hörbinger roztopil na Hornopolní ulici číslo 57 varné kotle a zahájil ve městě tradici vaření typicky českého piva, se vaří Ostravar v Ostravě nepřetržitě dodnes.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Ostravar slaví 120 a o víkendu zve všechny na narozeninovou oslavu do pivovaru. | foto: Pivovar Ostravar

Ostravský pivovar vyrábí ročně desetimilióny půllitrů, zaměstnává stovky lidí v regionu, podporuje spoustu kulturních i sportovních akcí v kraji a je generálním partnerem Ostravar arény, největší haly na Moravě. Po celou dobu svého působení přitom lpí na procesu přirozené kvašení piva na spilce, díky kterému má každý půllitr piva z Ostravaru nádhernou vůni i plnější chuť.

Síla Ostravaru vždy spočívala v typické ostravské nezkrotnosti, kvalitě a výdrži. Také oslavu 120. narozenin pojal ostravský pivovar netradičně. Od začátku října jezdili ostravští pivovarníci slavit narozeniny za svými fanoušky do hospod a restaurací a každý pátek a sobotu tekl prémiový ležák i Mustang plným proudem. Tento týden se karta obrací a vrchní sládek pivovaru Roman Richter v sobotu a v neděli otevře pivovar veřejnosti.

V sobotu i v neděli od 14.00

Na programu budou vždy od 14. hodin zdarma komentované prohlídky (registrovat na prohlídky se lze na místě, ale i na webu pivovaru), pivovarská škola, hudební program (v sobotu například od 17.00 ostravská kapela Úspěch, v neděli potom Gusta Vomáčka Worchestra) a samozřejmě ochutnávka piv. K degustaci bude připraven nefiltrovaný a nepasterizovaný Ostravar přímo z ležáckých tanků.

Pivovarská škola pod vedením vrchního sládka

Pivovarskou školu povede v pořadí sedmnáctý vrchní sládek pivovaru Ostravar Roman Richter osobně. Školu by minimálně jednou v životě měl absolvovat každý chlap. Výuka trvá 60 minut na atraktivitě jistě přidá degustace ostravských piv. V sobotu začíná pivovarská škola v 15.30, v neděli pak o hodinu dříve.

Komentované prohlídky zdarma

Komentované prohlídky pivovaru budou začínat vždy v půl a v celou hodinu a během nich se návštěvníci dozví vše o přípravě tradičního ostravského piva. Během exkurzí uvidí návštěvníci prostory kde se pivo vaří, kvasí a zraje. Průvodci exkurzí budou sami zaměstnanci pivovaru a hodně se během prohlídek bude mluvit o spilce, což je speciální prostor, ve kterém v otevřených kádích mění pivovarské kvasinky cukry na alkohol a z piva vzniká alkoholický nápoj.

Spilka, chlouba Ostravaru

Kdysi byly spilky velkou chloubou českého pivovarnictví a našli byste je ve všech pivovarech, dnes už je tento tradiční způsob přípravy piva spíše raritou. Ostravský pivovar je v tomto ohledu velkou výjimkou. Použití spilky je sice po všech stránkách náročnější, ale pivo připravené přirozenou pozvolnou kvašení v otevřených kádích spilky mnohem krásněji voní a má bohatší chuť. Také proto byste si neměli návštěvu ostravského pivovaru v tento víkend nechat ujít.

Více informací najdete na  www.ostravar.cz nebo  facebook.com/ostravar


Nejčtenější

Jak vidí sázkaři volby prezidenta? Tipér Sequential míří na 518 000 Kč

Jak vidí sázkaři volby prezidenta? Tipér Sequential míří na 518 000 Kč!

Po pěti letech jsou tady opět volby prezidenta republiky. Hned osm uchazečů se utká v prvním kole a pokud nikdo nezíská...

Třetina Generace Z nespoří

Třetina Generace Z nespoří

Mladí lidé si v převážné většině představují, že budou v penzi žít z úspor a investic. Zároveň ale třetina Generace Z...

Sledujte Australian Open na TV Tipsport živě a vsaďte si!

Sledujte Australian Open na TV Tipsport živě a vsaďte si!

Je tady první sportovní vrchol roku! V Melbourne probíhá 106. ročník Australian Open, který od začátku až po finále...

Hubnutí: malé změny přináší velké výsledky

Hubnutí: malé změny přináší velké výsledky

Zdravý životní styl patří v posledních letech mezi horká témata. Denně vycházejí články o tom, jaký výživový směr je...

Sedm důvodů, proč je dovolená na lodi zajímavější než v hotelu u moře

7 důvodů, proč je dovolená na lodi zajímavější než v hotelu u moře

Stále ještě váháte, je-li pro vás okružní plavba lodí to pravé? Pokud vyznáváte tradiční plážovou dovolenou na jednom...

Další z rubriky

Virtuální svět otevřel své brány v ostravském Avion Shopping Parku 16. října

Virtuální svět otevřel své brány v ostravském Avion Shopping Parku 16. října.

Unikátní interaktivní výstavu plnou moderních technologií otevřelo nákupní centrum Avion Shopping Park Ostrava ve svých...

Dopravní podnik chce, aby se cestující cítili bezpečně

Dopravní podnik chce, aby se cestující cítili bezpečně.

„Už to nevidíme černě,“ tak se jmenuje kampaň, ve které se Dopravní podnik Ostrava (DPO) zaměřil na problematiku...

Ostravar představuje druhou generaci Speciálů ze spilky

Ostravar představuje druhou generaci Speciálů ze spilky - čtrnáctku Grifel.

Pivovar Ostravar přichází před Vánocemi s druhou generací pivních speciálů ze spilky. Speciály ze spilky jsou chuťově...

Najdete na iDNES.cz