Ostravar slaví 120 a o víkendu zve všechny na narozeninovou oslavu do pivovaru

Komerční sdělení   0:01aktualizováno  0:01 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Pivovar Ostravar oslaví dvacátého čtvrtého října již své 120. narozeniny. Od chvíle, kdy první vrchní sládek ostravského pivovaru František Hörbinger roztopil na Hornopolní ulici číslo 57 varné kotle a zahájil ve městě tradici vaření typicky českého piva, se vaří Ostravar v Ostravě nepřetržitě dodnes.

Ostravar slaví 120 a o víkendu zve všechny na narozeninovou oslavu do pivovaru. | foto: Pivovar Ostravar

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Ostravský pivovar vyrábí ročně desetimilióny půllitrů, zaměstnává stovky lidí v regionu, podporuje spoustu kulturních i sportovních akcí v kraji a je generálním partnerem Ostravar arény, největší haly na Moravě. Po celou dobu svého působení přitom lpí na procesu přirozené kvašení piva na spilce, díky kterému má každý půllitr piva z Ostravaru nádhernou vůni i plnější chuť.

Síla Ostravaru vždy spočívala v typické ostravské nezkrotnosti, kvalitě a výdrži. Také oslavu 120. narozenin pojal ostravský pivovar netradičně. Od začátku října jezdili ostravští pivovarníci slavit narozeniny za svými fanoušky do hospod a restaurací a každý pátek a sobotu tekl prémiový ležák i Mustang plným proudem. Tento týden se karta obrací a vrchní sládek pivovaru Roman Richter v sobotu a v neděli otevře pivovar veřejnosti.

V sobotu i v neděli od 14.00

Na programu budou vždy od 14. hodin zdarma komentované prohlídky (registrovat na prohlídky se lze na místě, ale i na webu pivovaru), pivovarská škola, hudební program (v sobotu například od 17.00 ostravská kapela Úspěch, v neděli potom Gusta Vomáčka Worchestra) a samozřejmě ochutnávka piv. K degustaci bude připraven nefiltrovaný a nepasterizovaný Ostravar přímo z ležáckých tanků.

Pivovarská škola pod vedením vrchního sládka

Pivovarskou školu povede v pořadí sedmnáctý vrchní sládek pivovaru Ostravar Roman Richter osobně. Školu by minimálně jednou v životě měl absolvovat každý chlap. Výuka trvá 60 minut na atraktivitě jistě přidá degustace ostravských piv. V sobotu začíná pivovarská škola v 15.30, v neděli pak o hodinu dříve.

Komentované prohlídky zdarma

Komentované prohlídky pivovaru budou začínat vždy v půl a v celou hodinu a během nich se návštěvníci dozví vše o přípravě tradičního ostravského piva. Během exkurzí uvidí návštěvníci prostory kde se pivo vaří, kvasí a zraje. Průvodci exkurzí budou sami zaměstnanci pivovaru a hodně se během prohlídek bude mluvit o spilce, což je speciální prostor, ve kterém v otevřených kádích mění pivovarské kvasinky cukry na alkohol a z piva vzniká alkoholický nápoj.

Spilka, chlouba Ostravaru

Kdysi byly spilky velkou chloubou českého pivovarnictví a našli byste je ve všech pivovarech, dnes už je tento tradiční způsob přípravy piva spíše raritou. Ostravský pivovar je v tomto ohledu velkou výjimkou. Použití spilky je sice po všech stránkách náročnější, ale pivo připravené přirozenou pozvolnou kvašení v otevřených kádích spilky mnohem krásněji voní a má bohatší chuť. Také proto byste si neměli návštěvu ostravského pivovaru v tento víkend nechat ujít.

Více informací najdete na  www.ostravar.cz nebo  facebook.com/ostravar

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Samsung, nebo iPhone, to je oč tu běží

Black friday

Sparta, nebo Slavia? Blondýnky, nebo brunetky? Kančí se šípkovou, nebo se zelím? Svět je plný dilemat, což platí...

John Quinn, tvář whiskey Tullamore D.E.W. v Praze

John Quinn, tvář whiskey Tullamore D.E.W. v Praze

Při příležitosti festivalu Whisky Life Prague navštívil Prahu John Quinn, Global Brand Ambassador irské whiskey...

Moderní stavební systém spoří čas i peníze

Moderní stavební systém spoří čas i peníze

Sedíte právě nad výpočty a cenami svého budoucího domu či přestavby? Myslete na to, aby se úspora v materiálu...

Série IT povídek Backend Stories se dočkala pokračování

Série IT povídek Backend Stories se dočkala pokračování

Právě vychází nová povídka z edice Backend Stories, 700 EXABYTŮ NESMRTELNOSTI od Julie Novákové. Za vědeckofantastickou...

V soutěži Nastartujte se uspěl nápad na originální Priessnitzovy zábaly

V soutěži Nastartujte se uspěl nápad na originální Priessnitzovy zábaly

V již šestém ročníku grantového programu Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP...

Další z rubriky

Kdo vaří nejlepší tmavý pivní speciál v ČR? Budete překvapeni

Kdo vaří nejlepší tmavý pivní speciál v ČR? Budete překvapeni.

Ve druhé polovině října byly v Praze vyhlášeny výsledky prestižní pivovarské soutěže Cerevisa Specialis, která se jako...

Letní piva střídá v hospodách na podzim polotmavý speciál Grifel

Letní piva střídá v hospodách s příchodem podzimu polotmavý speciál Grifel

Začal podzim. S příchodem chladnějšího počasí častěji saháme po teplejším oblečení a mění se také nabídka piv v...

Moravskoslezský kraj zkontroloval mosty. Plánuje další rekonstrukce

Moravskoslezský kraj zkontroloval mosty. Plánuje další rekonstrukce

Správa silnic Moravskoslezského kraje zkontrolovala stavebně-technický stav více než jedenácti stovek mostů v regionu,...

Najdete na iDNES.cz